Politika

Rakočević: DPS neće odustati od inicijative, nemamo kontakt sa Demokratama

Nikola Rakočević

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević kazao je da ta partija neće odustati od inicijative za izglasvanje nepovjerenja Vladi.

“Kao nebrojeno puta do sada spekulacije na račun DPS-a nijesu imale utemeljenje u istini, tako je i ovoga puta. Sjutra ćemo razmatrati inicijativu o smjeni Vlade”, rekao je Rakočević za Gradsku TV.

Očekuje, kako kaže, da će poslanici izglasati nepovjerenje Vladi.

“Ozbiljni ljudi kad se late nekog posla to rade sa namjerom i predubjeđenjem da će uspjeti. Ne bi ulazili u bilo koji posao, a da vjerujemo da ćemo zabilježiti poraz. Optimisti smo da ćemo naći u parlamentu dovoljno odgovornih poslanika da riješimo najvažnije pitanje u Crnoj Gori, da Vladu koja služi tuđim interesima sklonimo da političke scene i otvorimo prostor za novu političku okolnost”, istakao je Rakočević.

U tom poslu im, ističe, trebaju poslanici koji ne misle kao oni iz suverenističkog, evropskog bloka.

“Nijesmo slijepi, razumijemo. Međutim, svjesni smo i sigurni da postoji pregršt razloga za sve poslanike u parlamentu da glasaju, svako iz svojeg razloga, za smjenu Vlade. Oni koji su ostali u opoziciji u maju, kada je formirana manjinska Vlada, oni imaju makar razlog više da obore Vladu. Zbog toga vjerujemo da postoji racionalan razlog da inicijativa dobije zeleno svjetlo u parlamentu”, naglasio je Rakočević.

Njegovi, kako kaže, logični zaključci materijalizovani su juče novom inicijativom o smjeni Vlade, ističući da su se 68 poslanika javno izjasnili da su za pad Vlade.

“Bez obzira na to što se iza jučeranje inicijative DF-a krije možda politički trik – oni su se jasno izjasnili, zajedno sa Demokratama i još nekoliko poslanika iz drugih političkih partija, da su za pad Vlade. Dali su obrazloženje u inicijativi, oni se kud i kamo razlikuju od naših, ali zajednički imenitelj je da je ova Vlada odustala od evropskog puta. Ona je dobila samo jedan mandat da iskoristi veliku šansu koja se otvorila pred Crnom Gorom da ubrza evropski put i iskoristi šansu za zelenu kartu, brzi ulazak u Evropsku uniju”, kazao je Rakočević.

“Licemjerno ako DF ne glasa za smjenu Abazovića”

On je rekao da ne postoji komunikacija DPS-a sa ostalim partijama vezano za inicijativu o padu Vlade Dritana Abazovića, odnosno da ona je konkretna već će stranke odluku donositi na svojim organima.

“Vjerujem da Demokrate, Bošnjačka stranka i još neke partije, isključujući DF, URU i SNP, nemaju mentora van Crne Gore i to hrabri da u nekom narednom periodu možemo računati na jedan široki, evropski blok”, istakao je Rakočević.

Bilo bi licemjerno, kako kaže, licemjerno čak i od DF-a da ne glasaju za smjenu Abazovića. Ističe da bi ga iznenadilo od Fronta da urade nešto konstruktivno u državnom interesu.

“Međutim, ako ste iole ozbiljan čovjek, politički subjekt, ako procesuirate inicijativu za smjenu Vlade, ako takva inicijativa dođe na dnevni red par dana prije vaše, valjda je logično da budete principijelni u odnosu na već javno iskazan stav”, ocijenio je Rakočević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
!!!!!
Gost
!!!!!

Dobronamjerna primjedba ovom momku- ne imitiraj Mila,budi svoj.Čak si i palac uspio saviti.

ElPatron
Gost
ElPatron

Nesto je to mlako 🤣

Atos
Gost
Atos

Obaljujete sami sebe, ali nije vam prvi put…več drugi. Ono sa onim sramotnim zakonom je bilo kada ste prvi put obalili sami sebe

328
Gost
328

Nikola, ne mogu se na Balkanu rješavati stvari sve u bijelim rukavicama!! Morate biti aktivniji, agresivniji za interese crnogorske, konkrektniji za rješavanje i prisutniji u medijima (koji svakim danom postaju kontamiraniji vučićevim vlasništvom!!)

Dzoni
Gost
Dzoni

Da padne vlada, da relaksirani ide kući pa u Spuž nakon toga! Da se okrenemo Evropi, konačno a ne crkvi, otvorenim Balkanima i popadiji

marius
Gost
marius

Ja vas ne kapiram nikako. Kako mislite da obalite vladu,a nemate dovoljan,za to broj poslanika u skupštinu. Treba da gledate nekako da obalite ovaj potpisani TU,ako se njim krši ustav,a svi ste rekli da krši, a ne se zamajavste sa nečim, što je u domenu čiste utopije.

CRNOGORKA
Gost
CRNOGORKA

Milo Care

Milica
Gost
Milica

Aktivirali se botovi AV

Malo vino crveD
Gost
Malo vino crveD

Znaju oni dobro.

CG♥️
Gost
CG♥️

DF je licemjeran bio uvijek !

mili
Gost
mili

Znate vi dobro da od toga nema nista sjutra pa mozete u septembru zajedno sa Frontom da je srusite…ne zamajavajte narod

Krv za CG🇲🇪🕊
Gost
Krv za CG🇲🇪🕊

Nada posljednja umire. Nadajte se vi da vlada śutra neće panut. Takve nade i u Kosovo polažete, zaluđenaci.

Lipa
Gost
Lipa

Ne zaboravi šta si rekao a što se krvi tiče nemaš ti m… Za to ..

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Vazna je inijcijativa, a znate da nece pasti, ali vazno je rec narodu da ste vi bili za obaranje..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦‍♀️🤣🤦‍♀️🤣

DDžabe jahta D
Gost
DDžabe jahta D

Ja pročitam tekst ostavim komentar a vi mi ne pustite komentar.

Tabu
Gost
Tabu

I meni isto, sram vas bilo!!! Ali, dzaba montaza, na izborima nema montaze😂😂😂

Levis
Gost
Levis

Mislim da se nikome ne ulazi u vladu sada kada je najavljena vrela jesen,nedostaje 170 miliona ,a sledeće godine 600.Samo pad vlade i tehnička vlada koja će sprovesti izbore .Ili da pušite Dritana još 2 godine,jer sam siguran da se ovakvih problema pred naredne izbore niko neće prihvatiti

mili
Gost
mili

A oce mnogi ili gotovo svi…kada je njih briga za rezultate,taman imaju alibi…samo interes goli…nikog nije kao briga za fotelje,a ovamo …

Send this to a friend