Politika

Savjet mladih DPS-a: Vulin opet sanja o Velikoj Srbiji

Iz Savjeta mladih DPS danas su saopštili da je pogubna politika Slobodana Miloševića i dalje ukorijenjena u savremenom dobu, te da na to jasno ukazuju konstantni stavovi jednog od njegovih tadašnjih pionira – Aleksandra Vulina. Oni poručuju da nekadašnja mlada nada JUL-a Mire Marković i dalje sniva snove o “ujedinjenju”, koji su već jednom rezultirali katastrofom – i po Srbiju i po njihovo okruženje.

“Ujedinjenje srpskog sveta”, manifestovano krvavim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, za plodove je imalo počinjeni genocid, opsade gradova, stotine hiljada mrtvih i raseljenih, masovne grobnice, hladnjače i mnoga druga nepočinstva koja istorija pamti kao najveća zvjerstva u Evropi od Drugog svjetskog rata do danas”, navode u saopštenju.

Mladi DPS-a naglašavaju da ujedinjenje srpskog sveta od Hrvatske, preko Bosne i Hercegovine, sve do Kosova, jednako je “dobra” kao njenim susjedima donijelo i Srbiji.

“Jer, neće biti da su zaboravljene kolone prognanih, kojima je svojevremeno zabranjivano da uđu u Beograd. Neće biti ni da je Srbija danas teritorijalno cjelovita u mjeri u kojoj je bila prije “ujedinjenja srpskog sveta”, ističu.

Oni smatraju da NATO intervencijom je stavljen veto na velikodržavne projekte, te da je mukotrpan preobražaj sa Šešeljevim i Miloševićevim učenicima.

“Vjerovali smo kako će svi silni porazi iz devedesetih, potpuno promašena politika “krunisana” intervencijom NATO kao rezultatom inata sa međunarodnom zajednicom, nebrojene žrtve, izbjeglice – koje je tada, umjesto “inspiratora srpskog sveta” velikodušno uglavnom primala Crna Gora – ali i stavovi svake pojedinačne relevantne međunarodne institucije pokopati svaku dalju pomisao o velikodržavnim projektima. No, sa Šešeljevim i Miloševićevim učenicima, preobražaj je očito mukotrpna rabota”, poručuju iz Savjeta.

Tek raduje što jako dobro znamo da danas postoji pristojna, građanska Srbija, dodaju,  okrenuta i dobrosusjedskim odnosima i svjesna grešaka iz prošlosti.

“I baš na takvu Srbiju računa i građanska Crna Gora i sve druge susjedne države, kao na čvrstog i pouzdanog partnera na evropskom putu, koji je zajednički cilj svih nas. A o Vulinu se nema reći mnogo toga, tek zabrinjava činjenica da je jedan takav šovinista i komedijaš na tako važnoj funkciji u Vladi Srbije. Čovjek na čije izjave jedino ćuti Vlada Crne Gore – što je, svakako, njen problem”, zaključuju u saopštenju.

Send this to a friend