Politika

Rekonstrukcija vlade vodi ka stabilizaciji u Crnoj Gori

Neđeljko Rudović

V.d. direktora Direktorata za medije i bivši poslanik Neđeljko Rudović ocijenio je da je rekonstrukcija vlade važna tema radi stabilizacije političkih prilika u zemlji, bez čega se ne može razgovarati o životno važnim temama.

Rudović je u Prelistavanju štampe u Jutarnjem programu TVCG rekao da je rješenje političke krize u zemlji nešto što svi očekujemo.

Smatra da se u Crnoj Gori fokus najčešće stavlja na onome što nas razdvaja, umjesto na ono što je konačni cilj – da živimo u uređenoj i ekonomski prosperitetnoj državi.

“Naš cilj je da što više razgovaramo, da promovišemo duh tolerancije. Mi se hvatamo za vratove oko i najmanje teme, najmanjeg spora i izgleda da nam je to ostalo i dalje zapisano u mentalitetu, da satremo protivnika koji ima drugačiji pogled”, rekao je Rudović.

Komentarišući situaciju u medijima, on je rekao da imamo “čvrst, beskompromisan, fatalistički stav”.

“Mislim da je jako važno da razumijemo da ponekad možda, ako zastupamo jednu tezu, da bi bilo lijepo, korisno, za promjenu, da vidimo kako bi to izgledalo, da dozvolimo sebi da pomislimo da je onaj ko drugačije misli možda u pravu. I da tako stvarno dolazimo do rješenja”, rekao je Rudović.

To se može postići tako što ćemo više razgovarati, srijetati se…

Govoreći o položaju medija u Crnoj Gori, on kaže da je neminovno da se implikacije teške političke borbe prenose i na medije.

“To je ono što bi moglo da se mijenja. Jasno je da su svi mediji u ozbiljnim finansijskim problemima”, kazao je Rudović.

Smatra da se moraju tražiti modeli koji će omogućiti da imamo profesionalne i odgovorne medije, kako bismo, kaže on, razgovarali i našli modele da u medijima nemamo pozive na linč, teške riječi, govor mržnje, lažne vijesti…

“Medijska strategija će obratiti pažnju na sve izazove i ciljeve kojima moramo biti posvećeni”, rekao je Rudović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Oće oće,bit stabilna sa df-om,ajde ne rugaj se!?

Mihailo
Gost
Mihailo

Auu, kakvi ste vi uraši foliranti. Vi i sami sebe isfolirate!

Barka
Gost
Barka

Tako je, treba vidjeti sta i druga strana ima da kaze. Uvijek. E pa, evo godinu dana gledamo kako ta druga strana, velikosrpska, kletonacionalisticka, anticrnogorska rastura ovu drzavu i…..izgleda, Rudovicu, da to treba pustiti da se zavrsi, do kraja. Ne vjerujem, Rudovicu, ne vjerujem da ce tako biti. Dosta je bilo orgijanja..

Realan
Gost
Realan

Rudooo, kad si se prije ” prešalta’ ” ? 🙂

Realno
Gost
Realno

Mislio sam da mozes bolje…

Paun
Gost
Paun

Ala mudruješ…znamo mi kako bi trebalo i šta bibilo najbolje, no hajde kreni tim putem više

Muo
Gost
Muo

Dobiješ funkciju,izgubiš dosljednost!

universitet
Gost
universitet

rekonstrukcija sada, a bio si žestoko protiv df ulaska u vladu?

aslan bileca
Gost
aslan bileca

Rudoviću očekujemo od tebe gradjansku i evropsku politiku prema medijima i crnoj gori

Ljubo.
Gost
Ljubo.

Kakvu građansku politiku očekujete od vlade koja je formirana u manastiru i čiji premijer više boravi u crkvi nego u vladi

Send this to a friend