Politika DEMOKRATSKI FRONT OPET SPINUJE ISTRAŽIVANJA JAVNOG MNJENJA

Repriza blamaže analitičara Vukadinovića iz 2015.godine

Kada je prije pet godina, septembra 2015, pred šatorske proteste Demokratskog fronta, kao dio stranim novcem plaćene anti NATO kampanje, Demokratski front, preko svog aktiviste organizovao pres konferenciju u Beogradu, i u tu svrhu angažovao Đorđa Vukadinovića da tumači rezultate izmišljenog istraživanja, izbio je skandal iz koga se ovaj dežurni analitičar Andrije Mandića, vadio tako što je priznao da ne zna ko je zapravo radio ispitivanje javnog mnjenja, da su njega samo “zamolili da prokomentariše”, da je sve to poteklo kao inicijativa iz Crne Gore i slično. Ova blamaža koju su, kako su pisali mediji, osmislili Mandić i Medojević, tako što su uz pomoć beogradskih savjetnika izmislili istraživanje i “zamolili” Vukadinovića da ga tumači, odjeknula je u regionalnim medijima i on je izvjesno vrijeme bio u “medijskoj ilegali” u Crnoj Gori, pišu Dnevne novine.

Međutim, pet godina kasnije, pred predstojeće izbore, očigledno je neko ponovo “zamolio” Đorđa Vukadinovića i on se ponovo pojavio, da tumači rezultate “istraživanja” javnog mnjenja koji, naravno, favorizuju opoziciju i smanjuju rejting vladajućoj partiji.

Da bi se izbjegla repriza blamaže, kada je pet godina ranije raskrinkan kao iznajmljeni analitičar, Vukadinović se sada potpisuje kao “rukovodilac istraživačkog tima Nove srpske političke misli”?! Uz još jedan bizarni detalj: prema pisanju pojedinih medija uloga naručioca ovog “istraživanja” je dodijeljena Dušku Kneževiću, bjeguncu od zakona koga potražuju crnogorski organi zbog raznih pronevjera i prevara.

Sam Đorđe Vukadinović, aktivni je učesnik i govornik na protestima podrške SPC “Ne damo svetinje”, koji su organizovani u Beogradu.

Na društvenim mrežama, redovno je pozivao na ove proteste i lamentirao nad njihovom slabom posjećenošću.

Njegova naučna karijera, doseže do asistentskog mjesta na Filozofskom fakultetu na Beogradskom univerzitetu, gdje je radio jedno vrijeme, iako ga često srpski mediji greškom tituliraju kao “profesora”.

U beogradskim krugovima poznat je kao politički “preletač” koji je u svojoj karijeri bio i Vlah samo da bi ušao u parlament. Naime, 2012. učestvovao je na izborima kao kandidat partije vlaške nacionalne manjine u Srbiji, da bi četiri godine kasnije osvanuo na listi Demokratske stranke Srbije.

Ni tu se nije dugo zadržao, iako je u Koštuničino vrijeme, bio njegov “dvorski” analitičar koji je napadao vladu Zorana Đinđića. Ubrzo je isključen i iz tog poslaničkog kluba ali je mandat zadržao.

Prije dvije godine Vukadinović je učestvovao na konferenciji za novinare takozvanog “Odbora za odbranu Mandića, Radunovića i Kneževića”, u društvu Mandićevog advokata Miroja Jovanovića, istoričara Aleksandra Rakovića, čuvenog po tome što je u Budvi zaprijetio da ćeosloboditi “srpsko more” i Čedomira Antića, poznatog po sramnim pozivima na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu.

I pored pokazane prakse da po narudžbini i pozivu učestalo brani Mandića i njegovu družinu, očigledno je da je i sam Đorđe Vukadinović sada u nezgodnoj situaciji. Čak ni on nije mogao da sakrije odnos birača prema liderima DF, odnosno da su već godinama najomraženije ličnosti na političkoj sceni Crne Gore.

Zato se on u elaboraciji o rejtinzima političkih ličnosti, valjda pravdajući se naručiocima, poslužio domišljatim argumentom da ovaj politički subjekt zapravo nema jednog lidera nego “kolektivno rukovodstvo”?!

