Politika INTERVJU: RANKO ĐONOVIĆ, POLITIČKI ANALITIČAR I PUBLICISTA

Risto i njegovi đaci ne mogu prevariti građane Crne Gore

Ranko Đonović

Vesna Šofranac

Dva velika opoziciona politička bloka okupljena oko Demokratskog fronta i Demokrata, ukoliko sa svojim koalicionim partnerima izdrže zajedno do 30. avgusta, rasuće se nakon izbora na veliki broj srpskih partijica. Uprkos tome što svojim propagandim predizbornim materijalom pozivaju na mir, ljubav, slogu, vjeru u boga, njihovi programi su bili i ostali anticrnogorski, kaže u intervjuu Vikend novinama politički analitičar i publicista Ranko Đonović.

On je uvjeren da svaki punoljetni građanin i građanka Crne Gore, elementarno politički obaviješteni, nemaju dilemu da je poslanička lista DF-a sastavljena daleko od Fronta, da su je kreirali kleronacionalisti u Crnoj Gori, velikosrpski nacionalisti u Srbiji, te da je svoj doprinos dala i “majka” Rusija.

Đonović je uvjeren da će aktuelna vladajuća većina u Crnoj Gori ostvariti još bolji rezultat nego na prošlim izborima, te da će građani 30. avgusta dati ubjedljivu podršku onima koji brane državu Crnu Goru, crnogorske svetinje, crnogorsku istoriju, kulturu, zapravo sve vrijednosti crnogorskog državnog identiteta.

Približavaju se parlamentarni izbori. Dva najveća opoziciona politička subjekta Demokratski front i Demokratska Crna Gora sklopila su široke koalicione saveze sa partijama koje, osim SNPa, teško da bi mogle preći cenzus. Jeste li iznenađeni savezima koje su napravili Front i Demokrate?

ĐONOVIĆ: Nijesam iznenađen. Bio bih prijatno iznenađen da se na njihovim poslaničkim listama nalaze kadrovi koje žele dobro državi Crnoj Gori, koji su proevropske zapadne orijentacije, zapravo koji su se poslije 30 godina dozvali pameti. Nažalost, greške koje čine i zlo koje nanose Crnoj Gori postali su za njih pravilo.

Kako komentarišete najnovije opozicione političke parove?

ĐONOVIĆ: Njihovi politički parovi podsjećaju me na parove iz rijaliti programa beogradske ružičaste televizije, uz izvinjenje što je i pominjem na ovom mjestu. Ipak, izvjesno je da pojačavanje ova dva opoziciona bloka manjim partijama istih anticrnogorskih programa može biti i povoljno, jer neće doći do rasipanja glasova. Bez obzira na njihov, sigurno, manje ili više loš izborni rezultat, pod uslovom da u miru izdrže zajedno do izbornog dana, poslije toga ih čeka, kao i mnogo puta ranije, veliki prasak. Dakle, od njih će nastati mnogo novih srpskih partijica koje će predvoditi “gromade” političkih lidera.

Listu Demokratskog fronta predvodi univerzitetski profesor, poznat po učešću na litijama i otporu Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Šta je bio motiv DF-a da za nosioca liste izabere jednog političkog anonimusa?

ĐONOVIĆ: Taj čovjek je nepoznat političkoj javnosti u Crnoj Gori. To što je njegov jedini politički “kvalitet” i političko iskustvo učešće na litijama i otpor Zakonu o slobodi vjeroispovijesti nije vrijedno pomena. To što je politički analfabeta jeste bitno i sam će, naravno, platiti najveću cijenu svog političkog angažmana. Bio svjestan tog čina danas ili ne. Sebe predstavlja kao vjernika, hrišćanina i pravoslavca, a ovakvim svojim političkim angažmanom poništio je sve tri vrijednosti ovih odrednica. Olakšavajuća okolnost mu ne može biti blagoslov Rista Radovića, već naprotiv. Stanje u Crnoj Gori ocjenjuje katastrofalno lošim, kao krizu sistema i tvrdi da je život dostojan čovjeka u velikoj opasnosti. Nažalost, ne vidi očigledno da upravo oni kojima je stao na čelo i sada im daje svoj doprinos to stanje dominantno prave lošim, onoliko koliko oni mogu i umiju. Dakle, ovaj profesor kada su u pitanju politika i politička dešavanja u Crnoj Gori ne zna gotovo ništa, a misli da zna gotovo mnogo. To jasno ukazuje na njegovu buduću lošu političku karijeru. Biće da je tako i počeo svojim prvim intervjuom datom u Srbiji srpskom “Telegrafu”, listu koji je proglašen za šampiona nemoralnosti među tabloidima u Srbiji.

Mediji su objavili da je bilo problema prilikom sastavljanja koalicione liste DF-a. Na drugom mjestu na listi je Medojević, na trećem Marko Milačić… daleko ispred udarnih pesnica ovog političkog subjekta tokom proteklog saziva crnogorskog parlamenta. Šta Vam ovo pokazuje?

ĐONOVIĆ: Koaliciona poslanička lista DF-a sada je sastavljena, takva je verifikovana od strane Državne izborne komisije i to je to. Šta se dešavalo tokom sastavljanja?

Uvjeren sam da svaki punoljetni građanin i građanka Crne Gore, elementarno politički obaviješteni, nemaju dilemu da je ova poslanička lista sastavljena daleko od DF, da su je kreirali kleronacionalisti u Crnoj Gori, velikosrpski nacionalisti u Srbiji, a vjerujem da je svoj doprinos dala i “majka” Rusija. Dakle, trojac Risto, Aleksandar i Vladimir (Božović), odnosno njihovi dobro instruisani opunomoćenici. Kako bi inače oni koji su stvorili taj i takav Front bez riječi nestali, kako da četnički vojvoda umjesto na čelu bude na začelju kolone i tako dalje. I sve to čak i bez najmanjeg šuma. No, ako je i tako, pošto je u politici sve moguće, naročito lošoj politici, tada je realno pretpostaviti da je sa čelnicima Demokratskog fronta napravljena po njih uspješna politička trgovina (čitaj politička korupcija), čime bi oni promijenili mjesto stalnog boravka, uz dobra radna namještenja “tamo daleko” ili tamo još dalje. Ne bi to bilo ni prvi put ako pogledamo kroz istoriju Crne Gore.

Kako komentarišete listu Demokratske partije socijalista? Ima li tu za Vas iznenađenja?

ĐONOVIĆ: Demokratska partija socijalista je partija koja je napravila najviše reformskih demokratskih iskoraka od svog osnivanja do danas. Ovaj DPS sem svog imena nema ništa programski isto sa onim DPS-om s početka devedesetih. Oni koji se stalno pozivaju na te devedesete godine, ne vidjevši očigledne promjene, nijesu politički čistunci, a još manje ljudski, već politički slijepci ili oni koji hoće da vrate Crnu Goru u mrak devedesetih. Pripadam onima koji uzdignutog čela mogu govoriti o tom periodu i to veoma glasno. Toliko da se zna.

Prethodni izbori 2016. godine uveli su u crnogorski parlament od strane DPS-a veliki broj naprednih mladih ljudi koji obećavaju napredak Crne Gore. Nadam se i kroz izvršnu vlast. Vjerujem da je nova poslanička lista DPS-a na istom tragu. Usuđujem se reći, kako ja vidim stvari, da je kandidatkinja za poslanika sa DPS liste Gordana Đurović vrijedna u parlamentu više nego kompletni poslanički klubovi mnogih drugih parlamentarnih partija.

Demokrate su se takođe odlučile za široku koaliciju i svoju su kampanju nazvali “Mir je naša nacija”, dok njihov propagandni materijal izaziva dosta oprečnih komentara. Šta Vi mislite?

ĐONOVIĆ: Demokrate i dalje uspijevaju da ostanu po svim političkim pitanjima nejasni, nedorečeni, kontradiktorni, manipulativni… Kao da se približno pridržavaju Volterove dileme “Nije li politika, zapravo, samo vještina da se laže u pravi čas”. Saglasan tome je i njihov predizborni slogan “Mir je naša nacija”. Njihova predizborna aktivnost za izbore 2020. počela je tačno onog dana kada su završeni izbori 2016. godine. Mandate koje su dobili od građana Crne Gore, kako bi se borili za njihove interese, potrošli su tako što nijesu ulazili u parlament sem da podignu nemale plate. Aktivnost im je bila da agitujući po Crnoj Gori love za sebe nove glasače, podrazumijeva se u najvećoj mjeri od DF-a. Takođe, jasno su podržali zahtjeve sPc, da crnogorska crkvena imovina pripada državi Srbiji, da Crna Gora slavi datum održavanja izdajničke Podgoričke skupštine i tome slično. Tim svojim stavovima dovoljno su rekli sve o sebi, pa i za laičku javnost. Pojačanje koje su doveli u prelaznom roku (predizbornoj kampanji) potvrđuje prethodno rečeno.

