Politika

Resor Vesne Bratić: Ministarki ni na kraj pameti nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu

Vesna Bratić

Na večerašnjem protestu ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić bila je u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu, kazali su iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Oni su pozvali potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i čelnika SNP-a Vladimira Jokovića da, kako su kazali, ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje.

<<<U ostrašćenom govoru ministarka Bratić se obrušila na predstavnike manjinskih naroda, Abazovića i vrh SNP-a<<<

“Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić u obraćanju na večerašnjem protestu pitala je vrhušku SNP-a, da li oni zaista smatraju da će zajedno sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem, Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati Temeljni ugovor”, rekli su iz ministarstva.

Kako su naveli, svi nabrojani političari su glasali za zakon o slobodi vjeroispovjesti i da li se, pitaju oni, sa njima planira potpisivanje Temeljnog ugovora.

“Citiraćemo vam i poslanicu Draginju Vuksanović Stanković koja je u jednom skupštinskom izlaganju rekla: ‘A što se tiče manastira Cetinjskog, i svih ostalih, mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori, jer će se donijeti novi zakon o slobodi vjeroispovjesti, jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije, sigurno važiti više neće”. Je li ovo društvo sa kojima planirate da potpišete temeljni ugovor”, pitaju iz ministarstva.

Ministarka Bratić je, kako tvrde, večeras željela da bude sa narodom, jer je i tokom litija sa istim ovim ljudima bila na ulici.

“I večeras je to učinila opet jer pojedini predstanici vladajućih partija spremaju povratak DPS-SDP-SD koalacije na mala vrata. Nije bila tu da brani ni svoju ni bilo čiju drugu fotelju. I večeras i svakog narednog dana biće uz svoj narod i neće dozvoliti povratak onih koji su u prethodnom skupštinskom sazivu glasali za otimanje svetinja od Srpske pravoslavne crkve”, kazali su iz ministarstva.

Po njihovoj tvrdnji, na večerašnjem protestu ministarka Bratić je bila u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu.

“To što DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima žele opet da ministarku Bratić uvuku u svoje nacionalističke igre i mržnju, na kojima su 30 godina vladali i uništavali kako prosvjetu, nauku, kulturu i sport, tako i pljačkali cijelo društvo i zemlju, žao nam je gospodo ali nećemo učestvovati u vašim podlim i providnim igrama”, naveli su iz ministarstva.

Pitaju i “gdje ste bili poštovani predstavnici medija, NVO sektora, predstavnici opozicije kada je ministarka Bratić fizički napadnuta”.

“Je li to bio napad na srpski narod? Gdje ste bili kada je na društvenim mrežama osvanula najogavnija karikatura ministarke Bratić? Da li je to bio napad na srpski narod? Gdje se kada svakoga dana predstavnici opozicionih partija u parlamentu nazivaju ministarku Bratić najgorim mogućim imenima? Je li to napad na srpski narod? Još jednom pozivamo našeg uvaženog partnera u Vladi Dritana Abazovića i gospodina Jokovića da ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje, da ne idu sa onima koji su do juče najavljivali ‘traktore’ za srpski narod, spremali otimanje svetinja Srpske pravoslavne crkve”, poručili su iz Ministarstrva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Navode da smo prethodnih dan svjedoci da su mnoge maske pale, svi su pokazali svoja lica, svi su pokazali političku hrabrost ili politički kukavičluk. Ističu da je neko pokazao grabežljivo lice vrane a neko hrabrost i dobrotu Božijeg jagnjeta.

“Skrivajući se iza pojedinih naroda u Crnoj Goru pojedinci pokušavaju sakriti svoj politički kukavičluk. I kao što reče Marko Miljanov objašnjavajući odnose Kuča i arbanaških plemena: ‘U mom se plemenu govori naški i arbanaški. Oni su oba moji. Osim toga, između mojega plemena i sjevernih arbanaških, nema granice. I ja i moji plemenici idemo slobodno kod njih i oni dolaze kod nas. Kada pođemo tamo, ja zborim arbanaški, a oni naški. Kad oni dođu kod nas, ja govorim arbanaški, a oni naški’. Večeras ministarka nije govorila samo srpskim, crnogorskim, bosanskim, hrvatskim jezikom, govorila je jezikom slobode”, zaključili su iz ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mestar
Gost
Mestar

Kad krece autobus za Bilecu?

denis
Gost
denis

Sigurno, to je dusa od zene, odzvonilo je i njoj i svima u vladi piih

Zoran
Gost
Zoran

Ona je clan Demokrata. Jedino su joj oni vrata otvorili. Nije niko htio da je primi ni u jednu partiju.

