Politika

Raković: Srbi da čine 66 odsto nove vlade, Bečiću i Abazoviću ostatak; Potom – smanjiti broj Crnogoraca i Bošnjaka

Aleksandar Raković

Aleksa Bečić i Dritan Abazović su pobijedili zahvaljujući srpskom narodu u Crnoj Gori. Da nijesu, oni bi bili privjesak DPS-a, a time što su ušli u koaliciju sa Srbima, oni su pobjednici. Moraju da ostanu na talasu srpske pobjede, kazao je juče srpski istoričar Aleksandar Raković, blizak Demokratskom frontu.

“Tri koalicione strukture se razlikuju. Koalicija ZBCG ima jasan srpski karakter. Mir je naša nacija ima građanski karakter, ali većina ljudi tu su Srbi. A Crno na bijelo ima građanski kaarakter, tu ima crnogorskih separatista, oni su dominantni”, rekao je Raković, gostujući u emisiji jutjub kanala “HelmCast” on je kazao:

Koalicija Za budućnost Crne Gore izričito traži 66 odsto članova u vladi. To im pripada po izbornom rezultatu u odnosu na ove dvije druge koalicije. Demokrate dobijaju 24 odsto, Dritan Abazović 10 odsto. Kad imate takvu konstelaciju, dodaje, onda imate vladu gdje Srbi čine većinu.

Raković je rekao i da prema istraživanjima s kojima on rapolaže od marta ove godine u Crnoj Gori navodno Srba ima 36 odsto od ukupne populacije.

Nada se da će na sljedećem popisu biti, ne samo manje Crnogoraca, nego i Bošnjaka.

On je, štaviše, izrazio očekivanja da će se oduzeti glasačko pravo Bošnjacima i Mislimanima “koji ne žive u Crnoj Gori”, takođe i Albancima iz Crne Gore. Kaže da će to “biti posao nove vlade”.

“Logično je očekivati da će broj Srba u Crnoj Gori porasti na preko 40 odsto i da će oni postati najbrojnija nacija u Crnoj Gori”, rekao je on.

Raković je dodao da “u narednoj etapi”, “za nekih pet do sedam godina”, kad Srbi potpuno preuzmu vlast u Crnoj Gori, treba realno očekivati da će se opozvati priznanje Kosova.

Raković je kritikovao “istorijski sporazum” Krivokapić-Bečić-Abazović od 9. septembra:

“Prinuđeni ste da napravite neke neprincipijelne kompromise. I evo, ovaj sporazum je jedan od takvih kompromisa. To je bio minimum da tri strane pokažu da imaju kapacitet za sporazum. E sad, pitanje je zašto u minimumu tih interesa nije bilo nekih tema. Na primjer, konkretno, teme o ukidanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Morale su da budu korišćene drugačije formulacije. Drugo, pominjanje NATO pakta je suvišno, jer je jasno da se članstvo ne može opozvati za dogledno vrijeme. Konačno, fali formulacija o otpopljavanju odnosa sa Srbijom. I da nijesu pomenuli konkretno Srbiju, formulacija ‘otopljavanje odnosa sa susjedima’, mi bi znali, odnosila bi se na Srbiju”, smatra Raković.

On je kritikovao Srećka Crnogorca, koji se predstavlja kao glavni savjetnik i član ekspertskog tima Zdravka Krivokapića:

“Tu se, oko tog sporazuma, hvali jedan, da je njegovom zaslugom potpisan. Neki Srećko Crnogorac. Koga niko i ne poznaje. On se pojavio niotkuda. I kako se pojavio, takav je i sporazum. Dakle, pojavljuje se čovjek koji se predstavlja kao lider opozicije, izvjesni Srećko Crnogorac, glavni savjetnik pobjednika na izborima prof. Krivokapića. Ali, on je prigrabio sebi da se tako izjašnjava. I prosto, niko za njega nikada nije znao, ni viđeo. Eto, bio je djelimično poznat, ali vrlo slabo, bez reference, bez biografije. Ne znamo njegovu radnu biografiju, akademsku, jer bi za nju znali da je on negdje objavio i saopštio. Njegovo samoispoljavanje nema pokriće u činjenicama. Kada ne znamo ljude, treba da ih provjerimo”, rekao je Raković, ne precizirajući ko treba da “provjeri” savjetnika Krivokapića”, naveo je Raković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Ja se samo pitam hocemo li pred svake izbore da dozivljavamo ovu torturu i fasizam . Hocemo li svake cetvrte godine da se plasimo hoce li nam promijeniti himnu, zastavu ili dovesti neuavisnost u pitanje. Pa jesmo li mi drzava priznata od citavog svijeta, ili cemo da strahujemo od necije sile i fasizma da ce biti novi referendum o nezavisnosti.… Više »

sds
Gost
sds

Ne mogu da razumijem pored svega ovoga taj mentalni sklop koji moze da glasa URU.