Jeste li iznenađeni činjenicom da na izborima učestvuju politički subjekti koji su tvrdili da neće učestvovati, koji su pozivali na bojkot? Kako to objašnjavate?

ĐONOVIĆ: Nijesam iznenađen, jer njima ništa ne znači ono što su prethodno rekli. Za njih je to samo izjava riječ, a to za njih nema vrijednost, pogotovo ne obavezu. Nažalost. Nekad to ne bijaše tako.

Šta ovi izbori nose sa sobom, odnosno kakve izazove? Šta je to što bi građani Crne Gore trebalo da imaju na umu kada 30. avgusta izađu na birališta?

ĐONOVIĆ: Pravo pitanje za građane Crne Gore je da li da ponovo odbranimo Crnu Goru i to ponovo olovkom, slavnom prošlošću i svijetlom budućnošću, u nadi da na sljedećim izborima to pitanje neće biti postavljano. Tako nešto je vrlo moguće ako sada građani daju ubjedljivu podršku onima koji brane državu Crnu Goru, crnogorske svetinje, crnogorsku istoriju, kulturu, zapravo sve vrijednosti crnogorskog državnog identiteta.

Blagoja Jovovića izvukli da nas svađaju sa komšijama

 Kako komentarišete činjenicu da beogradska vlast daje ulici u Zemunu ime Blagoja Jovovića, koji je, navodno, pucao u Antu Pavelića? Šta stoji iza tog poteza? Kako komentarišete i ocjenu srpskog publiciste i analitičara Dragomira Anđelkovića koji je javno saopštio da je politički dobro da se da ime ulici “čovjeku Srbinu iz Crne Gore” koji je pucao u Pavelića, praveći aluziju da je “Đukanović postmoderni Pavelić”?

ĐONOVIĆ: Odluke srpskih vlasti da se Blagoju Jovoviću podižu spomenici i daju imena ulica služe kako bi našu državu svađali sa komšijama, pa i dalje, đe god mogu. Ovakvi kakav je Dragomir Anđelković i njemu slični dosljedni neprijatelji Crne Gore na krajnje beščastan način remete svali pokušaj unaprjeđenja odnosa koje bi trebalo da uspostave države Srbija i Crna Gora. Tako nešto je moguće, samo ako to iskreno hoće država Srbija. Nažalost, na tako nešto moramo i dalje čekati.

Rezultati koji zaslužuju podršku

Kakve su Vaše procjene rezultata izbora? Vidimo da se pojavljuju istraživanja koja pokazuju da DPS može ostvariti bolji rezultat nego 2016. godine, čak i apsolutnu pobjedu…

ĐONOVIĆ: Vladajuća većina ostvariće bolji rezultat na predstojećim izborima nego što su ga imali na prethodnim, jer to zaslužuju njihovi rezultati i na spoljašnjem i na unutrašnjem planu, kao i uspješno savladavanje izazova počev od pandemije novog korona virusa, do pokušaja destabilizacije preko Srpske pravoslavne crkve.

Da li će Demokratska partija socijalista ostvariti apsolutnu pobjedu ili će to biti sa svojim današnjim koalicionim partnerima, manje je bitno. Ako DPS ostvari i samostalno apsolutnu pobjedu, vjerujem da bi izvršnu vlast formirao po dosadašnjem principu, nadam se sa malo manje ucjena koje su manjinske partije u prethodnom sazivu ispostavljale.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pollo
Gost
Pollo

Đedo je izgubio kompas. Zaboravio je koje su njegove dužnosti, pa umjesto da propagira mir on zavađa i kune narod.

Bozidar
Gost
Bozidar

Nažalost takvi kao ti mogu prevarit polugladne i naivne građane ove države.

Mirac
Gost
Mirac

Nije odavno Risto bačio neku kletvu

Niksa
Gost
Niksa

Nama soci amfilohije pricaju o nekom postenju i vjeri a ponasaju se gore nego okoreli kriminalci

Niksa
Gost
Niksa

Trougao Vučić, SPC i Dodik samo DIRIGUJE DF-om. Demokratski front je samo igračka u rukama ovih velikih igrača. Ova igrica se zove Big Serbia, ali će na kraju uvijek da bude GAME OVER!!

Selma_bajrami
Gost
Selma_bajrami

Zamislite koliko su para nakupili svi iz SPC za sve ove godine i godine sto nisu registrovani? Gradili na crno? Ne placali porez? Zamislite se svi vi preduzetnici, da ne placate porez samo godinu dana, u kakvom ste plusu? A sad zamislite 100 godina da to radite? Čista krađa i obični kriminalci. Mene stid umjesto njih! A njih nikada neće… Više »

Dajana
Gost
Dajana

Vjerujte da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori samo instrument koji sviraju Vučić i Dodik. A očigledno je da je Irinej prvi portparol Vučića i njegovih veliko srpskih političkih ideja. Risto i njegovi saradnici konstantno falsifikuju istoriju Crne Gore. Ali ne možete da falsifijuju ono što moj otac pamti i ono što moj đed svakog dana priča svojoj đeci… Više »

Klara
Gost
Klara

Nikada se neće izbrisati vaša sramna 1918.godina. Nikada se neće izbrisati vaši zločini, nikada neće nestati Crne Gore i vaša ideja o Velikoj Srbij će da pada u zaborav, nikada više nećemo da dozvolimo da se ta 1918 ponovi. I ako vam je isti scenario ovaj put su vam jako slabi glumci. Odavno pročitani! IMA DA SE PONOSE SA NAMA… Više »

Pavle
Gost
Pavle

Opet se ponavlja 1918/1919 i iste političke ideje. Ovaj put crkva igra glavnu ulogu, može li crkva da se toliko mješa u politiku? Jel to pobožno je li to po Biblij? Da je li je to po hrišćanskim pravilima? Da li je, pitam, NORMALNO za jednog mitropolita da kune narod kojem treba da unese mir????!! Nikada se vise vasa prica… Više »

Miloje
Gost
Miloje

CRNA GORA I DPS već mogu da objave POBJEDU jer narod je sit gluposti opozicije i propale crkvene politike sa kojom lažu narod… Hoćemo još bolji život i zato pustimo ljude koji grade taj put vec dugi niz godina da rade svoj posao u interes svih u CG a kadar ljudi je mnogo jak tj. nesalomljiv … Nek je vječna… Više »

Umbrella
Gost
Umbrella

Nema opozicija drugog plana osim rusenja ovo malo zemlje i to uz pomoc crkve sto je jos morbidnije.

Maldita
Gost
Maldita

Ovakvo mijesanje u politiku od strane crkve je zaista bezumno.

Moračanka
Gost
Moračanka

Donjomoracki sotona Risto zeli da upravlja drzavom, uz pomoc frontovaca.

Podbišće
Gost
Podbišće

Ne daju se gradjani tako lako prevariti sigurni budite!

Vodolija
Gost
Vodolija

Ući cete u uzdbenike na strani izdajnistva, ucuce nasa djeca o vama kao onima koji su zeljeli kucu da nam pale.

Aquarius
Gost
Aquarius

PODRSKU IMAJU SAMO ONI KOJI VEC UNAZAD DECENIJAMA VODE DRZAVU!

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Daleko im lijepa kuca od Crne Gore i njima i svima koji zele zlo nasoj drzavi!

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Mudro zboris! Apsolutno se slazem.

Dolačanka
Gost
Dolačanka

Ne mogu i nece prevariti dok je sunca i mjeseca dok je svijeta i vijeka.

Imela
Gost
Imela

Đaci ce zajedno sa uciteljem da udju u istoriju kak najveci izdajnici nase malene ali casne Crne Gore.

Milases objasnj
Gost
Milases objasnj

koliko su ovome strucnjaku platili da ovo napise?

Tajfun
Gost
Tajfun

Gospodine Djonovicu,nijesi prokomentarisao koliciju,Crno na bijelo,koja je po mojem misljenju”CRNO BEZ BIJELA”.

Djuka
Gost
Djuka

Željeznica Crne Gore je ponosna što je iznjedrila ovakvog mislioca. Ako ikada kupe nove lokomotive jednu treba nazvati njegovim imenom.