Nije baš najjasnjje kakve veze ovo ima sa tradicionalnom lošim rejtingom DF lidera, ali valjda je to bio i cilj ove Vukadinovićeve čudne konstrukcije. Ipak i fingirana istraživanja imaju svoje limite.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gigo
Gost
Gigo

Promjene DA zajednica NE!

Srbin
Gost
Srbin

Znaju da ce izgubiti na fer i postenim izborima i narucuju lazna istrazivanja kako bi svoje birace mogli da lazu do izbora makar

Luge
Gost
Luge

Dk cini sve da izbjegne sudski proces i zatvor

Inzinjer
Gost
Inzinjer

Vukadinovicu koliko si para uzeo od meda i pipuna za ovo

General
Gost
General

dovoljno je vidjeti da je ovo narucio odbjegli kriminalac koji treba da odgovara pred istraznim organima i pokusava to izbjeci na svaki nacin

Orao
Gost
Orao

zele da podignu adrenalin svojim biracima iako i sami znaju da ce sigurno izgubiti

Mongro
Gost
Mongro

Ovog “istoricara” Rakovića, inače barjaktara spc sa svim mogućim falsifikatima, treba puštiti da uđe u CG, da se osoli malo u naše more…par sati…i onda sikter! Čisto da ga želja mine😂

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Vojvoda dovodi neke likove da nešto mlate,da nebi osto bez poslaničke plate.

Mestar
Gost
Mestar

Jedva cekam izbore, da im pokazemo dje im je mjesto i da se vrate u rupe iz kojih su izasli. Da im pokazemo kako se voli i brani svoja zemlja a ne tudja.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Izgleda da najvise sanse na iskrcavanje na Mars imaju Risto i opozicija Crnogorska.

Andertalac
Gost
Andertalac

Proći ćete vi iz opozicije kao 2015.
Bananu ćete dobiti kao poklon

Luka
Gost
Luka

Koliko ponizenja ovi ljudi mogu da podnesu? Sramno.

Nepovjerljiva
Gost
Nepovjerljiva

Koliko puta ste lazirali, nikad vam to nije pomoglo, ne znam kako mislite da ce vam sad pomoci?

Ćeta
Gost
Ćeta

Posle izbora ce bit da su izbori pokradeni jer su analize pokazivale njihovu ubjedljivu pobjedu

Viktor
Gost
Viktor

E kad se daju pare onda Vukadinovic ni ne pita ko je radio istrazivanje nego prica sta mu se kaze, kao 2015. tako i ove godine

Šrćeko
Gost
Šrćeko

Kao sto je 2015. godine lazirao istrazivanja tako i ovaj put za potrebe DF lazira kako bi malo pred izbore pomogao posrnulom DF da do kojeg glasa dodju.

Kovrđica17
Gost
Kovrđica17

Blize nam se izbori, mislim da cete pognuti glavee kad vidite koliko naroda ce izaci, koliko omladine koja ce da odbrani Crnu Goru, koja nece dozvoliti korupciju koju vi samo sirite, mrznju, sebicnost itd.. DPS do pobjedeeeeeee!!

Vasilije9
Gost
Vasilije9

Mogu da se trude koliko im volja, ali jasan je izbor 30.avgusta. Mada ako im je lakse da vjeruju u ta namjestena istrazivanja, neka vjeruju, ali realnost ce ih lupiti po mozgu vrlo brzo.

Perica
Gost
Perica

Od kvazi politicara i srpskih nacionalista ne ocekujemo nista dublje i smislenije osim da laziraju cak i istrazivanja. Njihovo drugo ime je manipulacija, vidimo sta rade kroz litije, pa su se sad prebacili i na ovo polje.

Nepovjerljiva
Gost
Nepovjerljiva

Dje nalaze ove ljude sto je ovo.. Ni za buvljak nisu, a kamoli za politiku!

Pepeljuga7
Gost
Pepeljuga7

Koji samar cete da dozivite, uh, jedva cekam tu nedjelju, taj 30.avgust!!! Uzivacu dok vam budem te pokisle face gledala!

Bizamala
Gost
Bizamala

Mislim da ce vas biti sramota 30. da ista iznosite, jer kako gubitnici mogu ista vise da iznose.. BICE GOTOVO.