BMX
Gost
BMX

Suverenisticke procrnogorske i gradjanske stranke sa manjinama su osvojile ukupno 52,2 % (224,883 glasova i 44 mandata ) a srpske Za buducnost i Mir je nasa nacija 45,08 % (184,564 glasova i 37 mandata) .
To sto im je URA dala podrsku je drugo. Matematika – ne laze vojvodo !

Support
Gost
Support

Najveća šteta za cg je što dritan, bečič i ostali ne mogu da formiraju vlast bez dfa i dpsa. Od nacionalista s jedne i druge strane me fata dijareja.

Milosav
Gost
Milosav

Reče davno Tarabić, da će na kraju svi Srbi moći stati pod jednu šljivu. Nisam htio vjerovati u to, ja sam lično Srbin iz CG, po porijeklu i svemu, ali mi se sopstveni narod sve više gadi. Nije stvar u srpstvu, stvar je u tome što sa tim ide neko lažne poboštvo, seljakluk opšti, čega ću se kloniti pod svaku… Više »

stevokokot
Gost
stevokokot

jasno je da je srpski nacionalizam prisutan i da je to trebalo ranije uraditi i ocistiti CG od ovakvih huskaca rata

objektivnost
Gost
objektivnost

e kad ovaj doktor za rokenrol se bavi politikom i nazivamo ga istoricarom…

mrkela
Gost
mrkela

Crnogorci fašizam je na vratima !

Hogar
Gost
Hogar

Eh da je na vratima..
Fašizam je razvalio vrata i ušao u sred kuće,Mrkela.

maximus
Gost
maximus

Krivokapić se izjašnjava kao 100% Crnogorac, Raković je to nekako prevideo, da su Srbi u Cg, glasali za:njega kao mandatara, za ostanak u Natou, potvrdili nezavisno Kosovo… Srbi su faktor u Cg i izgubili su svaki politički i moralni kompas..

bari1991
Gost
bari1991

Brzo u ćošak

Milan
Gost
Milan

Vecina omladine u Srbiji razmislja kao ovaj Rakovic sto je najgore od svega.

Trolu
Gost
Trolu

Ruska skola trolovanja. Pa ako jedan velikosrpski fasista kaze da Srba moze biti 40% kako u tom ekstremnom slucaju to moze biti vecina ?

Marko
Gost
Marko

I vecina nove “vecine” zajedno sa Dritanom

nole
Gost
nole

vaspitavani pod Vucicevim nadzorom

Bud
Gost
Bud

xaxa e pa idite onda sa nekim drugim u koaliciju

Srebrenica
Gost
Srebrenica

I naravno posto je srbin nikom nista

Dula
Gost
Dula

Rijaliti istoricar.

Miro
Gost
Miro

Proglasiti vanredno stanje i izbjeci novu vladu poslije 90 dana raspisati nove izbore gdje mogu glasati samo crnogorci ostale protjerati van

Montenegro
Gost
Montenegro

Ovaj Vucicev čovjek tako da ga niko ništa ne pita🎇🎇🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Angelina
Gost
Angelina

Dokle god ima ovakvih “istoričara”, obistiniče sw kremansko proročanstvo braće Tarabić-svi će Srbi stati pod jednu krušku.

Petar
Gost
Petar

To Rakovicu! Pomogni im! Konstruktivno kao sto Ti samo znas!

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Razumijete li sad Hrvate?

Marko
Gost
Marko

Kakvo čeljade! Ovaj Rakovic…

odje
Gost
odje

zar je on celjade? on je jedan obicni balvamn pun cvoruga nije dobar ni zasta

Gibanica
Gost
Gibanica

Da nije bilo litija zadnjih pola godine , danas bi eventualna promjena vlasti imala većinski građanski karakter . SPC je to vidjela , DF bi u ovom trenutku imao ulogu URE ili maksimum DEMOKRATA , a to bi za SPC značilo da nemaju svoga PODANIKA i političkom životu Crne Gore . Tako da su litije organizovane kako bi se stvorila… Više »

Petar
Gost
Petar

Ovo neki Vučićev (posredno Milov) ubačen element… Treba očekivati još dosta ekstremista (plaćenih) koji će sve učiniti da zaplaše narod odje. Milo, i ti i Vučić ste završili samo vam još to niko nije fino objasnio.