Miško
Gost
Miško

Opozicija zagovara podjele i mrznju, a najgore je sto u tome imaju podrsku crkve

Ružica
Gost
Ružica

Spc se otvoreno umijesala u politiku i izborne proceseu Cg, a ne manjka ni pomoc Srbije, posebno liderima fronta

Sunčica
Gost
Sunčica

Dzabe Ristu i ekipi sve, Dps ce ostvariti apsolutnu pobjedu na predstojecim izborima

Aleksa
Gost
Aleksa

Montenegrini, nesto ste mi se mnogo unervozili. Kad je vec Crna Gora prezivjela pod vama i vasim pamecu, bez vas ce svakako.

zeljko
Gost
zeljko

Udrite Turci i Hrvati…Ajde,…….Udrite jos ovo do 30 og avgusta,….A onda ……..!!!!!!!!!!!!!

Lenkica
Gost
Lenkica

e bojim se da ce i Vucic i Rusija okrenut ledja Amfilohiju posle ovih izbora, pa ce se tad kukavicki okrenut Crnoj Gori

Dalibor44
Gost
Dalibor44

Risto I opozicija na poslednjim izdisajima snage, propale su im ideje sa litijama I sad smisljaju koji im je sledeci potez

Suncica
Gost
Suncica

Amfilohije ce insfinansirat kampanju bilo kome samo da srusi ovu vlast, a para fala bogu ima. u df ulaze sve nade i sav novac

Kendo
Gost
Kendo

E velike stete sto nema litija pa risto nema publiku da im ispira mozak sa njegovim velikosrpskim idejama

Merkur
Gost
Merkur

Bas se pitam da li je risto toliko lud ili zivi u iluziji da imaju ikakvu sansu za ove izbore, nadam se da ne zavarava sebe jer ce dozivjet veliko razocarenje

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Kako li ce risto i litijasi prezivjet pobjedu dps, vucic ce ga tjesit..

Nina25
Gost
Nina25

Ovim izborima cemo zacepiti usta jednom za svagda ristu i njegovoj druzini

Dandolino
Gost
Dandolino

Ovi izbori su podjednako vazni kao i oni 2006. kada se odluci alo o sudbini nase drzave! Nek je VJECNA Crna Gora!

Bogdan
Gost
Bogdan

Ne bi nama Rusija mogla nista da nije ovih domacih izdajnika preko kojih ugrozavaju Crnu Goru i pokusavaju da je destabilizuju

Vera
Gost
Vera

Cime nas destabulizuje? Kukavci crni sa sve ovim sto izrece ove gluposti. Jedino ko nas unistava je ovaj koji vlada ovoliko god

Andjela
Gost
Andjela

Ne damo Crnu Goru onima od koji treba sjutra da strahujemo da podignemo crnogorsku zastavu i da volimo svoju zemlju

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Na ovim izborima se. Odlucuje da li ce Crna Gora biti evropska drzava ili ce biti sluskinja Srbije koja crpi pare iz nasih svetinja i koja sa nasom drzavom zeli da nadoknadi gubitak Kosova

Stanimir
Gost
Stanimir

Pa Krivokapic je njegov djak i njegov proizvod, njegova slamka spasa

Stanko
Gost
Stanko

Amfilohije finansira DF-ovu politicku kampanju isto kao sto su ih finansira li 2016. I dovodili ljude iz Cikaga ne bi li srusili Crnu Goru

Stefan
Gost
Stefan

Onaj koji glasa za DF taj glasa protiv nezavisne Crne Gore, glas njima je podska ostvarenju plana Velike Srbije

Vera
Gost
Vera

Ne Stefane, bolje Vam pristaje vika Albanija. I jos spominjete pretke i istoriju. Sramota!

Jovan
Gost
Jovan

Pobjeda DPSa nikada nije bila izvjesnija i sigurnija, kad vidim ba sta su ovi spremni i koliko njima ne znaci Crna Gora mi nemamo boljeg izbora od Mila Djukanovica

Deni
Gost
Deni

50% !

Marko
Gost
Marko

To su Risto i podanici koji brane njegove interese, nada se Risto da ce preko njih ostvariti pobjedu i nastaviti sa svojim biznisima.

Vera
Gost
Vera

Sto Vam smeta crkva, ne krade ima, sto mi ostavimo. Zna se ko krade i unistava CG. Al treba uzeti crkveno zemljiste po primorju ne bi li i to prodali kao pola CG sto prodase

Novljanka
Gost
Novljanka

Ma kakvi df
DPS CE POBJEDITI

Egzodus
Gost
Egzodus

Pitanje je da li bi pola stranaka iz dfovog saveza preslo cenzus bez toga saveza,eto prvi milacic pa onda ucg,pzp,snp,radnicka itd

kontraš
Gost
kontraš

O slabosti DFa najvise govori cinjenica da im je milacic sada cetvrti na listi

Djuka
Gost
Djuka

Gospodin Đonović je bard političke analize, mnogo će vode poteći Moračom dok se ne pojavi neko sličan njemu.

Štoj
Gost
Štoj

Taman je dobro rekao, ova opozicija kao da je dio nekog rijaliti programa, gdje se ne zna ni ko pije a ni ko placa!

Pavle
Gost
Pavle

Njegova duznost kao mitropolita i crkvenog radnika je da miri zavadjene i pomaze nejakima a ne da ovo radi. Siriti mrznju i zavaditi narod, to je dno dna.

Losmi
Gost
Losmi

Njegovi djaci su ovi iz Df-a samo ne znam koliko slusaju jedni druge !

Nenad
Gost
Nenad

Koliko botovaaaa auuu..a vis te prevareni evo 30 god ne treba vam risto

XXL
Gost
XXL

Kakvu bi nam to “budućnost” donijela ova koalicija čiji je logo u bojama trobojke a natpis samo na cirilici kada bi postali vlast (uz pomoć “suverenista” iz SDP i URA kao u Budvi) ?! Prekinuli bi pregovore o pristupanju EU i započeli integracije sa Srbijom i Rusijom. Uveli bi rs dinar kao platežno sredstvo. Srušili bi mauzolej na Lovćenu. Beogradska… Više »

Vera
Gost
Vera

Sram te bilo, i treba da je na cirilici. Mi smo pravoslavna drzava i to je nase pismo. Pa koja god da je stranka.

Milos
Gost
Milos

DPS ce ostvarit ubjedljivu pobjedu i to je svima jasno, samo pokusavaju da manipulisu ljudima ali to im ne ide

Boko
Gost
Boko

Retko fin covjek 🤮

Maslina
Gost
Maslina

Ove partije koje su se sad ujedinile u koaliciju za buducnost crne gore ce sve posle izbora da se rastrkati na sve strane, jer je ovo sad samo igra Beograda i SPC da ih sve ujedine pred izbore.

Barice
Gost
Barice

Ko god misli da sacuva Crnu Goru mora glasati DPS, jer svaki glas za URU je i glas za DF i one koji bi rado vidjeli Crnu Goru u plamenu

Soko77
Gost
Soko77

DPS ce ostvariti ubjedljiviju pobjedu nego ikad uprkos mijesanjima Vucica, Rusije i kompanije.. CG ce ostati na pravom putu!🇲🇪🇲🇪

Vera
Gost
Vera

Ak0 nam je ovo pravi put onda smo ga ugasili.
Ka gazda, ulozicemo milijardu, hahaha(koju cemo po 100 put uzeti od svjetske banke). A Vi stoko gladujte i vracajte kad ja odem

D grahamov broj
Gost
D grahamov broj

Minja opušten si prošao si mnoga društva ni jedno te nije primilo.

Max
Gost
Max

Risto ne moze ali zato to DPS-u uredno polazi za rukom skoro 30 godina.

Mestar
Gost
Mestar

Sva zrz je sacinjena u ovom tekstu. U pamet se ljudi, pokazimo placenicima kako se svim srcem voli i brani svoja domovina Crna Gora! Pokazimo im kako hocemo da budemo moderna evropska drzava a ne srednjevjekovni srpski pasaluk. Pokazimo im kako je ljubav prema svojoj zemlji jaca od svih miliona koje oni dobijaju od Srbije.

Milaan
Gost
Milaan

Ovaj čovjek je toliko omražen, da se DPS ne isplati njegovo analize. Samo stvara kontraefekat

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

omrzen od izdajica i srpskih placenika, ristove cetnicke omladine i onih koji nas mrze, nikad vise 1918, nikad vise sa srbijom, nikad vise risto i andrija

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Pričaš našu priču iz 90 tih ali to je priča Lscg ovi sad što vladaju zna cg što su bili 90tih ništa im ne vjerujem a ti se vrati na staru stazu ovako si smiješan

petar
Gost
petar

A vi mozete!? 😂😂😂

Pcelica
Gost
Pcelica

Sem litija i promovisanja srbije, ne znam sta je drugo opozicija uradila??