Marina
Gost
Marina

Sta ste vi uradili korisno za ovu drzavu da zasluzite necije postovanje a kamoli povjerenje,dovodute tu neke kvazi politicare ,analiticare u pokusaju placate da laziraju za vas zbog cega? Da neko povjeruje vasim lazima?

Sara77
Gost
Sara77

Propali ste svi vi te 2015god. A jedva cekam izbore da se konacno zavrsi ova glupa prica, i ova istrazivanja lazna.

Sofija8
Gost
Sofija8

Bacice vam DPS sva istrazivanja i gluposti koje iznosite u vodu.. Pascete 30.avgusta!

Komnen
Gost
Komnen

Kako cete da se pokrijete s tim istrazivanjima 30ig avgusta kad ogromni poraz dozivite ,sramota ce vas biti na ulicu izac ,a da zaboravih vi nemate ni srama ni stida

Miro
Gost
Miro

Moze on da istrazuje koliko oce zna se koji ce rezultat biti 30

Deksiko
Gost
Deksiko

Vodite ga u cirkus mozda tamo nekom budu smjesna vasa istrazivanja i prognoze…

Crna_Dama
Gost
Crna_Dama

Df ovci davno li ste vi propali, dzaba vam sve pare koje dobijate od Vucica, Amfija i ostale ekipe.. Necete nam uzeti Crnu Goru!!!

Nena
Gost
Nena

Ko god oce sajkacu i krivi opanak …srecno mu bilo…ali cini mi se da je zadnji trenutak da prestanete da vrijedjate nas koji volimo dzamadan i crnogorsku kapu…

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Placenici samo laziraju za opoziciju..Povjerenje i djela se ne kupuju,valjda ste to vec naucili…

Kova
Gost
Kova

Dzaba vam sve! Mozete sve da izlazirate,ali smao za vas jer je vas zivot osnovan i okruzen lazima! DPS 30og avgusta snazno ostvaruje pobjedu

Petar
Gost
Petar

Presmijesno je cjelokuono djelovanje opozicije da se u izbornoj kampanji bavi propalim analiticarima i da ih placa da skrnave druge,koji rade na sebi i opravdano dobijjaju povjerenje

Septimus
Gost
Septimus

Pa ovaj kvazi analiticar je sproveo istrazivanje u Srbiji pred izbore i objavio mrtav ladan sns od 25% do 35%… Vidii se da se razumije u istrazivanja

Lider
Gost
Lider

Mogu samo da istrazuju,DPS ce 30og avgusta baciti u vodu sva vasa istrazivanja propala

Bez komentara
Gost
Bez komentara

Ne vrijedi ni komentara !
Pozdrav svima .

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Ko to ?

Proximus
Gost
Proximus

Ovoga svake cetiri godine vade iz naftalina. On se prospe kao i za prethodne izbore i onda ga vrate ga u naftalin da tavori s tim sto ce ove godine imat i df drustvance da bleje poslije izbora zajedno. Gomila gubitnika na jednom mjestu

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Kako ?

Soko77
Gost
Soko77

Samo neka istrazuju, pravo istrazivanje ce se pokazati 30. avgusta, kada ce DPS ostvariti jos jednu pobjedu!

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Ajde … !!!

Cemenca
Gost
Cemenca

Nikakvi rezultati istrazivanja nas ne zanimaju do izborni rezultat. Tada ce ucutati svi ovi . 🇲🇪

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

A koji to ?!

Asepsol
Gost
Asepsol

Odvratno koliko se blamiraju svi zajedno, ovo se vise ne moze gledat

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Da bas strasno !!!

Milan
Gost
Milan

Sami DF je propao jos te 2015.realno

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Ko pada taj i ustaje !!!

Javorak
Gost
Javorak

Rezultate mozete macku o rep 🤣🤣🤣🤣

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Cije ?!

Povija
Gost
Povija

Placaju li se ova istrazivanja u pokusaju iz Srbije ili Rusije da mi je znati

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Ne … iz Madjarske !!!

Dajana
Gost
Dajana

Svakako da ce da se izblamira citava opozicija.. Odnosno vec je, ali uskoro i zvanicno, jedva cekamm…

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Jeli ti to ozbiljno ?!

Lorena
Gost
Lorena

DF u dzabe pare od SPC i od Vucica… Nema tih para koje ce da uniste Crnu Goru

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Bot DPS !!!