Šumski
Gost
Šumski

Blizak DFu. Hahahahaha
Pustite DF da kaze ko mu je blizak. A mozda i sluzba instalira neke anonimuse da bi mutili i opstruirali pobjednicki dogovor. Ali i prije su mutili pa eto odose put šume. Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada.

Snjeg
Gost
Snjeg

Pogledaj njegova gostovanja na srpskim tv u zadnjih nekoliko god.pa ces vidjeti da nije ubaceni element nego idiot .

Ed siran
Gost
Ed siran

Ko tebe pita trolcino!

zoran
Gost
zoran

Slaba ti matematika

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲

Kakav kroj glave

Poznavalac
Gost
Poznavalac

Koja je ovo luda Vučićeva,Pink istoričar. Bjetlti Krivokapicu od ovakvih ko od korone ako gram mozga imaš

Bernini
Gost
Bernini

Otvoreno o tome šta spremaju CG.

Bokelj
Gost
Bokelj

okle ovi miki maus iskočijo.

Nika
Gost
Nika

Kad ovoha slusam ,śetim se onih stihova:”Blago onom ko rano poludi…!”😛

HR8
Gost
HR8

Zbog ovoga i ovakvih treba nastojati da smanjimo broj srba u svim drzavama koje granice sa Srbijom. Nazad u Srbiju. Zlo balkana.

Montenegro
Gost
Montenegro

Rakovicu samo sanjaj da smanjis broj crnogoraca.Sram te bilo.

Roza
Gost
Roza

Napravi li ti srpsku vladu evo tri mjeseca, pa ti neka naša. Samo si nam još ti falio. Vuci se ptole

iznogud
Gost
iznogud

Mi da ponistimo priznanje Kosova vi bi nas napali zbog toga

KPJ
Gost
KPJ

A stacemo sa Crnogorcima
U rodjenoj zemlji

1111
Gost
1111

Sve ove izjave treba dobro zapamtiti pa kad dodje vrijeme dobro naplatiti….

Maestro
Gost
Maestro

Inače, ovoga nazivaju istoričarem, a diplomirao je na temu “Istorija rokenrola u Jugoslaviji”… Ne lažem, svega mi na svijet..

eko
Gost
eko

A nije to lako bilo napisati kad slusas narodnjake ,kao on.

Zezanje
Gost
Zezanje

Još jedan vaš Aco! Aco treći!

Bnjj
Gost
Bnjj

Zašto ovog marginalnog lika promovišete

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Zato sto su im svi kao ovaj

Boris B
Gost
Boris B

Zelja ce vas biti

denis napast
Gost
denis napast

I da. Zvanična Srbija se ne miješa u nase unutrašnje pitanje. Kao što to ne rade ni u Bosni, Hrvatskoj, Makedoniji, Kosovu.To što po neki ministar, direktor, analitičar, medij, svakodnevno blate nas i našu državu, to je izolovan slučaj?!
Moramo li zaboga svi biti srbi, silom?

zoran
Gost
zoran

samo tako oci povadili ko sto cete

Zora
Gost
Zora

Svoga posla Srbijanac.

Bobo
Gost
Bobo

A prebroja li koliko vas ima na Kosovo i Krajinu i Liku i Baniju i Kordun ? Svi srbi pod jednu sljivu .

Anonimni
Gost
Anonimni

Bez da se guraju!

smog
Gost
smog

Bravo Gebelsu! Ocemo li mozda da organizukemo i kristalnu noc

Warior
Gost
Warior

Ovi se Srbi više sjekiraju za našu vladu nego za svoju.Što je sa ovim narodom ne znam.Ono kad se petljas i gledaš šta komšija radi a kod sebe ništa ne radiš.Odj….. više

Sport
Gost
Sport

Ovaj je htio rec kad srba bude max.26% ali mu faca zbori sve.

Milan
Gost
Milan

Da li na svijetu postoji neki dobar psihijatar da pomogne ovom čovjeku?

LSCG
Gost
LSCG

Pobrkao loncice. Becic i Abazovic su sa obijema stranama mogli da budu pobjednici. Izabrali su ZBCG da bi isli naprijed a ne nazad. Abazovic je jasno kazao da ako bi krenuli nazad, pade vlada, planiraju da se u startu ograde od nazadovanja. Culi ste vjerovatno, gosn intelektualac, borba protiv korupcije, org. kriminala, jacanje pravosudja i sl. Ne moze se reci… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Ovaj covjek pojma nema ni o cg ni o srbima u cg,kao ni o opoziciji..rakovicu kandiduj se ti na nekim izborima u srbiji mozda udjes u neki lokalni parlament🤣

Paka
Gost
Paka

Samo Milu penale davaju ovi znalci.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Snila baba što joj Milo bilo hahaha…Sukter bre srbo!!!