Bond007
Gost
Bond007

Veliki kiks je sto jedan profesor koji se apsolutno ne razumije u politiku nosi listu…

Akvila
Gost
Akvila

Opoziciju ne treba komentarisati, oni ce se izblamirati sami! 🙂

Dorijan
Gost
Dorijan

Gradjani ce pokazati 30og koliko koga cijene,a cijenimo svoju zemlju,nase svetinje-sve sto je crnogorsko-a to jedino promovise dps..tako da…

Gagi
Gost
Gagi

Ostavite da se politikom bave ljudi iz dpsa koji to godinama rade i u to se dobro razumiju

Horizont
Gost
Horizont

Amfijevi drugari iz opozicije mogu slobodno da se zamonase poslije izbora, jer im u politici ljeba nema!

Dragana
Gost
Dragana

Ukoliko Srbija bude u deficitu sa partijama, mi ih imamo za izvoz. Mada ni tamo ih ne bi htjeli. Sem zagovaranja srpstva nemaju sto ponuditi.

Zverka
Gost
Zverka

Đed bi me se odrekao da glasam front,uru,demokrate,tj sve ove što oće da ponište našu državu!

Vera
Gost
Vera

Pa zavisi od tiga kako se prezivas i koliko govoris istinu.

Mops
Gost
Mops

Na koje li ce muke izdrzati do 30og samo oni znaju. Lakse ce im biti da odustano nego li da se usklade izmedju sebe.

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Ristovi ucenici su mi nejasni, niti shvatam sta nam nude??

Pakito
Gost
Pakito

DPS je pokazao da jedini moze da odgovori na sve izazove:korona,spc…

Voda
Gost
Voda

Opozicija nema cime djelovati poslije izbora, nikad nisu imali ni plan ni program za narod i napredak. Vikom, drekom, tenzijama opravdavali su plate

Valdanos
Gost
Valdanos

Svi su oni promijenljivi, sto nam svaki sledeci izbori dokazuju. Pojave se pa nestanu. Jos malo pa ih nema.

Zorica
Gost
Zorica

One koji vole i postuju Crnu Goru nijesu uspjeli ni mnogo veci manipulatori prevariti. Kad su ovi u pitanju Crna Gora je u treningu.

Rajko64
Gost
Rajko64

30og ćemo branit državu od brojnih neprijatelja!!! E viva!!!

Diplomata
Gost
Diplomata

Izbori ce doci i proci. Ishod je svima jasan, ali da li opozicije kako poslije? Kako i sa cime izaci pred njihove glasace, koji ocekuju mnogo vise od,, slobode” vjeroispovjesti?

Guess?
Gost
Guess?

Realno opozicionari su poput rijaliti zvijezda, samo skandali, tuce…

Medo_Zemunac
Gost
Medo_Zemunac

Otkad je Risto, ne idem u crkvu😣

Boko
Gost
Boko

Aj ti mirasu pod suknju

Kosili
Gost
Kosili

Šta je Risto Radović pokazao sem što je na kratko zavadio narod? Strašno.

Zvijezda
Gost
Zvijezda

Nazalost bice onih koji iz mrznje prema Milu,, DPSu ili drzavi nece otvoriti oci pred stvarnoscu. Dobro je pa je vise nas pametnijih koji cemo nasim glasom i njima doprinijeti.

Medenjak
Gost
Medenjak

Opozicija se spojila samo zbog veceg broja glasova, a nemaju zajednickog cilja niti misljenja!

Vera
Gost
Vera

A Dps se udruzuje sa albancima i muslimanima sto ih voli? Ne nego mu trebaju a i manipise lako sa njima

Gasolina
Gost
Gasolina

Svima koji ne vole i ne postuju CG I njene institucije,treba platit kartu i poslat pravac u voljenu Srbiju!

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

E ne možete se zalijetat u Srbiju, spuštila je rampu!

Pivnica
Gost
Pivnica

Jesu li umislili da gubimo pamcenje? Da se ne sjecamo pokusaja podjele naroda i izazivanje nemira. Da smo zaboravili koliko, su neodgovorno kada su svjesno rizikovali zdravlje svih nas. I sad su se isti ti nasli da pozivaju na mir i slogu.

Radosav
Gost
Radosav

Rece Ranko Djonovic…

Ministarka
Gost
Ministarka

Pored svih pomenutih antisrpskih partija,koalicija, DPS i dalje sam dominira. 30og jos jedno veliko ponizenje za velike koalicije.

Ridjani
Gost
Ridjani

Za nasu djecu! Za ponos istorije! Za sjaj buducnosti! Za Crnu Goru! Za DPS!🇲🇪

Zabran
Gost
Zabran

DPS jedini zastupa CG i njene interese!!!! Zato ovog puta podrska im je opravdana!

Lola
Gost
Lola

Odlucno za DPS! Za sigurnu i prosperitetny buducnost CG! Sigurnim korakom u nove pobjede!!

Tijana
Gost
Tijana

Antisrpske partije i Risto su vec dosadili narodu. Vise se crkva i ne pominje koliko mir, sloga, predizborna klasika. Koliko su nemastoviti.

Max
Gost
Max

E ovaj bot vam je pametan. Dje nadjoste ovoga?? 🤣🤣🤣

Ivanje
Gost
Ivanje

Nikad vise 1918. Za pravo,cast i slobodu CG!!!

Grahovo
Gost
Grahovo

Risto je jasno pokazao da mu je stalo samo do politicke fotelje,ne briinu njega ni svetinje ,ni crkva..Dijalog sa Vladom sve govori!
Prvo je preko litija htjeo vlast bez izbora,a sad preko opozicije zeli vlast! Ali nikad CG nece pasti u ruke neprijateljima

Luka
Gost
Luka

Nasa opzocija glasove moze dobit samo od njima slicnima. Ne bih da nekoga ponizavam ali ne znam koliko kvalitetna osoba moze biti kada glasa em protiv drzave, stava i karaktera, pastije bez ideje. Samim tim glasate protiv sebe.

Vera
Gost
Vera

Dovoljno si ponizio sebe svojim konentarom. Glasas dps druze. Od 2006..tzv Monte Karlo a sve sto opstaje je prica o Srbiji. I to je program?

Rajka46
Gost
Rajka46

Opozocija zeli da srusi CG ,zato jer su oni samo pijuni SPC ,ruske crkve ,Vucica,Dake Davidovica koji ogromne pare daju i opozicija radi sta im se naredi

Vera
Gost
Vera

Drugarice Milo i Vucic dva druga. Cuvaju oni ledja jedan drugom. E sad ko ih drzi iz svijeta pitanje je

Zoran
Gost
Zoran

Svi su svjesni da se na ovim izborima brani CG i njena nezavisnost i drzavnost!!!! Odlucno za CG!

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Stara DPS priča liberali nijesu ludi

Vera
Gost
Vera

Svake izbore isto. Kao hipnotisani kako gazda kaze.

Dani
Gost
Dani

Nece vise Risto moci da se mijesa u politiku i drzavna pitanja Crne Gore, njegovo mjesto je u crkvi koja ce morati da se registruje..Dosta je bilo vise

Tempo
Gost
Tempo

Mogu vanzemaljci da se umijesaju slobodno, ova ce pobjeda biti konacna i napokon cemo se osloboditi zlih glava koji su tu godinama..

Slavko
Gost
Slavko

Gospodine Donovicu ne mogu da vjerujem da toliko mrzite svoj narod

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Eto tebe će poslušati…Stručnjače

Baraka
Gost
Baraka

Sve sto je rekao, tacno je rekao…

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Okupatorska vampirska sekta zajedno sa Satanom su trebali davno biti van ovih granica ali nikad nije kasno zbog buducim generacija u ovoj zemlji ove trovace moramo istjerati

CzBr
Gost
CzBr

Gospodo iz opozicije imam jednu poruku za vas, ona glasi ovako BRANICEMO OVIH DANA CRNU GORU OD DUSMANA! Pogledajte se u ogledalo da vidite ko su ti dusmani!

Jare
Gost
Jare

Gospodo iz opozicije, dzabe vam je sve, 30. avgusta nestajete kao da nikad niste ni postojali. Dzabe i sve pare od spc-a i ostalih. Gotovi ste

Shinebright
Gost
Shinebright

Jadno svešteno lice…čime se bavi…
Jadniji onaj kome je on ideal 😝

Pauk
Gost
Pauk

Odbranimo Crnu Goru od Rista i njegovih sponzora iz Srbije i Rusije! Ne budimo tuđa metla i lopata! Pokazali su nam mnogo put do sad koliko smo “braca”! Crna Gora pobijediti mora!