Mina
Gost
Mina

Sramota za drzavu da ovo bude ministarka. Za nju je spuz.

Vaso🇲🇪
Gost
Vaso🇲🇪

Uskoro put pod noge !!!

Lipovo
Gost
Lipovo

I ja se slažem da ,,ministarki nije bilo ni na kraj pameti….” već je na POČETKU !

Jago
Gost
Jago

Jesu li ovo ministarstva počela da prelaze u političke partije pojedinih ministara što se ovo čini ljudi

nole
Gost
nole

od prvoga dana njene duznosti stvaralaje podijele u Crnogorskom drustvu — medu gradjanima ko je ko

RRRRRR
Gost
RRRRRR

Oooo od kad se resori zovu po ministrima.Nije nlen resor ni njeno ili bilo čije ministarstvo nego je valjda monistarstvo nečega i mimistar na čelu tog ministsrstva.

Posejdon
Gost
Posejdon

Nije na kraj, nego joj je vrijeđanje na početku pameti

Miki
Gost
Miki

🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Serhio Ramos
Gost
Serhio Ramos

Koje pameti???

Robi K
Gost
Robi K

Kraj pameti!

4Heads
Gost
4Heads

Ona to ne vidi kao govor mržnje,to je za nju NORMALNO razmišljanje.Ja bih je obavezno uveo u Tv dnevnik,svaku noć po 15min. Ko još nije shvatio ko je ona i šta je, da se uvjeri

Dule66
Gost
Dule66

Ne, mi smo gluvi i glupi pa nam vi kažite što je žena četnik nama htjela reći

Krtoli
Gost
Krtoli

Dali ste joj državljanstvo preko reda,sada trpite!

Seka
Gost
Seka

Sto se javlja ministarstvo da pere ovu spodobu. To je zloupotreba jer je ona tamo bila kako kaze kao gradjanin a ne kao ministar.
Fasizam i sovinizam se ne pere saopstenjima pa sve kako im ga sroce u komsiluku. Ponijelo je pa rekla sto stvarno misli. Pi!

BellaCiao
Gost
BellaCiao

A necete ga potpisivat svakako, ne znam sto se zestite.

Elena
Gost
Elena

Nece dozvoliti ministarka Bratic? Ma stvarno?

Kokot
Gost
Kokot

Ko je odje lud… Pa culi smo juce i ako je od srbocetnika mnogo jeee..

Novljanin CG
Gost
Novljanin CG

Oprat se ne možete…i je li vi to OPET o vašoj ugroženosti(dlaka vam ovdje ne hvali),evo i vlast držite godinu i po.Pa sa tim lažima ste izazvali ratove ’90-tih.U Crnoj Gori vam to neće proći ne ne.

majda
Gost
majda

Ova žena pokazuje znake ludila i mržnje a univerzitetski profesor, steta ko nam uči đecu.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Srpska srkva i država od Crnogoraca su oteli crnogorske svetinje 1918. kada su uništili crnogorsku državu i crkvu.

drago 1
Gost
drago 1

sve su to vjernici spc. ” hriscani” . sacuvaj me boze takve crkve i takvih hriscana.

Seljanovo
Gost
Seljanovo

Koje crne pameti?

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Ovo je ministarstvo velikosrpskog nacionalizma, nekulture i propagande šovinizma!

Radosav72
Gost
Radosav72

Sto ocekivati od osobe koja sebe naziva “zena cetnik”

Tablete
Gost
Tablete

Puštite je svaku noć da zbori , milina je slušati.

velimir
Gost
velimir

Sramotno joj je sve od prvog do zadnjeg minuta!
Ne postuje ni drzavu ni LJUDE ni svetinje!
Sramno se ponasa!

COL
Gost
COL

Ne brani ona toliko fotelju koliko vi nesposobni a ufoteljeni ona je ipak profesor i ima se đe vrnuti. Vi ste pjestokupljevina poltrona koja je nesposobna da stvara osim da proizvodi neprijatelje. Sjašite…

Milos BD
Gost
Milos BD

Tacno. Ima da se vrati u Bilecu pa neka tamo prosipa srpski nacionalizam

Eto tako
Gost
Eto tako

Pakujte se pomalo🤣🤣🤣

Pravnik
Gost
Pravnik

Kako napad na ministarku u Vladi Crne Gore može biti napad na Srbiju?

