Politika

Savjetnica premijera za manjinska prava se sastala sa dijasporom u Parizu: Jačati saradnju i veze

Savjetnica predsjednika Vlade za manjinska prava Maida Gorčević sastala se u utorak sa predstavnicima dijaspore u Parizu, a prilikom susreta je dogovoreno aktivnije učešće kako Vlade Crne Gore, tako i udruženja dijaspore – iseljenika, u cilju kontinuirane saradnje i progresa uspostavljenih veza.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, na sastanku su razgovarali o aktuelnim temama koje se tiču dijaspore, kao i o važnosti vakcinacije zbog epidemiološke situacije.

“Tokom sastanka je bilo riječi i o inicijativama za užu saradnju Crne Gore i njene dijaspore, te s tim u vezi, govorili su o projektima koji će bliže promovisati Crnu Goru, kao i o školi crnogorskog jezika i kulture koju bi otvorili u Parizu za djecu naših iseljenika”, navode u kabinetu premijera.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja Asocijacija Montenegro iz Pariza, predsjednik Miodrag Zlatičanin i članovi Radojica Marković i Dejan Šestović, kao i predsjednik Sandžačke biznis asocijacije, Šefadil Ličina.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Crne Gore u Parizu Ivan Ivanišević i ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

Send this to a friend