Politika

Rakočević: Vrijednosti antifašizma moramo braniti zajedno

Rakočević

Nikola Rakočević, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, kazao je da nije etički, niti u demokratskom duhu osporavati garantovano pravo, ali ne manju i obavezu, da se poslanik oglasi u slučaju kada je ugrožen javni interes, a moje, sada još čvršće uvjerenje, je da ataci na antifašističke vrijednosti veoma narušavaju nacionalni interes i uznemiruju slobodarsku javnost.

“Jake i grube riječi svjedoče o nedostatku sigurnosti u rečeno, ali i učinjeno. Ono što zapravo nije etički, niti u demokratskom duhu je osporavati garantovano pravo, ali ne manju i obavezu, da se poslanik oglasi u slučaju kada je ugrožen javni interes, a moje, sada još čvršće uvjerenje, je da ataci na antifašističke vrijednosti veoma narušavaju nacionalni interes i uznemiruju slobodarsku javnost. Naročito kada je svrha poslaničke diskusije najava izmjena zakonskih rješenja, koja će čvršće osigurati zaštitu društva od podrivanja antifašističke vertikale crnogorske državnosti. Posebno zabrinjava što uvijek kada je potrebna reakcija predsjednice USCG, radi zaštite integriteta sudske vlasti od čestih klevetničkih nasrtaja, ona volšebno posebno izostaje”, naveo je Rakočević.

Dodaje da “vrlo udobno i sa mirnom savješću podnosi upućenu kritiku, jer nema tog poziva koji je zaštićen od suda javnosti, što očigledno neki teško i bolno podnose”.

“Izvan i iznad svih naših sudova i reagovanja su tekovine antifašizma, naročito onda kada su besprizorno napadnute. Oko ovoga ne bi smjelo da bude dileme niti polemike u civilizovanom demokratskom društvu”, kazao je Rakočević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Panda
Gost
Panda

Tako je.

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Divan i kulturan mladi covjek! Buducnost je u rukama ove generacije.Samo naprijed!

Tanja
Gost
Tanja

Joj,bud…Koje gluposti napisa…@Lovcenska

Fendi
Gost
Fendi

Odličan mladi političar

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Po ponašanju i pogledima od nekih … Nešto nije ,,nataman,,.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Spomenici su samo kamene ili betonske ploce i u istoriji je podignuto ili sruseno dosta spomenika koje nije trebalo ni podizati ili rusiti ! Ima mnogo toga sto je vaznije od spomenika a uruseno je ili se uporno rusi ! Uz to spomenike su uglavnom podigli sebi, oni koji su ih i podigli, a ne onima koji su ih mozda… Više »

Send this to a friend