Gogi
Gost
Gogi

Pacijent malo jači. Nećete se opametit dok se ne svedete na beogradski pašaluk

Anonimni
Gost
Anonimni

Živjela Velika Srbija, od Zemuna do Bubanj potoka!!!

Srbin BA
Gost
Srbin BA

Narod je odlucio 30 tog da ovo bude Srpska zemlja. Sledece godine Srbi postaju vecina.

Warior
Gost
Warior

E jado to nikad nećete doživjet.Sanjajte

1111
Gost
1111

Vi ste bez Dritana na 27,2 % i to vam je to….samo sebe lazete…proglasavate se pobjednicima a to nijeste…no to je vas problem….

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Želja će te biti, posrbice!!!

Nina
Gost
Nina

Ovaj se bas uzivio,bogtemazo 🙄

cetinje 1
Gost
cetinje 1

Budala luda

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Није ми јасно зашто преносите изјаве по ЦГ потпуно небитних ликова.

rekbu
Gost
rekbu

jer se pokusava prica random ljudi predstaviti kao zvanican stav opozicije

Ragnar
Gost
Ragnar

Nije on bas nebitan lik, mislim jest, ali je itekako citiran, pazen i voljen od nekih struktura u CG. Ako hocemo da se mirimo i radimo zajedno za CG svih gradjana, srpski prvaci iz Crne gore moraju da se ograde i otkace ovu kreaturu!

Anonimous
Gost
Anonimous

Interesantno je što ovaj pade sa Pinka direktno u vladu?

MPT
Gost
MPT

Zato što se to zove sloboda štampe i medija, narod ima pravo da zna šta su namjere političara i njima bliskih struktura. Ti bi to zabranio i puštao samo litije 24/7 na svim kanalima, znam, jer istina boli.

AHAHAHAHA!!!
Gost
AHAHAHAHA!!!

Bogami im ovaj dušmanski pomaže 😂😂😂

Skorpion
Gost
Skorpion

Sto bi nas narod rekao ,,ovaj nema nista pod kapom,,

mala murtenica
Gost
mala murtenica

To kjaju …. ti si pjavi kjaj …

rokenrola
Gost
rokenrola

Narod je odlucio…

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

Šta je to narod odlučio,ajde molim te objasni nam? Procentualno svaka partija pojedinačno koliko je dobila,ajde ekspert,napiši. Narod je odlučio hahahahaha….otrcana priča

Anonimous
Gost
Anonimous

da je zemlja ravna… a o 5G i vakcinama se još nije odlučio…

Dejan
Gost
Dejan

Ko si ti, ko ti daje za pravo da se bavis Crnom Gorom

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Ovo je, što bi mi Crnogorci rekli, jedna paśa pogan!

Strucnost
Gost
Strucnost

Ovakvi su nam buduci eksperti koje ce gradjani placati

misko_ajkula
Gost
misko_ajkula

Ne razumijem ovaj oblik zivota…

Nešo
Gost
Nešo

Pročitaj ovo Dritane

Mitar
Gost
Mitar

Eeeee takva nam je zemlja. Svaka druga na svijetu bi ovome stručnjaku odavno kupila kartu za Beograd u jednom pravcu!!! Sve njegove kasnije jadikovke kako ne moze da nadje posao u Beogradu bi ignorisali!!! No , dps je htio dugacije eto nam sad svima …

POJK
Gost
POJK

Dosta Rakovicu gluposti, jer ako tako nastavite bicete jos 30 godina u opoziciji. Vi i kad dobijete koliko ste glupi sve izgubite.

Leon
Gost
Leon

Dodji dodji

Raikkonen
Gost
Raikkonen

Oli jos i muzicku da ti ispunimo? Kakav debilizam…

Loš
Gost
Loš

Šic!!!!!

Crni panter
Gost
Crni panter

Gdin nije svjestan da ova neprirodna koalicija nije srpska koalicija.Deklarativno i defakto URA nije takva a ni dio Demokrata.Da nije antagonizma kojeg imaju spram Mila Djukanovica oni bi sklopili postizbornu koaliciju bas sa njim.I onda matematika bi bila da su opet opozicija te prosrpske partije.Tako ce biti na sledecim izborima.

jovana
Gost
jovana

bas je jadan….