Jes, jes
Gost
Jes, jes

Evo je ,,resor” pametniji od nje. Letiš, Veco!

Schumi
Gost
Schumi

Adrenalin je čudna stvar…!!!! Dzaba sada prica… za sada u ćošak !!!! pa onda idemo malo po malo da vidimo sto smo i kako radili Braticka !!!! Frrr,mrrr,brrr !!!!

Zvicer
Gost
Zvicer

Ne treba tebi resor nego ustanova, ali tamo odakle si dosla

Srbin
Gost
Srbin

Da nije bio Crnogorac taj iz manjina, kakva prnjava sto ova misli

sani
Gost
sani

Draginja je dokrajcila ne moze je smetnuti sa uma.ako uma ima

Thorn
Gost
Thorn

Nemojte nam vi tumaciti njene rijeci. Dobro smo culi sta je rekla. Nije vam ovo Srbija, ovdje baratate sa puno promucurnijim narodom. Braticku procesuirati zbog fasistickog govora. Oduzeti sumnjivo steceno drzavljanstvo i vratiti je u Bilecu, pa nek njima soli i dosoljava.

Rozaj
Gost
Rozaj

E jeste se bila najela banana iz volija, sad je pustilo 😂😂

Pomorac
Gost
Pomorac

Ja ne mislim kai Vesna Bratic. Ja onda nisam dio ovog naroda. Sram vas bilo cim objasnjavate i pravdate se. I nek se potpise konacno na saopstenje.

Dolores
Gost
Dolores

Alo, alo, alo, misle li ovi ljudi iz Kabineta da građani nemaju oči, uši, mozak? Daj neka se ne blamiraju i ne upadaju još dublje u živi pijesak, da ne drže leđa problematičnoj osobi! O čemu se tamo kod vas radi? Misle li da nijesmo u toku ko piše ova pisma u ime besmislene odbrane ove osobe i misle li… Više »

Tihana
Gost
Tihana

Bruka živi dovijeka. I “resora” i ove Bilećanke kupljenih usana. Kako je usta kupila tako je počela da bljuje otrov.

Zobla
Gost
Zobla

U kom svojstvu je ona bila tamo, kao ministar ili privatno. Ako je kao ministarka, za Vas koji je branite bilo bi dobro da se i vi spremite pa put kuće. Je li moguće da ste svi isti. Strašno.

Okos
Gost
Okos

Sta reci za ugrozene Srbe? Ako ne mogu da rade ono sto su uradili u Srbrenici odma su ugrozeni.

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Veke, sitnooooooo 011. Pa pa

Tuborg
Gost
Tuborg

Sama njena pojava je uvreda za zenski rod! A ako su oci ogledalo duse onda ona treba dobro da se zamisli.

Milos BD
Gost
Milos BD

DPS vas je sve pustio da svi vidimo kakvi ste i hvala im. Uvjerili smo se

Nina
Gost
Nina

Kupi prnje !!!

Milojko
Gost
Milojko

Barem ućuti sada, svi u vladi isto mislite a ti i govoriš

MItar
Gost
MItar

naknadna pamet..

Krsto
Gost
Krsto

Ni crnogorskome narodu nije na pamet padalo da ce ovaj stvor doci za ministra prosvjete, tako da smo kvit.

Vesna
Gost
Vesna

Tik tak…

Jana
Gost
Jana

Kako se zove njeno ministarstvo? Da li je to možda ministarstvo vijera? Što gura svoju nosinu u nešto sa čim njeno kratkotrjano minostrovanje nema veze? Postoje ljudi koji će zaštititi teritoriju i državnost Crne Gore. A njoj srećan put u nepovrat, neviđela se babi.

Majkl1
Gost
Majkl1

Tablete treba da uzima prije nastupa, a ne posle. Koliko vremena vam je trebalo da napišete jedno ovakvo saopštenje u koje niko ne vjeruje. Umjesto toga samo jednu “bonu” prije izlaska i posle ne morate da peglate sve što je rečeno, a i gestikulacija bi bila normalnija, ovako kao Musolini iz rane faze.

Posmatra
Gost
Posmatra

Ona je skroz ok osoba koja je postavila najobicnije pitanje.. E sad sta si ti video i cuo hmm poslusaj opet snimak i razumeces mozda realnije sagledas

Kum
Gost
Kum

Peglajte sad savjetnici !!!