Bogetici
Gost
Bogetici

Kako ovi ljudi rade protiv sebe

Marpl
Gost
Marpl

Pored svih namjestenih istrazivanja, opoziciji se smijesi jedan takav izborni poraz da ce ih baciti na politicko dno.

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Ne mogu da verujem !!!

Mostanica
Gost
Mostanica

Hahaha, sa kim oni stupe u kontakt ne može niko. Eto.
Da li je Vukadinović svjestan šta rade i čime se bave pripadnici Demokratskog fronta? Ustvari, jeste sigurno, ali mu odgovara da radi to.
Sramota.

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Kolko te placaju po komentaru ?!

Dr_Haus
Gost
Dr_Haus

Kako će da se utišaju poslije 30. Kad vide da je DPS daleeeko ispred njih.

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Pa ti si genije !!!

Pufnica
Gost
Pufnica

Kako se blamiraju, pa nikad od njih ozbiljnih ljudii na celnim funkcijama.

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

koje funkcije , koji ljudi ….. ?!

Radule
Gost
Radule

Ko je uopšte ovaj Vukadinović? Pred svake izbore se pojavi po jedan klovn delegiran od strane opozicije

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Radule , opet ti sa neukusnim konstatacijama !!!

Lida
Gost
Lida

Pa da zbog lazi im je rejting na minimumu.Ko zna sta ce biti sa ovom opozicijom,smucili su se narodu.

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Meni nisu ?!

Miki
Gost
Miki

Demokratski fajront !!! Hehehehehehe
ja tuzna skupa !

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Meni nije !

Lili
Gost
Lili

Od DF se i očekuju samo niske stvari. Nije da su baš intelektualni giganti

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Molim malo vise duhovitosti !!!

Miladin
Gost
Miladin

Kakav crni analiticar, odmah gubi zvanje analiticaraa posle ovakve prognoze hahahahaa

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

Botovi , botovi .. !!!

Đoma
Gost
Đoma

Ova opozicija je specijalizovana da ukopava sama sebe😅

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

ko ti je to rekao ?!

Miloš
Gost
Miloš

Hahhaha, pred svake izbore isti ljudi pričaju iste stvari.

SPASOJE DAKIC
Gost
SPASOJE DAKIC

zasto tako ruzno o DPS ?!

Podbišće
Gost
Podbišće

Aa, vala ovo su puste zelje opozicije.. Takva im je prica oduvijek, stalno daju DPS-u 35%.

Badem
Gost
Badem

Kako tonu polako ali sigurno… Rano ste poceli sa prognozama beogradjani nece vam se zelja ostvariti

Vasilije
Gost
Vasilije

Kakva opozicija, takvi analitičari. Pod “takvi” mislim “nikakvi”.

Vodolija
Gost
Vodolija

A, oni su blam sami po sebi! Nevjerovatno dokle su spremi da idu da cak i laziraju istrazivanja da bi prevarili narod.

Svire
Gost
Svire

Opozicija iz izbora u izbore ima manje glasova. Ove godine su nagrđeno loši, to je objektivno, ne trebaju nikakve analize

Asepsol
Gost
Asepsol

Kakva blamaza analiticara takva blamaza opozicije i svih mrzitelji naroda

Miladin
Gost
Miladin

Kakav pad opozicije, nisko, nisko…

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Taman blamaza nikad nece moci da se desi ono sto se desilo 1918..

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Dje nalaze oni ove nosioce, analiticare, kreatore kampanje?

Dolačanka
Gost
Dolačanka

Ne znam stvarno kome nije jasno da je laz njihovo drugo ime? I istrazivanja laziraju, i podrsku, ma sve!

Pavle
Gost
Pavle

Dzabe DF-u sva pomoć iz Srbije dzabe im i novac kad su zatrovani mrznjom a mrznja nikada ne pobjedjuje

Nikola
Gost
Nikola

Kuku taman repriza blamaže…. Jadno

Aga
Gost
Aga

Bože mili čuda velikoga da DF i Beograd nešto mute, jadni su…

Susnjar
Gost
Susnjar

DF je partija koja evo od pamtivijeka ima najveću podršku i dobija izbore pa onda dobije duplo manje glasova, čak i troduplo, žive u predizbornoj zabludi konstantno.

Ribolovac
Gost
Ribolovac

Koga još zanima ovaj Vukadinović?