Helena23
Gost
Helena23

Dps pobjedjuje to se zna!!!! Jer je najbolja partija!

Amina
Gost
Amina

Samo sebe zavaravaju…😶😶😶😷

Mostanica
Gost
Mostanica

Naravno da ne mogu! Građani su shvatili ako ne do sada, jesu sada, ko je Risto Radović i šta je njegov cilj!

Sarita
Gost
Sarita

Svestenici koji mrze narod i svestenici koji u najgorim momentima epidemije pozivaju ljude da se okupe da zajedno ruse vlast. SVESTENA LICA…..

Brsno
Gost
Brsno

Nadam se da ce 30.08. u “auto litiji” biti ospraceni do Srbije…

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Neće jer Srbija ne prima iz CG osim bolesnike sa uputom. Pa možda tebe prime.

Stubica
Gost
Stubica

Posto smo mjesecima unazad pokucali da dobijemo odgovor sta su “litije” moze li sad da nam neko objasni sta su auto litije????

Morakovo
Gost
Morakovo

SPC je davno trebala da ode iz Crne Gore posto po njihovoj prici nista nije dobro…

Miki V
Gost
Miki V

Vala volim sve vjere u Crnu Goru, ali kletvu ne volim ni u seriju, a vjerujem duboko u sebi da kletva nije od boga od njega je da prastamo a ne da ucimo djecu da kunu ka vragovime.

Fiona
Gost
Fiona

Ko su oni ustvari?

Šrćeko
Gost
Šrćeko

Risto je trebao da bude nosilac liste DF-a ,mada on je svakako tu i ako nije okuplja litijase da daju koji glas vise!

Viktor
Gost
Viktor

Finansira li ih Vucic ovaj put kao i svaki do sad ?

Bogulja
Gost
Bogulja

Postavljanjem Krivokapića kao nosioca liste jasno je koliko je SPC umješana u ove izbore

CrnogoracNk
Gost
CrnogoracNk

Sto vise ovakvih “analitacara” vecu podrsku ima Mitropolit.

Maslina
Gost
Maslina

Nosilac liste za buducnost crne gore je ni manje ni vise nego Zdravko Krivokapic koji je inace profesor na bogosloviji i posle mi dodje Mandic sa pricom kako je Krivokapic nestranacka licnost?”

Hemuli
Gost
Hemuli

Sve ukazuje da sto vise ti pricas i pljujes po nama,nama rejting raste… Pogledas sva relevantna istrazivanja i bice ti jasno kakvo je stanje u Crnoj Gori….

Cerak
Gost
Cerak

Risto posto si blizak sa Mandicem,da nijesi i ti mozda isplanirao bijeg zajedno sa njim posle izbora?? Cujemo Andrija Mandic uzima dupleks,pa mora da oce tb da vodi sa njim,ipak mora neko osvestat to i praviti mu drustvo….

Loptica_skocica
Gost
Loptica_skocica

Pa vladajuća vlast daje svima mogućnost da pokažu svoje kvalitete.

Branko
Gost
Branko

Procjene apsolutne pobjede DPS-a će biti opravdane i očekivane.Još jednom će ovo biti potvrda da je to partija sa najboljom vizijom,jer se rezultati zasnivaju na djelima, a ne riječima.

Vezuv
Gost
Vezuv

Dzabe je neko djak,kad je profesor niko i nista. Ne mogu od takvih nista dobro nauciti…

Losmi
Gost
Losmi

Obmanjuju birace da ce zajednickim snagama i ujedinjenji jedino moci nesto da postignu ali vec 31 avgusta ocekujmo pucanje i svako ide svojim putem .

Vojislav
Gost
Vojislav

Samo se ti nadaj da ce sa tobom opozicija cuda napraviti na izborima!!! Narod vam sudi ne zaboravi to.. A pogodi koja je vecinska volja gradjana… 😉😉

Šemsa
Gost
Šemsa

Taman ste dobro rekli ristovi djaci, jer Amfilohije taman dodje kao politicki otac ovim iz opozicije, jer ih usmjerava sta i kako da rade.

Vera
Gost
Vera

Bolje i otac nego vas gospodar.

Vesna
Gost
Vesna

Opozicioni politički parovi podsjećaju na Zadrugu.Čist dokaz je gospodin Krivokapić koji voli da je u društvu Lune Đogani!

Suncica
Gost
Suncica

Postupci Fronta i Demokrata su toliko konfuzni i nejasni da je to nevjerovatno.Sve što rade ide u pogrešnom pravcu.

Lukovo
Gost
Lukovo

Zivi bili pa vidjeli,nece Risto posle izbora nista reci vise lose o Crnoj Gori! Bice manji od makova zrna!!!!

Vanzemaljac
Gost
Vanzemaljac

Mogu oni sklapati koalicione saveze, ali džaba im sve.

Sreten
Gost
Sreten

Doci ce izbori,a vama sudnji dan!! Drzava se brani,i nece se dozvoliti da je vode ljudi koji je ne postuju i koji bi da je ugase!!! Nece Risto vise smjeti da kune crnogorski narod,i sve crnogorsko sto je!!! 30og cemo se za to pobrinuti!!! ODLUCNO ZA CRNU GORU!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

A zašto štancuju toliko lažnih ličnih karata ako su tako sigurni u pobjedu?

Sejo
Gost
Sejo

Poslanička lista DF-a je potpuni promašaj.

Petar_Pan
Gost
Petar_Pan

Vladajuća vlast će 30.avgusta postići najbolji rezultat u to ne sumnjam.

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Ne pomazu ni pare,ni Srbija ni crkva,opozicijo vidjeli ste da se ne moze promijeniti vecinska volja gradjana!!

Čigra
Gost
Čigra

Sve što radite, radite za novac i sopstveni interes. Treba da vas je sramota!

Vozak
Gost
Vozak

Crnogorci ne daju drzavu onima sto slave 1918. godinu!!!!

Gago
Gost
Gago

Narode,vidite da pokusavanu da manipulisu sa nama preko crkve!!! Necemo dati da nas izigraju i prevare!!!

Aragorn
Gost
Aragorn

Ranko bio si legenda i kao poslanik a i sada. Svaka cast ma tekstu, jasno i zestoko.

Djomla
Gost
Djomla

Crkvi ni pare ni nista nije pomoglo,narod je prepoznao zloupotrebu i jasno ce se oglasiti na izbore! Odlucno za DPS

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Sve je narod prepoznao, samo nije korupciju, nepotizam i demagogiju vlasti evo 30 godina? Neki neprepoznabilni narod.

Janko7
Gost
Janko7

I ovaj put kao i uvijek srpska i ruska pravoslavna crkva se direktno mijesaju u odrzavanju izbora u CG !

Sveznalica
Gost
Sveznalica

Risto pomiri se sa činjenicom da su ovo Crnogorci i uvijek će biti.

Crnooka
Gost
Crnooka

Ima li vas još? Ne možete stati na put DPS .

Biljka
Gost
Biljka

Samo za pare rade i to ih zanima. U pamet se Crnogorci!!!

Radojica
Gost
Radojica

Oces ti Radovicu od Crnogorca da napravis Srbina,oces ti mnogo sto sta,samo narod ti ne da!!! Pa nece ti ni 30og narod dati svoj glas!!!

Vera
Gost
Vera

Ne treba Ristu glas, njemu je dobro svakako. Treba glas nasoj djeci, a ne da nam ostanu u unistenoj i prezaduzenoj CG samo da bi Dps opstao na vladti. Gdje Vam je mozak Crnogorci

Vrazje_jezero
Gost
Vrazje_jezero

Prezivjeli smo do sad sve, pa cemo i ove udružene anticrnogorske partije, koje ce se istog 30-og avgusta raspanuti, kad budu poražene. Dps do pobjede!

Suncica
Gost
Suncica

Toliko se otvoreno bavi politikom i na niske je grane spao da mu vise ne vjeruju ni njegovi litijasi.

Drazen26
Gost
Drazen26

Ti ces risto nekome reci da nije vjernik jer voli svoju drzavu??? Ti si taj sto poziva gradjane da izlaze na ulice,da dizu 3 prsta i da ih upere u nas. I ti mislis da ces time nesto uraditi?? Time si samo motivisao sve nas jos vise da ti odlucno na put stanemo! Stace se na put i tvojoj mrznji,i… Više »

Kameleon
Gost
Kameleon

Oće Risto da od Crnogoraca napravi Srbe, to je za sramotu.