Cikotus
Gost
Cikotus

Ko vas zaposli ni biro mu nece tesko pa’nut

Sofija
Gost
Sofija

Kao prvo, koliko znam,Dritan je rekao da u manjinsku vladu neće biti pozvani SDP i SD, kao drugo, je li treba da joj put pospu laticama ruža, zato što je nezakonito smijenila sve direktore..je li imala pravo na to pitam vas ja…????To je žena koju su napustili njeni najbliži saradnici…koja se prema zaposlenima ponaša kao prema robovima…je li treba da… Više »

Awetinja
Gost
Awetinja

Više voli fotelju nego Ljaljo.

Exfart
Gost
Exfart

Nema šanse!

Maxo🇲🇪
Gost
Maxo🇲🇪

Sve joj oduzeti i na granicu kuci neka ide !!

Libero
Gost
Libero

Na kojoj si drogi sestro slatka.Ne uzimaj je vise vidi sto ti naoravi.
Bači drogu djaoli ga popili

Micka
Gost
Micka

Pa, pa ljepotice, idi odakle si dosla 🤮🤮🤮🤮🤮 Zastidje 😡😡😡

Ana
Gost
Ana

Ovo mora da joj je ona Kadovićka pametnica sastavljala. Pa niko te ne ukopa nego neko svoj 🤣🤣🤣 I ne glaskajte se više u ime Ministarstva, jer se sa njom niko ne slaže bez nekoliko poniznih kunića oko nje, što ih je dovela!

Role je king
Gost
Role je king

Gotovo je sad.

Lepi
Gost
Lepi

Teško se odlijepiti od fotelje… 😂😂😂

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Vrvi od drustvenih mreza njena sinosnja histerija i vrijedjanje, a ovi danas kao da smo mi narod iz lunice izasli govore da njoj nije bila namjera da vrijedja,sreca sto je blizu februar pa vise neces imati priliku ni na lokalnu televiziju da budes.

Posmatra
Gost
Posmatra

Gde si ti video da je ona vredjala

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Jeftino peglanje bestidne šefice. N’o odlepršaće brzo i iz fotelje, a duboko se nadam i iz države. Svako ko ovoj ptici crne boje omigući povratak na Univerzitet CG da pušta svoj otrov i dalje, je gori od nje!

mne
Gost
mne

Kojim narodom? Samo su bili dio alostola i krivokapiceva familija i pristalice milacica i demokrata. Svee interesne grupe. Niko drugi ne ide na proteste za idbranu foteljja. Tebi je parlament izglasao nepovjerenje hercegovko

Tale
Gost
Tale

Toliko potenciranje potpisivanja ugovora sa SPC po svaku cijenu vas upravoedelegitimise za taj posao, jer ocito ne zastupate interes drzave vec suprotne ugovorne strane. To se zove konflikt interesa. Tako umjesto u Vladi treba da budete u nekom savjetu SPC.

dejan
Gost
dejan

ova žena je sramota za Crnu Goru

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Daleko bilo da je iz Crne Gore, ovo može biti samo iz Ercegovine.

Adrijana
Gost
Adrijana

Ja pomislih daje saopstenje ministarstvo republike Srbije. Sram vas bilo sa ovakvim saopstenjem. Ovo je Crna Gora. Brzo cete pa pa pa

Miko
Gost
Miko

Znamo da su ti navodni “predstavnici manjina” sto uopste nisu, glasali za oduzimanje nasih jedinih svetinja

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Crnogorske svetinje Crnogorcima!!!

Miko
Gost
Miko

Pa ovo su crnogorske svetinje naše mitropolije crnogorsko primorske nijesam mislio na svetinje u Albaniji ili na Floridi😂

Cool
Gost
Cool

Koliko su “svete” ne znamo ali ono sto znamo jeste da prave odlicne prihode od kojih se kupuju stanovi, blindirana auta, kokain i zabava sa starletama. Postoji Crkva Srbije u Crnoj Gori koja je rob Beograda i podguzna muva koja zuji kad treba.
A MCP mozda postoji na Floridi..

