Politika

Rudović: Uvredljiva i nerealna ponuda DPS-a

Neđeljko Rudović

Najava DPS-a da će izborni zakon ponuditi opoziciji kao platformu za razgovor još je jedna predstava za međunarodnu javnost, uvredljiva je i nerealna ocijenio je za Pobjedu Nedjeljko Rudović, nezavisni poslanik, koji je bio član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, poručujući daje vlast, usvajanjem seta izbornih zakona, „betonirala polarizaciju Crne Gore“. Rudović smatra da je „Crnoj Gori potreban dogovor, ali DPS-u nije“.

“Svaki dogovor o prihvatljivim iz bornim uslovima i njegovo dosljedno sprovođenje vjerovatno znači da oni više nemaju većinu. Zato su u decembru i izigrali dobru volju dijela opozicije da se dijalogom riješi politička kriza”, kazao je Rudović.

On je rekao da „ovo što sada pominju još je jedna predstava za međunarodnu javnost”.

“Da nije tako, ne bi 30. decembra na brzinu usvojili izmjene zakona o biračkom spisku i finansiranju pilitičkih subjekata i iz bornih kampanja, ne bi betonirali užasnu polarizaciju Crne Gore i ne bi, zbog svojih kratkoročnih ciljeva pravili dugoročnu štetu. Zato su sada ovi pozivi uvredljivi. Ako stvarno žele dogovor, onda će prihvatiti opozicione zahtjeve kada, na primer, na dnevni red dođu medijski i zakon o RTCG. Tada bismo mogli da razgovaramo i o izbornom zakonu”, rekao je Rudović.

Prema njegovim riječima, sve to je, „nažalost, nerealno, s obzirom na posljedice koje su izazvali, a za koje su znali da će se desiti kada su minirali dijalog”.

“Mislim da oni ovim političkim nasiljem nijesu pokazali moć nego baš obratno, pokazali su veliki strah jer znaju da nemaju većinu koliko god glasova da kupe, već moraju izmišljati vanredne ađaje, pokušati izazvati psihozu i sluđivati narod. Nadam se da se to i prepoznaje sve više i da nema tog manevra koji će im omogućiti dalje ponižavanje i mrcvarenje ovog društva i ove zemlje”, dodao je Rudović.

Prijedlog zakona o izboru odbornika i poslanika, za čije usvajanje je potrebna dvotrećinska podrška poslanika, povučen je iz skupštinske procedure kraj em decembra prošle godine, a potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović, koji je bio na čelu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kazao je da će taj akt biti ponuđen opoziciji kao platforma za razgovor.

Prijedlog krovnog izbornog zakona radila je Radna grupa 1 Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koja je bila saglasna dase Skupštini predloži novi zakon, umjesto izmjena i dopuna, jer je taj akt mijenjan do sada mnogo puta.

Vladajuća koalicija krajemdecembra prošle godine usvojila je zakone o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, biračkom spisku, teritorijalnoj organizaciji, kao i dopuna Krivičnog zakonika.

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva završio je mandat 18. decembra, ali nije usaglasio sa opozicijom zakonske prijedoge, jer su Demokrate napustile to tijelo kada je Skupštini procesuiran zakon o slobodi vjeroispovijesti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kosić
Gost
Kosić

Neđeljko, tvoji su na Očiniće. Ajde kod njih jedva te čekaju da četnikujete zajedno. Na usput prošetaj i po Konaku.

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Vrati mandat partiji,niko tebe kao tebe nije glasao

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Poslanik koji saradjuje sa licima sa potjernice (DK) prica o tome kako treba i sta treba po pitanju izbora poslanika uraditi

Kaktus
Gost
Kaktus

Mora da je danas u cdmu jako dosadan dan kad ovoga prenose

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Po cemu ovaj covjek zasluzuje medijski prostor ?

Leart
Gost
Leart

Jeste nedeljko,treba cenzus ukinuti i sve uciniti da bi ti dozivotno mogao da budes poslanik

Edi89
Gost
Edi89

Crnogorska opozicija radi na razbijanju drzave

Vojnik777
Gost
Vojnik777

E moj Rudovicu ,i ti se cetnicima prodade

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

DPS se istinski trudi da prevazidje podjele i stvori ambijent za demokratski razvoj crne gore

Zigman
Gost
Zigman

DPS je jedini koji se trudi da prevazidje podjele za razliku od ove opozicije koja ima demagogiju i na tome se sve zavrsava

BARANIN
Gost
BARANIN

A prodana dušo ućuti niko te ne zarezuje kolko da nisi živ mlataraš bez veze vazda u aut

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Kupujem Prodajem glasove za DPS za ovu godinu

Zarko
Gost
Zarko

Vrano ljudska, koliko si uzeo para od DK? Ima li snimaka u vezi toga? Kako ce vas sve DK preveslat, svima vam je sipao ….
a ti brav pa brav

Marta
Gost
Marta

Ovo je onaj čovjek koji se udružio sa DK Atlas i savjetima mu vodio kampanju širenja laži i manipupacijama građanima koja su trajala mjesecima

Rada
Gost
Rada

Koga predstavlja Rudović sada kad je uzeo poslanički mandat, zloupotrijebio volju građana i lažno se predstavljao kao nazavisni poslanik

fake
Gost
fake

Bez mirisa i ukusa, tipican primjer politicara be imidza.

Anonimus
Gost
Anonimus

Ovakve ,mi Crnogorci, zovemo drveni filozof.

Komunista
Gost
Komunista

Ne može se bit DPSovca i Crnogorac.

Velimir
Gost
Velimir

Ako can iko iz Niksica I jednu lijepu rijec kaze za ovoga multipraktik neznalicu,placam rucak!

Banjo
Gost
Banjo

Zar je iz Nikšića ova vrana???

BARANIN
Gost
BARANIN

Vala Velimire i ja večeru

Mileva
Gost
Mileva

Rudo, nekad si bio dobar političar koji obećava. Sada “bulazniš”. Vrati se na fabričko podešavanje.

Racko
Gost
Racko

Pravi expert za sve. Mozda mu Knezevic posalje koju paru. To njega samo zanima. Kakva Crna Gora.

Send this to a friend