Mirković
Gost
Mirković

SPC fanatična grupa koja ne postuje ni zakone niti plaća poreze. Gradi na crno i svugdje u svijetu registrovana bez u Crnoj Gori. Sramota

Marija28
Gost
Marija28

Nek se stidi one svoje mantije, on je sve samo ne svesteno lice. Koliko je kletvi uputio Crnogorcima, boji li se Boga?!

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Nemate šta da tražite pored DPS zato se povlačite dok ste na vrijeme

Strelac
Gost
Strelac

Ni litije vas ne mogu spasiti, narod svakodnevno uviđaja vaše greške . Budite srećni , ako uzmete 10 glasova.

Cemenca
Gost
Cemenca

Ni pred jačim napadima, ni pred većim protivnicima Crnogorci nijesu poklekli pa necemo ni mi pred ovim zlom sad! 🇲🇪

Djetelina
Gost
Djetelina

DPS ce voditi ovu drzavu a ne SPC,Risto i njegove sluge!! Odlucno za Crnu Goru!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Asepsol
Gost
Asepsol

Spc želi da svede CG na 25 % i dovede državu u nestabilno stanje te od CG napravi veliku srbiju

Kafiterija
Gost
Kafiterija

Jasno je i SRBIMA i Crnogorcima da je SPC mogla da vrati svetinje da nije pristala na ponudu. Jer im je fotelja najbolja crkva a novac jedina molitva

Javorak
Gost
Javorak

Dosta je vise ovoga zla sto obrće pare sa Srbima i Rusima, bavi se svim i svačim, koliko nas je samo puta prokleo..

Pivcee
Gost
Pivcee

Jedino DPS može da vodi ovu državu , jedini oni to zaslužuju.

Perikle
Gost
Perikle

Crna Gora stala je mirno i podrzava DPS.. Tako da Radovicu dzabe ti sva sredstva kojima se sluzis da promijenis volju gradjana!!! 🇲🇪🇲🇪

Agata
Gost
Agata

Interesantno je kako su se okupili oko jednog jedinog cilja, a to je totalno unistenje CG i ponistenje nase nacije.

Povija
Gost
Povija

Ne damo da se ponovi 1918!!!

Blog
Gost
Blog

Amfi primiri malo, jer se bojim da te niko neće više poštovati ni ovo malo ljudi što te poštuje .

Rejna
Gost
Rejna

Crna Gora je zahvaljuci vladajucoj strukturi uspjela toga, na unutrasnjem i na spoljasnjem planu! Treba to ocuvati i dodatno unapredjivati, a jedino to mozemo sa njima! Druga opcija ne postoji.

Leonardo
Gost
Leonardo

Crna Gora je odlucila da podrzi DPS kao jedini pravi izbor,jedina partija koja radi u interesu i za dobrobit CG!

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Kako znate da je odlučila? Već su prošli izbori?

Zdravkovic
Gost
Zdravkovic

Risto oli imati obraza sad povuci se sa cela crkve,ipak sad si usao u politicke vode.. A sa tom mantijom u skupstinu neces moci..

Velimje
Gost
Velimje

Ovi izbori ce pokazati koliko je pravih patriota u Cg. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Niksi
Gost
Niksi

Nikada ni jedna crkva se nije mješala u državnu politiku i zakone bez SPC u Crnoj Gori. Dno dna.

Vera
Gost
Vera

E bas si obrazovan

Bogetici
Gost
Bogetici

Crnogorci su vazda ginuli za svoju zemlju, nece je sad Ristu i nacionalistima predati!!!

Lorena
Gost
Lorena

Da li SPC može barem malo da pomisli na mir i našu đecu ili će se svo vrijeme da izazivaju paniku i pozivaju na mržnju.

Ksenija28
Gost
Ksenija28

Opozicija je pokazala svoje pravo lice,zele da ruse drzavu,negiraju njeno postojanje!

Zver
Gost
Zver

Gradjani su ovog puta odlučniji više nego ikada. DPS do pobjede!

Garo
Gost
Garo

Pobjeda DPS je ocigledna i istorijska!!!

Evelin
Gost
Evelin

SPC – mrzitelji sopstvenog naroda koji žele scenario iz 1918. God. Ali ga neće gledati, ni na filmu.

Lepotica
Gost
Lepotica

Ne znam kako Amfilohija nije sramota da bude na čelu crkve, kad je postao političar iz sopstvenog interesa.

Ljubo
Gost
Ljubo

Kuni jos ovo malo dok ti moze biti,posle ce ti biti aj kuku meni sto ucinjeh…

Dorotea
Gost
Dorotea

Dosta novca se uložilo u DF i Demokrate od strane Rista a i Vučića. Imate ih na pretek ali uzalud

Selma_bajrami
Gost
Selma_bajrami

Amfilohije koji je u sukobu sa crkvenom i nacionalnom tradicijom u CG ima obraza da traži da bude na čelu crkve u CG i još kune crnogorce.

Gorstak
Gost
Gorstak

Ko voli Crnu Goru i osjeca se Crnogorac nemoze nikako Ici protiv svoje drzave i drage patriote znate sta treba da radite.
U pamet se Crnogorci, Ako su nam do sad bacali dim u oci da to vise nedozvolimo nikad. Duzni smo ti novim generacijama.

Миле_Додик
Gost
Миле_Додик

Ристооо мање политике. Брани “светиње”

Djetelina
Gost
Djetelina

Risto hvala sto si se ukljucio u politiku i time dodatno ojacao DPS!! Odlucno za Crnu Goru!!!

Светосавље
Gost
Светосавље

Ристо ни Срби ти не вјерују, тек не Црногирци.

Sejo
Gost
Sejo

Jedva čekam da im čujem priču nakon 30og.

Mehmed
Gost
Mehmed

Završeno je sa varanjem građana prelijepe 2006. godine.

Liman
Gost
Liman

Politka i crkva ne idu zajedno nikako,narocito lose ide prosrpska politika i crkva!! Necete vi dobiti nista vasim otvorenim ukljucivanjem u politiku!!!

Enes
Gost
Enes

Ovi izbori će da pokažu samo to da je DPS nikad jači.

Vasko8
Gost
Vasko8

Ovo nijesu izbori samo DPS protiv opozicije, već i protiv stranih interesa. Ali pobjeda je neminovna.

Gaso
Gost
Gaso

Ni Risto ne vjeruje u to što priča a ne neko drugi.

Nidzo
Gost
Nidzo

Ma varaju oni isključivo sebe, varaju, zanose se. Al dobro. Biće prizemljeni 30og

Raso
Gost
Raso

Što se crkva više miješa u izbore i generalno u politiku to će bit ubjedljivija pobjeda DPS-a na izborima.

Mirso
Gost
Mirso

DPS će odnijeti apsolutnu pobjedu, jer narod prepoznaje trenutak. Nikad više 1918.

Pufnica
Gost
Pufnica

Nismo mi ni ludi ni glupi ni nazadni iako oni ocigledno misle tako!

Sunčevsvjetlost
Gost
Sunčevsvjetlost

Gradjani se ne daju prevariti ni ovog puta, vjerujte!

Liman
Gost
Liman

Dzabe Risto ,uz DF neces dobiti sansu da ponistis drzavu i da je proglasis Srpskom!!! Sa njima dobices samo poraz,a ovaj put cini se nikad ubjedljiviji poraz!!! 👆💪

Peraštanka
Gost
Peraštanka

Litije sam podržavao, Amfilohija takođe, do momenta dokle nije počeo da se duboko miješa u politiku. Duboko sam razočaran.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

I iz tog razočaranja pravo u DPS, je li botu?

Vera
Gost
Vera

Pa jesi li musko ili zensko.. Ili jedna osoba a 100 nickname. Haha

Mandzukic
Gost
Mandzukic

Zar vi Božij ljudi ne bi smijeli ni da pomislite na mržnju, a ne da javno kunete?! Sramota da te bude Risto!

Cerak
Gost
Cerak

Sve dok SPC bude sirio ideologiju o velikoj Srbiji oni ce biti smatrani kao politicka partija i neprijatelj!! Zato 30og avgusta stanimo tome na kraj,idemo u nove pobjede!!!! Za Crnu Goru za DPS!! 🇲🇪👆🇲🇪👆🇲🇪👆🇲🇪

More
Gost
More

Svaki više normalan građanin bio on učesnik litija ili ne, shvatio je da ste vi najveći bezbožnici.

Tijana
Gost
Tijana

Kakav si ti to Amfilohije mitropolit kad kuneš i dijeliš narod umjesto da miriš zavađene i širiš ljubav! Sram te bilo, raspope!

