Politika URA Bar apeluje

Rekonstruisati put preko Sutormana kako bi se izbjegao kolaps na magistrali

Kao i svake sezone, tako i ove najveći problem kako turistima tako i građanima Bara predstavljale su kilometarske kolone na dionici puta između Bara i Sutomora, a i dalje nema političke volje da se taj problem rješava, saopštili su danas iz odbora URA u Baru.

Predlažu, da se putni pravac Bar-Sutorman dovede namjeni i da to bude drugi putni pravac koji bi rasteretio gužve na postojećem uskom grlu od Bara do Sutomora.

“U par navrata zbog manjih ili većih nezgoda na putnom pravcu do Sutomora grad je bio potpuno paralisan i satima se čekalo u kolonama. Iako Bar ima alternativni put (put preko Sutormana) on je u katastrofalnom stanju. Put preko Sutormana zadnjih 30 godina nije uopšte održavan, čak je pitanje da li je u istom periodu trava pored puta ikada i pokošena pa tako umjesto dvije trake, kako je i namijenjen, trenutno se može saobraćati samo jednom kolovoznom trakom”, saopštili su iz barske URE.

Ističu i da je put preko Sutormana na par mjesta  oštećen u toj mjeri da se jedva njime može i proći a da takvo stanje puta predstavlja odraz jednog neodgovornog i nedomaćinskog odnosa lokalne vlasti.

“URA Bar je predlagala da se u dnavni red rada  SO Bar uvrsti i tačka ,,Saobraćaj kao ograničenje održivosti privrede i života u Baru”, ali vladajuća većina to nije dozvolila. Smatramo da se do sljedeće sezone putna dionica preko Sutormana mora sanirati i osposobiti za nesmetano funkcionisanje saobraćaja od Bara do Virpazara. Ovaj put predstavlja jedino alternativni putni pravac, a mogao bi se i iskoristiti za upotpunjavanje naše turističke ponude”, zaključuju u odboru URA u Baru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Akumulator
Gost
Akumulator

Do Virpazara pa onda na traekt do Vranjine jer se u njega nemoze uc iz Bara i Podgorice a ne izac u sred sezone razmislite o cemu pricate?

Akumulator
Gost
Akumulator

I onda da se zaglavimo u Virpazar bas ste pametni

Gligor73
Gost
Gligor73

U svakom slucaju put treba obnoviti taj putni pravac ali tako da bude dozvoljeno samo automobilima da tuda idu. Niposto kombi vozilima i kamionima…..

Bnjj
Gost
Bnjj

Odlična inicijativa podrška

Filip
Gost
Filip

Ne treba da se sanira nego potpuno izraditi novi put Koji će moći da primi taj nivo saobraćaja dovoljan da rastereti magistralu. U ostalom to je i obećano. Gradonačelnik treba da ispuni obećanje.

Vidoje
Gost
Vidoje

Gradonačelnik (bez)dusan

Mladen
Gost
Mladen

Ovo se planira vec godinama i pare iz budzeta su odvojene odavno u ovu svrhu. Ne vidim u cemu je problem? Dobro rjesenje da se rastereti magistrala.

Baranin
Gost
Baranin

Sozina …. Tunel Sozina je glavni krivac …. , Preko Sutormana ne mogu da naplacuju putarinu !!!

Send this to a friend