Politika

Rovčanin iz DF-a preletio u Demokrate, pa na čelo EPCG

Nikola Rovčanin

Portparol Demokrata i član Glavnog odbora te stranke Nikola Rovčanin, koji je u srijedu izabran za izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore, 2017. godine je prešao kao odbornik Demokratskog fronta u pljevaljskom parlamentu u Demokratsku Crnu Goru izazvavši pravi medijski rat između te dvije političke grupacije, koji je trajao nekoliko mjeseci, piše Pobjeda.

Tadašnja svakodnevna medijska prepucavanja DF-a i Demokrata, u kojima se dominirale najprizemnije lične uvrede, kulminirala su objavom da Bečićeva stranka prekida svaku saradnju sa liderima Demokratskog fronta, dok će na lokalnom nivou nastaviti sa svim predstavnicima Fronta koji su, kako su tada kazali, “istinski opozicionari“.

Rovčanin je diplomirani pravnik, od 2009. godine zaposlen je u pljevaljskom Vodovodu, gdje je obavljao poslove pravnog referenta, sekretara Upravnog odbora, rukovodioca Sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove i savjetnika za pravne poslove.

Nema nikakvog iskustva u elektroenergetskom sektoru pa se njegovo imenovanje na najznačajniju funkciju upravo u tom sektoru države može nazvati pravim imenom – partijskim zapošljavanjem.

Politički uspon u karijeri Rovčanina počinje kada je 2017. godine, u medijski izuzetno propraćenom slučaju, sa funkcije odbornika DF-a u pljevaljskom parlamentu i prešao u Demokrate. Zajedno sa njim DF je napustio i odbornik Bojan Krvavac.

“Demokratama pristupam kao Srbin koji je protiv NATO-a sa svim stavovima koje sam do sada imao. Pogubno je biti dio lokalnog političkog tima među kojima prednjače oni koji se diče svojim navodnim srpstvom, a druguju sa lokalnim predstavnicima režima. Oni će biti dobro uhljebljeni kao „ljuti opozicionari“, pa za nas koji ne umijemo da kalkulišemo tamo nema mjesta. Ko su oni, znaju čitava Pljevlja i nema potrebe da ih imenujem”, rekao je tom prilikom Rovčanin.

Lokalni odbornik Rovčanin je ubrzo nakon ,,transfera“ u Demokrate, vrlo brzo napredovao u partijskoj hijerarhiji pa je 2018. godine postao šef odborničkog kluba i član Glavnog odbora Demokrata, a 2020. godine portparol Demokrata.

Naravno, Rovčanin sa te pozicije nije više nikada kritikovao NATO, ali je nakon promjene vlasti postavljen na najveću funkciju u državnoj energetskoj kompaniji.

Zanimljivo je da je bord direktora na čijem je čelu istaknuti funkcioner DF-a Milutin Đukanović jednoglasno izabrao Rovčanina na tu funkciju iako partijski kadar Demokrata nema bilo kakvog iskustva u elektroenergetskom sektoru.

Očigledno je, kada se dijele funkcije po partijskoj liniji, da se zaboravljaju ranije razmirice dvije političke grupacije.

Rovčanin je političku karijeru, po podacima iz njegove biografije, počeo 2010. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

sasa
Gost
sasa

Za novu avio kompaniju imamo osoblja koliko ocete preletacivica, ove sa sumljivim diplomama za kapetane ,a ove sitnije za persere ili stjuardese,

Mitar
Gost
Mitar

Bas me zanima sto imaju glasaci ” demokrata” da kazu na ovo! Kako se moze vjerovat ovakvome covjeku???

Miloš
Gost
Miloš

Provjeri mu diplomu Krivokapiću!
Juče si se u sred Skupštine sprdao ovakvima!

Zdravko
Gost
Zdravko

Kupljena diploma

Zoran
Gost
Zoran

Pa demokrate su nastale kao preletačka partija.

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

Bio je on i DPS ,nije njemu problem da preleti ,samo dje ima intresa !!!

Miki
Gost
Miki

Uvijek sam prezirao te što idu od jedne do druge partije, gledajući isključivo ličnih interes.

Obrad
Gost
Obrad

Demokrate su sabirni centar preletača i interesdžija.

Pljevljak
Gost
Pljevljak

Upisao pravo jer nema matematike, tizike, nacrtne, računovodstva, itd. I to na privatni pa još direktor najače firme. Ana sudu dobio spor 30e od penzionera neplatiše vode. Tuga

Dula
Gost
Dula

Naucice🤣

Vazda2020
Gost
Vazda2020

Neka smanje cijenu struje ili makar dalje da ne raste,a kako su obećali,a to što su na čelu elektrodistribucuje partijski kadrovi, oni su bili i ranije i to tada nikome nije smetalo i to na kraju nije ni bitno ako cijena struje dalje ne bude rasla.

Mila
Gost
Mila

A preletača ima koliko oćeš…Prodaće Crnu Goru za fotelju…Bruka i sramota…Zastidje…

Send this to a friend