Sloboda
Gost
Sloboda

Tako je!!! Gazi bre amebe

Commentator
Gost
Commentator

Pa ako nije, što ne pazi što priča…

vesko nk
Gost
vesko nk

To nema ni početka pameti.Ali priznajem kako zine nekog uvrijedi. Prosto ima talenat za pričanje gluposti. Žena u paralelnom univerzumu pokazuje znake ludila i neograničene mržnje a ovamo univerzitetski profesor.Nešto nije u redu ili sa njom ili sa univerzitetom.Možda oboje. Mada ko su nam profesori na univerzitetima nije čudo da se ovo pita sa 4 resora. P.S. Momo Koprivica drži… Više »

Jajaja
Gost
Jajaja

Zao mi je ,sad je KASNO.Ti si zeno neuracunljiva🇲🇪

Black
Gost
Black

Sanjas Draginju hahahah

Stevan
Gost
Stevan

Sve sto kazu ili urade, oni moraju naknadno da objasnjavaju, ni sami ne vjeruju sto su rekli

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Vi ste četnici i dzaba se pravdate….

Slavica
Gost
Slavica

Aha, i ona operisana da da

Veesna
Gost
Veesna

Meni nije jasno šta ima da se obraća Ministarstvo i daje saopštenje u njeno ime.
Je li ona večeras govorila u svoje ime ili je dala izjavu u ime Ministarstva?

Realan
Gost
Realan

Pa da. Omaklo ti se. Jaci osjecaj od pameti. Posebno ako je velikosroski nacisticki osjecaj jak, a pamet kratka!

blam živi
Gost
blam živi

Ostavite vi Kuče i Marka Miljanova, daleko je to od vas koliko od zemlje do zvijezda, nemaju oni ni posredne veze sa takvima.

Minja pv🇲🇪
Gost
Minja pv🇲🇪

Ko sve danas ima resor ,kukala nam majka ,
sta docekasmo u svojoj drzavi !!!!!

Eki
Gost
Eki

Dajte povecanje plate.Nsrod samo to zanima

Jana
Gost
Jana

Odakle, nema privrede, nema para….

sprdnja
Gost
sprdnja

Sram da vas bude .Eto tako !!!

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Manjina**

Opet
Gost
Opet

Sram vas i nju bilo i da živi Milo nisam nikad mislio ovo npisat ali poslije ovoga što rade ovi sve je potaman

da ne vjeruješ
Gost
da ne vjeruješ

O, ma neeeeeeeeeeeeeeeeeee, nije ona vrijeđala ….branite je sad vi koji ste isti kao ona. Sjedite dolje da vas ne vidimo, sram vas bilo koga branite, što branite?! Branite čist fašizam. Stidite se, a viđećemo i ko je sve u tom “kabinetu”.

Milica
Gost
Milica

Gradani CG nijesu njen narod. Daleko bilo da imam bilo sta zajednicko sa ovakvom osobom

Markoza
Gost
Markoza

Ne znamo sto joj je bilo na pameti ali znamo sto je rekla. Tako sto mislus to i prucas. Nema opravdanja. Sva voda ovoga svijeta ne moze sprati lhagu koja je nocas izrecena.

Saša
Gost
Saša

A ko uvlaci u vrtlog mrznje. Sram vas bilo, histrericna i nevaspitana osoba nije mogla da kontrolise svoj sovinizam, prema drugim narodima

građanin
Gost
građanin

Meni se cini da ce kupi prćiju

Mauzolej
Gost
Mauzolej

Vlada koja ima ovu ženu za ministra osudjena je na propast…toliko zlobe i bijesa, nacionalizma i fašizma teško da stane u nekoj osobi. Kad bi ovoj ženi moglo biti, jednog uva od manjina ne bi ostalo u CG.

Krug2
Gost
Krug2

Vesna,ti si žena četnik i nama je to jasno,ali izgleda da to nije Dritan znao,do sad!
Mislim da je Spajicu bilo neprijatno sto je slusao svoju koleginicu u naletu “besa”.

Djuro 🇲🇪❤️
Gost
Djuro 🇲🇪❤️

Aaaaaaaaaaaaaa… 😂😂😂😂😂…Ma nemoj nam reci 😂😂😂

Nina
Gost
Nina

Pazite resor 😂😂😂😂😂😂😂😂 culi i vidjeli,recite joj neka se pakuje ,uskoro ide u shumsku !!!

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Pogledaj joj samo facu cetnicku ? Ti si obicna izbjeglica ti ces da vrijedas manjine koji su rodeni i odrasli u crnoj gori njih ova domovina je crna gora ? cetnicko smece vrati se odakle si dosla ?

Send this to a friend