Badem
Gost
Badem

Risto i njegovi i konstantno falsifikuju istoriju Crne Gore, posrbljavajući sve što im pod ruku dodje

Kotoranka
Gost
Kotoranka

SPC je instrument za širenje veliko srpske ideologije. Oni su samo igračke u rukama velikih igrača.

Planetar
Gost
Planetar

Stace se i tb na kraj,i tvojim popovima iz Srbije sa kojima razvijas biznis i od crove pravis vasar!!! Odma posle izbora potrcke ces ici da pregovaras sa vladom.. Kasno ce ti to tad biti!!!

Vezuv
Gost
Vezuv

Jedino svesteno lice koje se moze pohvaliti samo svojim asortimanom kletvi… Kad je neko zlo,vidi se to po faci i u ocima..

Pavle
Gost
Pavle

Amfilohije je doveo popove iz SRB i sad oni nama kažu ne damo Crnogorcima svetinje. Naši preci ih radili, ali 1990-tih postali srpski kad su upisani na Rista i BG patrijašiju, zato i dižu buku jer ne mogu dokazati da su njihove

Vera
Gost
Vera

Ne sprdaj se zivota ti. Koliko imad godina? Ti znas od kad su i kad su upisane. Kod mozga bez mozga(glasaci dps-a)

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Risto ti jesi prevarant,ali gradjane Crme Gore prevariti ne mozes!!! 30og ces biti u isti gubitnicki kos sa ostatkom opozicije!!

Nikola
Gost
Nikola

Ristova dužnost je da miri zavađene i pomaže nejakima, a on samo narušava svoj, i onako, ukaljan “ugled” kao i ugled čitave SPC u CG

Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Koga Đona brani nešto ne štima. Ko se sjeća;”branio” je i Satu

Maldita
Gost
Maldita

Ima li izbora da se oni ne mijesaju? Sta je vuse poenta, samostalni smo evo 14 godina, ostavite nas na miru!

Zorica55
Gost
Zorica55

Risto,Joanikije,RPC,Vucicu svi zajedno cete biti proglaseni kao gubitnici… Idite vi ruku pod ruku sa vjecitim gubitnicima DF-om i ostatkom opozicijom…

Pejovic Vesna
Gost
Pejovic Vesna

Naprijed za Crnu Goru! Pokazimo 30 avgusta da je ona nasa domovina. Tudje necemo, ali svoje NE DAMO! Gospodin Djonovic je sve jasno lijepo rekao i objasnio.

Vojislav
Gost
Vojislav

Mogu samo da misle da mogu da manipulisu sa gradjanima Crne Gore.. Doci ce izbori pa cete vidjeti koliko vam narod vjeruje..

Helena
Gost
Helena

Ako me pamcenje dobro sluzi,Risto ti li si onaj sto je Titu ruku ljubio jer te bilo strah da ces biti protjeran radi stvari sto si pricao i za sta si se zalagao???? Sad ces isto tako ljubiti ti ruke gradjana,a ne obratno!! Trazices da ti se oprosti… 30og ces vidjeti da su gradjani uz svoju zemlju!!!

Nudo
Gost
Nudo

Naravno da ne mogu, svi mi odlicno znamo ko je Risto i sta je njegov cilj.

Podbišće
Gost
Podbišće

Vec su oni svjesni da su porazeni, otuda i ono poslednje mjesto za Mandica na listi za propast Crne Gore.

Poaro
Gost
Poaro

Ovog puta treba zauvijek zavrsiti sa ruskim i srpskim placenicima kojima je milije vidjeti prosutu krv na ovom tlu nego ista drugo.

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovaj patriota kad ovoliko voli Cg, zašto ne utiče da se plate povećaju. Da minimalac bude 400e.

Sreten
Gost
Sreten

Niko vise ne vjeruje Ristu i njegovim popovima.. Lazu,kunu,pozivaju na okupljanja iako vlada korona,narusavaju zdravlje ljudima… I takvima da neko da glas.. 30og uz DPS u nove pobjede 🇲🇪🇲🇪

Vodolija
Gost
Vodolija

Risto stari ucitelj izdajnistva i svetosavlja! Nece imati priliku, pa neka litija nedje drugo.

Aquarius
Gost
Aquarius

Brinuli smo od drzavi evo 14 godina, obnovili je i sad je pravo vrijeme da zadamo konacni politicki udarac izdajnicima.

Sreten
Gost
Sreten

30og se brani cast,cojstvo i junastvo nasih predaka,a vodi bitka za buducnost nase djece!!! 30og olovke u ruke i u bitku protiv neprijatelja Crne Gore!!!

Marija
Gost
Marija

Politicki program im je ustremljen ka raspirivanju podjela i mrznje u CG

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Crna Gira vjeruje samo tandemu Djukanovic- Markovic! Tacka!

Taske
Gost
Taske

Potomci Karadjordjevica hoce po uzoru na njih da spaljuju i ruse, unistavaju drzavu, a crnogorce izbrisu sa mape.

Pufnica
Gost
Pufnica

Apsolutna dominacija vladajuće partije i apsolutna pobjeda na ovim izborima je nas jedini izlaz!

Maldita
Gost
Maldita

Urinej, Ilarion i ostala bratija zeki da svijebuticaje siri preko mitropolije na cijen celu je najveci izdajnik donjo-moracki RISTO!

Ana
Gost
Ana

Obmana za narod je zajednicki nastup, jer cim prodju izbori svaki ide svojim putem… To je odavno jasno i ocigledno…

Grizli
Gost
Grizli

Vise nista sigurno niie, neke partije se predstavkjaju kao procrnogorske, a ustvari su samo mirni neprijatelji iz sjenke!

Ljekar
Gost
Ljekar

Risto bi malo svoju odoru da zamjeni sakoom.. Dzabe Risto,nece ti gradjani to dozvoliti!! I ovako kunes kao kakva zenturaca,a ne jos da te slusa covjek u skupstini…

Korset
Gost
Korset

Na ovim izborima odbraniti cast nasih predaka, za buducnost nasih potomaka bez srpskih i ruskih uticaja.

Omegle
Gost
Omegle

Nisu samo ovi iz fronta djaci Rista Cirovig Radovica, nego je najgore sto bi i SDP i URA prisli njima kao da je to sasvim normalno, samo da pokore Djukanovica.

Vera
Gost
Vera

Naravno da bi, misle na gradjane. Od ovog zla i svjetske sramote sve je bolje

Imela
Gost
Imela

Posli su po savjete u BG, uzeli novac od Davidovica i misle da na taj nacin upravljaju Crnom Gorom.

Taske
Gost
Taske

Risto i njegovi sljedbenici ce dozivjeti poraz na ovim izborima, to zna vecinska Crna Gora!

Larisa
Gost
Larisa

Ne mogu nas prevariti,ne mogu ni pobjediti!!! Padali su opasniji i jaci protivnici! Crna Gora ce iz ove bitke izaci kao pobjednik,i poslati gubitnika odakle je i dosao!! 30. avgust je datum i dan za pobjedu!! Odlucno za Crmu Goru! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Zvoncica
Gost
Zvoncica

Dzabe vam Risto i njegove kletve i pozivi da se ne glasa za DPS!! Nece nas on i njemu slicni zaustaviti da 30og izadjemo i pruzimo podrsku DPS-u i Crnoj Gori!!

Patrick
Gost
Patrick

Vazni izbori kao i oni 21.05.2006 ,i tad je bilo za drzavu ili ne! Tad smo pokazali snagu i nasu brojnost!!! Ovog puta cemo jos ubjedljivije potuci neprijatelja koji se udruzio sa svim silama da nas napadne!!! 30og ODLUCNO ZA CRMU GORU!!!

Bjelopavljici
Gost
Bjelopavljici

Kako glasati za ljude koji ovoj zemlji žele sve najgore,kad žele da pogaze sve sto je crnogorsko i kulturu i istoriju i sve, kad im je jedini adut na ovim izborima crkva, i sa tim se služe, kad padaju pod uticaj Vučića i Rusije…zato ćemo 30og pokazati da takvi ljudi ne mogu niti će biti ravnopravan rival nikad! DPS DO… Više »

Rejna
Gost
Rejna

E, i ovako ne mozemo da zivimo od Rista, jos mi treba da ga gledam u poslanickoj klupi. Samo jos to nije bio.

Lenka
Gost
Lenka

Boze zdravlja vidjecete kako 30og gradjani sude neprijatelju!! 😉

Umbrella
Gost
Umbrella

Ovi izbori nisu samo borba za vlast, ovi izbori su borba za opstanak drzave u obliku u kojem je poznajemo. Zato opoziciju poslati u zaborav.