Rašo
Gost
Rašo

Gledaj logiku ovome stručnjaku , URA je sad u ovom sastavu pobjednik, da je sa DPS-om bio bi privjezak. A ovdje kod DF-a izgleda da će biti samo iskorišćena i odbačena ako ostane sa njima.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

neka vlada bude 100 srpska nije problem …u crnoj gori nema crnogoraca ni bosnjaka ni muslimana sve su to porijeklom srbi …moze. neki resor za albance i mozda za hrvate mada su i oni pokatoliceni srbi ….bice bolje dritane

Asba
Gost
Asba

Na kojim si ti drogama daj reci😳

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ironija vidji kako se dalebu pale

Smjesno
Gost
Smjesno

A svi srbi su turci, no bi voljeli da budu Crnogorci. Aj malo do turske prosetaj, da upoznas rodbinu

BBC
Gost
BBC

Pokatoliceni srbi?? Vasa velika braca rusi, kad su prihvatili hriscanstvo, su bili katolici. Po tvojoj logici svi vi ste popravoslavljeni katolici, ili sto bi vi rekli prodali ste vjeru za veceru 😉

Hydra
Gost
Hydra

Pođi do juga Srbije da upoznaš svoju braću pravoslavne Rome,ups,Srbe.

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Sto dajete ovome prostor, ko je ovaj

Konik
Gost
Konik

Dolazi li ovaj delija kad u CG. Čisto pitam.

Ragnar
Gost
Ragnar

Naci cemo mi njega i u Beograd, ne treba da dolazi dolje!

Velek
Gost
Velek

Njemu je zabranjen ulazak u CG, još prije par godina..

Kosac
Gost
Kosac

Ne moras cekati da dodje.

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Daždevnjak priča 😂

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Bjež’ mi kugo sa ognjišta mila!

Goran
Gost
Goran

Ja da imam rep, a nemam, rekao bi ti “duni mi pod rep”.
Ovako ću prećutati a znaš što ti mislim.

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Da ti ne bude malo previše ???

Mark
Gost
Mark

Samo bi ratovali bre jeste li normalni više!? Tačno da nema Srbije ovaj Balkan bi bio raj na zemlji!

Delboj
Gost
Delboj

Amin.

Mi smo
Gost
Mi smo

Df = Dps
Da se i ovi “dokazu” i izumru ko dinosaursi

Max
Gost
Max

Crnogorci idu na preko 50% na popisu, a onda se slikajte

alo
Gost
alo

Jos par ovakvih sa slicnim izjavama i eto dps-a ponovo na vlasti, brze nego sto su se nadali. Ko je uopste ovaj covjek?

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo nije čovjek!

Ada
Gost
Ada

Kakva budala

Crnjak
Gost
Crnjak

Ko je ovaj ,, nagoreli,,?pravi Srbin…..

Boka di cataro
Gost
Boka di cataro

Samo ih ti uči i brzo su kapot.

Piksi
Gost
Piksi

Zbog ovakvih neljudi i nesoja su Srbi toliko omrazeni svud na kugli zemaljskoj.Ti ces bijedo ljudska da smanjis broj Crnogoraca, mozes samo da nastavis da lajes.

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Bravo Piksi, odlican komentar

Marina
Gost
Marina

Ljudi osvijestite se vise!
Pa zasto mislite da prave horor po regionu od kad postoje,ali uzmimo samo poslednjh 30 godina.Zasto mislite da su pobjedu na izborima slavili sa Srpskim zastavama?
Pa oni otvoreno pokazuju sto im je cilj.
Oni 30 godina rade ovo sto ovaj govori.
OSVIJESTITE SE VISEEEEEEE !!!

Amar
Gost
Amar

Snila baba sto joj milo bilo 🙂

Cetinje
Gost
Cetinje

ovome zabranti ulazak u Crnu Goru

Velek
Gost
Velek

Njemu je već zabranjen ulazak, još prije par godina. Napisao je knjigu ”Crnogorski separatizam”, tu je došao poprilično do izražaja njegov šovinistički duh.

#Montenegro#
Gost
#Montenegro#

Au. Pa ti si lud. Pa ako bude tako, vidjecete što je demokratija, kad mi Crnogorci krenemo uredjivat stvari.

Šok
Gost
Šok

Znamo da je to vaš plani vazda smo znali, ali…neće da može!

Baraka
Gost
Baraka

Braco Srbi, mnogo vas nesto svrbi….hahahaha…. e znate vi sto je Crna Gora. Ali, saznacete

Cica
Gost
Cica

Normalno. Vrijeme je da istiniti crnogorci vode ovu zemlju…

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Zbog ovakvih mozgova Crna Gora je postala i mora ostat nezavisna drzava !

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nije čudo što vas svi mrze,pa i jadnog Noleta ne vole zbog takvih kreatura što narodu sole pamet!?

Send this to a friend