Politika

Samovoljom Nedovića i Krivokapića Bruna Lončarević drugi put isključena iz partije

Nakon nedavnog gostovanja u Skala radiju šefice Kluba odbornika Socijaldemokratske partije Brune Lončarević i njene konstatacije da nije isključena iz partije jer, kako je objasnila, to može da uradi isključivo Opštinski odbor većinom glasova, koji se nije sastajao, uslijedilo je ekspresno obavještenje predsjednika OO SDP Branka Nedovića predsjednici SO Dragici Perović, piše portal Skala radio.

Nedović u jednoj rečenici obavještava Perović da je 14. maja 2019. godine odbornici Lončarević prestalo članstvo u Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore, a time i funkcije člana i šefa odborničkog kluba te partije u Skupštini opštine Kotor.

Skala radio je tražio odgovor od Nedovića da li je Lončarević smijenjena u skladu sa Statutom partije, ako jeste – kada se to dogodilo i na kojoj sjednici, a odgovor još nijesu dobili.

Lončarević je u izjavi za Skala radio kazala da je saznala da je po drugi put isključena iz SDP jednim kratkim dopisom predsjednika Opštinskog odbora predsjednici SO Kotor, nažalost na isti dan kada je podnešena inicijativa za njenu smjenu.

Foto: Skala radio

Ona žali što se, kako kaže, sve ovako dešava, više preko medija, nego lično, ali to govori o ljudima koji stoje iza tog isključenja, a to su – Branko Nedović i Ranko Krivokapić.

„Neka oni rade po svome, a ja ću po svome. Sve ovo što su uradili nije ni po Statutu partije, ni po ljudskosti koju sam od njih očekivala. Tražiću što prije i što hitnije, bez obzira na to što idemo u susret kongresu SDP-a krajem mjeseca, da se sazove sjednica Opštinskog odbora. Ako većina članova u Opštinskom odboru bude za moje isključenje, naravno da ću to prihvatiti i zahvaliti se kolegama koji su godinama sjedjeli samnom“, poručila je Lončarević.

Ukoliko se to ne dogodi, tužiće i jednog i drugog i to ne samo lično, nego i partijski, kaže ona. Nakon svega tvrdi da svoj mandat odbornice u Skupštini opštine Kotor zadržava.

„I dalje ću misliti svojom glavom, a ne glavom onih koji su napravili sve ovo“, poručila je Lončarević.

Portal Skala radio prenosi da je zanimljivo da jedino Bruna Lončarević nije obaviještena o sopstvenom isključenju. Nedović joj nije uručio odluku, ni pravnu pouku koji su joj mehanizmi na raspolaganju, ukoliko sa njom nije saglasna. Nije ni mogao, kažu poznavaoci prilika u kotorskom SDP-u, jer je svjestan da sjednice sa tačkom dnevnog reda o isključenju Lončarević iz partije nije ni bilo i da je to odluka koju je lično donio Krivokapić.

Sve to izazvalo je lavinu nezadovoljstva u SDP Kotor, koji nije saglasan sa takvim načinom funkcionisanja partije, niti sa isključenjem Lončarević. Tim prije što je SDP pokrenula inicijativu u skladu sa dogovorom vrha partije, koju je Lončarević do kraja ispoštovala. Šta se kasnije dešavalo i kako je predsjednik partije pokušao pritiscima u zadnji čas da se dodvori Demokratama, samo je dokaz koliko cijeni odbornike iz svojih redova i koliko vodi računa o njihovoj riječi i obrazu, piše taj portal.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

da mogu legalno da je isključe sigurno bi to Ranko i njegovi udvarači uradili ali znaju da je većina kotorskih SDPeovaca poštena i hrabra kao Bruna i da ih neće poslušati….

Boka kotorska
Gost
Boka kotorska

Bruna, budi covjek. Trazi izbore,neka narod odluci o Kotoru,a ne Bruna Loncarevic… To je covjecno,a ovo sto hoces silom na sramotu ,je sramno.

Strijelac
Gost
Strijelac

Demokratija po mjeri “Evropejca” Krivokapića i družine iz SDP. Njima je dovoljan prazan papir i pečat, pa da pravda bude zadovoljena. Ranko je crnogorski Maduro.

Demokratija
Gost
Demokratija

Izum DPS-a je Drago Djurović!

Ljuta
Gost
Ljuta

I bruna bruka!

Nekadašnji refo
Gost
Nekadašnji refo

Ovo se nije nikad u SDP radilo!
Uvijek se nalazio način da se nesuglasice riješe na ljudski način,a čak i statutom SDP su predviđene frakcije!
Zato bivši partijski ‘drugovi’ pogledajte ko vam je ostao od starih u oo Kotor!
Nažalost !

Vesko
Gost
Vesko

Veliki ljudi.neka se srame

Nena
Gost
Nena

Bruna onako kako ti jedino znaš.Hrabrošću i poštenjem

Send this to a friend