Gago
Gost
Gago

Izdrzali smo napade mnogo vecih i jacih protivnika i uspjesno branili zemlju od neprijatelja!! 30.08.2020 bice jos jedan slavni datum,kada je zabiljezena jos jedna ubjedljiva pobjeda nad neprijateljem!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

CAO AMORE
Gost
CAO AMORE

NE MOZES NI TI SA BLACENJEM NI NI JEDAN POLITICAR POVESTI OVAJ NAROD KAO SLAVKO PEROVIC DZABA POKUSAVAS DA GA IMITIRAS SLAVKO JE BIO JEDAN I NEZAMIJE NJIV KOJI NIJE SIRIO MRZNJU NEGO MU JE SVAKA RIJEC BILA ODMJERENA I PRAVA NA PRAVOM MJESTU I U PRAVOM MOMENTU .. A SAD ADIO

Fossil
Gost
Fossil

On ide protiv ove drzave,jer da mu se moze on bi njome i upravljao. Misli da je sav narod lud pa ce igra kako on svira.

Albe
Gost
Albe

Opozicija samo širi politiku mržnje, nigdje priče i plana o napretku države, takve partije su jedno veliko NE.

Pufnica
Gost
Pufnica

Samo neka Amfi zivi u zabludi da ce on da se pita za svetinje neka ga jos ovo malo polako i narod uvidja koje je njegovo pravo lice

Ibar
Gost
Ibar

Glas za URA je glas za DF! Nemojte da padate na te fore ljudi, sve opozicione partije su isto zlo!

Macole
Gost
Macole

On je obična velikosrpska marioneta, pogodna da u CG “završi” “srpsku stvar”. Samo neznaveni i nesrećni ljudi idu za ovim lažljivim bićem. Narod crnogorski pamti sve i razlikuje čovjeka od nečovjeka, istinu od laži: Ovaj uzaludni čovjek u svojoj mržnji ne vidi svijetlo što ga kao roba izdaje prezire.

Flavio
Gost
Flavio

Dzabe vam sve pare i savijti Vucica i Rusije,dzabe vam sve kletve Rista Radovica koji je objavio rat drzavi!!! Gradjani se ne mogu prevariti,i ne mozete ih ubjediti da vi radite za dobro Crne Gore!!

Susnjar
Gost
Susnjar

U izbore se ovaj put miješaju svi, od Vučića do ruske i sprske pravoslavne crkve, borimo se za svoju nezavisnost po drugi put, moramo istrajati!!

Moračanka
Gost
Moračanka

Stop fasistima stop fasizmu stop domacim izdajnicima stop cetnicima stop mraku stop sijunima posebno onim prodanim….
DA JE VJECNA CRNA GORA NAJLEPSA I NAJVECA UVJEK BILA….

Ribolovac
Gost
Ribolovac

DPS će da ostvari apsolutnu pobjedu, živi bili pa vidjeli!

Marpl
Gost
Marpl

Samo na lazima opstaje srpski pop i njegova bratija i do kad ce cg trpjet ovo zlo!

Grizli
Gost
Grizli

Odoljela je ova mala lijepa zemja i Otomancima i Austrougarima itd itd..odoljece i Ristu i samozvanom “vojvodi”Mandicu,

Eva_zuta
Gost
Eva_zuta

On je mitropolit pseudo politicke organizacije ,koja se bori da Crna Gora bude vjecni satelit Srbije !
Vjera tu igra malu ulogu.
A poredjenje sa Petrovicima je tragikomicno !

Agata
Gost
Agata

Amfilohije je odavno objavio rat i božjim i zemaljskim zakonima.Junači se zato što zna da mu neće niko ništa.Pošto je najveći dio života proveo u doba komunizma, imao je kad dokazati tu hrabrost kojom se diči.Umjesto toga ljubili su ruke, maršalu Titu.Da bi nakon njegove smrti, navalili kao psi pušteni iz veza, da pričaju svakakve bljuvotinje i o njemu i… Više »

Hemuli
Gost
Hemuli

30og ce vidjeti kako su se prevarili,i da nijesu kao ni jednom do sad uspjeli da prevare gradjane Crne Gore!! Zato 30og avgusta,svi zajedno stajemo odlucno na kraj ovim ljudima!!! Odlucno za Crnu Goru!! 🇲🇪🇲🇪

Florida
Gost
Florida

DPS je jedina partija koja Crnoj Gori nudi stabilnost!

Drazen26
Gost
Drazen26

Dzabe vam savjeti i pare i blagoslov Ristov,nikog vi necete sa tim prevariti!! Ne mogu prosrpske partije braniti interese Crne Gore i njenih gradjana!! 30og Odlucno za Crnu Goru, a NE za srpsku pokrajinu!!!

Radojica
Gost
Radojica

Dzabe Risto i dukati,za prosrpske koalicije koje negiraju sve crnogorsko niko nece glasati!! Ja ne prvi! Do 30og avgusta ce pokusavati na sve nacine da prevare gradjane Crne Gore u nadi da prikupe jos koji glas,ali dzaba.. Narod vam nece povjerovati u vase nebulozne price i obecanja!!!

Lukovo
Gost
Lukovo

Odlicno receno,tekst vrijedi procitati.. Risto i njegovi potrčci nece prevariti gradjane Crne Gore!!!

Rastovac
Gost
Rastovac

Posto su u proslosti na sve nacine pokusavali da vode kampanju direktno uperenu protiv Mila Djukanovica,ne vadeci ga iz usta,koristivsi njegov lik za slogane i sve. Sad mijenjaju temu,pa u prvi plan stavljaju crkvu Rista i Joanikija.. Dzabe vam sve to kad ne mozete promijeniti volju gradjana,niko nece glasati za prosrpske koalicije koje rade na stetu svih gradjana!!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kad je aneksirana bosna,trebalo je i srbiju okupirat i civilizovat,ovako zbog njene mitomanije o jadu zabavi čitav balkan,evo više od sto godina?!

Bexi
Gost
Bexi

Ovaj sanja srbe i kokarde.

Sipacno
Gost
Sipacno

Dzabe Risto lita i predvodi litije.. Gradjani ce pokazati da zele da ocuvaju Crnu Goru! Branice se Crna Gora od neprijatelja 30og avgusta!! Svi hemijske u ruke i 30og Boze zdravlja,svi na svoja biralista da stanemo uz DPS da odbranimo drzavu!! 💪💪💪

Vera
Gost
Vera

Mrcio se, da odbranimo dps😂

Stevan
Gost
Stevan

Njegove analize su perfektne

Piazza
Gost
Piazza

Nema ko se nije ukljucio da pomogne opoziciji da dodje do pobjede na izborima.. Vucic,SPC,RPC,biznismeni kontraverzni.. I opet nista postici nece,jer gradjani zele evropsku Crnu Goru,ocuvanje njene istorije,imena,crkve,svetinja!!! 30og avgusta cini se izbor nikad laksi. DPS pobjedjuje!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Srbo
Gost
Srbo

Po Đonoviću niko ne valja sem DPS-a? Gori si ti od Anđelkovića

Macaka
Gost
Macaka

Sa ovakvim opozicionim koalicijama,i sa njenim nosiocima,DPS ce izaci kao apsolutni pobjednik na predstojecim izborima.. Dzabe Risto,Joanikije,Srbija i Rusija ih podrzavaju i blagosiljaju.. 30og avgusta gradjani se pitaju i oni ce im lako presuditi!!!

Pine
Gost
Pine

Uvijek kad su izbori i pred kampanje koje se mogu voditi, opozicija pokušava na razne načine da pridobije “pažnju”, ne bi li vladajuću nam partiju – u drugi plan “stavila”…
Nemoguće je savjesne građane sputati u tome, zato povucite se dok ste na vrijeme.
❣🇲🇪

Lida
Gost
Lida

Sve je ovo istina,na uzbore narode da branimo nasu drzavu jer druge nemamo.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ovaj svojim stavovima samo dodatno ucvrscuje stavovove kod svih koji ne misle kao on, toliki je efekat njegovih “analiza” !

Catania
Gost
Catania

Ko je ovaj

Japaj
Gost
Japaj

Komunisti i njihovi djaci ne mogu vise varati gradjane Crne Gore.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Još manje ti i tvoji istomišljenici.

joko
Gost
joko

Ranko Đonović…..nema dalje!

Haris
Gost
Haris

Ovo je najpristrasniji analiticar na svijetu

Gero
Gost
Gero

Šta rade bivši liberali? Za ne vjerovati.

J.j.j
Gost
J.j.j

Ne mozes ni ti vjeruj mi!

Send this to a friend