Boan
Gost
Boan

Oni imaju koleltivno ludilo, I mozda je I nemoguce da gospodu iz DF neko identifikuje kao licnost – pojedinca, pa ni oni Sami nijesu sigurni ko su, nekad Anfilohijevi monasi, nekad Vucicevi saveznici, nekad cetnicke vojvode. Jedno jesu sigurno ljudi koji mrze svoju drzavu.Pa im se cak ni naruceni analiticar I obradjivac nije mogao snaci i upodobiti analizi u haosu… Više »

Planinar
Gost
Planinar

Ma ko vise slusa sta kifću iz Beograda…

Velimir
Gost
Velimir

Stidite se izdajnici,neprijatelji,teroristi!
NAJGORI Crnogorci!

Dinno
Gost
Dinno

Rezultati ovog istraživanja nijesu validni, jer je mjeren pojedinačan rejting partija, a svi znamo da će na naredne izbore učestvovati veći broj koalicija. A koalicije mogu proizvesti pozitivne ili negativne efekte, ne samo na određene koalicije, već i na rejtinge partija koje će samostalno nastupati.

starac fočo
Gost
starac fočo

Dobiće četnici po repu 30.08. dobro oni to znaju. Svi Amfilohijevi puleni skupa, i vojvodina ekipa i plagijatorova, ne može izgurat ni 30%. Svjesni su oni toga. Zato su stari uhljebi iz df izabrali da im listu nosi Mladen Bojanić, koji se sad drugačije zove. Krivokapić neki ili tako nešto.

Med.
Gost
Med.

Nekako baš profesionalan i nepristrasan tekst koji naravno neće niko ni da potpiše jer mu se gadi…nijesam ni ja za front ali dajte malo dostojanstva..jeste da su izbori ali ne brukajte se svaki dan sa ovakvim saopstenjima i objavama Dps-a svake odluke sa sastanaka od odbora po CG

Titograd
Gost
Titograd

A šta je u tekstu neprofesionalno? Navedi barem jedan neistiniti detalj. Istina boli svetosavske fašiste i koliko god da im stavljate argumente pod nos oni bježe od njih kao đavo od krsta.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Strašan tekst koji napadom na Vukadinovića pokušava da ublaži katastrofalan rejting OKG DPS

Ceca
Gost
Ceca

Jes jes…metla druze vam slijedi 30.

Tomo
Gost
Tomo

Kako će ovi silni analitičati, lideri na čelu s vojvodom od koljenice i litijaši pogledati narod u oči nakon izbora.. ovi s gornje slike znaju da opozicija sve kad skupe neće imati ukupno 26 do 27%, to i najozbiljnije strane agencije potvrđuju, ostalo je samo zavaravanje i traženje alibija za poraz.

Sova
Gost
Sova

Srpski književnik Brana Crnčević je izjavio: “Mene, bogami, nije sramota da, u interesu srpstva, lažem.” Jedna ulica u Beogradu je dobila ime po njemu.
Mogu oni pogledati narod u oči. Ako ja i ti znamo šta je stid, oni to ne znaju.

Kam
Gost
Kam

Vukadinovic je zadnje izbore u Srbiji pogodio gotovo u procenat…Izguglajte.

Tamo neko
Gost
Tamo neko

Toliko su mogao i ti pogoditi jer ako vec se pravis pametan opozicija je bojkotovala izbore i srasno tesko je bilo pretpostavit vucicevu pobjedu. A drugo on nije neki prorok pa da nesto predvidi i da mu se prividjaju,to rade ankete

Sova
Gost
Sova

U redu, u tekstu se ne govori da on ne zna. Govori se da je potkupljiv, a to je nešto drugo.

Torkemada
Gost
Torkemada

Kam,izbore u Srbiji je bojkotovala cjelokupna opozicija tako da bi i moja baba pogodila koliko će dobiti Vučić a koliko Dačić.

Burek
Gost
Burek

Pa i ja, i to sam objavio komentar na ovom sajtu prije izbora u Srbiji. A nisam analitičar. Nije to preteško bilo pogoditi.

Miki
Gost
Miki

Samo neka spinuju, neka lazu,neka podmecu ,neka izmisljaju ,sad ce oni dobiti svoje na izborima!!

Send this to a friend