Politika

Savković Vukčević: Velikosrpska laž za razaranje Bosne i Hercegovine

Nela Savković Vukčević

Jučerašnjim svečanim defileom u Banjaluci i isticanjem jedne od zastava iz Kraljevine Crne Gore slikovito su iskazani želja i cilj politike koja se tamo slavila – uspostavljanje „srpskog sveta“ konstantnim provociranjem pripadnika drugih nacionalnosti, kazala je članica Izvršnog odbora DPS-a Nela Savković Vukčević.

“Ovaj čin samo je nastavak velikosrpskih hegemonističkih težnji, sa sličnom simboličnom porukom kao i nacionalistički ispadi sa društvenih mreža iz pojedinih gradova BiH na kojima se šovinističkim povicima, uz prateću adekvatnu, već viđenu ikonografiju, prijeti, omalovažavaju drugi narodi i ugrožava njihova sigurnost”, navela je ona.

Savković Vukčević je ocijenila da je sve to pokazna vježba kakve su namjere i ciljevi nacionalističkih politika, a što se njenih posljedica tiče, dodaje, “njih smo nažalost vidjeli u ne tako davnoj prošlosti”.

“Zbog upotrebe stare crnogorske zastave na neustavnom prazniku u svečanom defileu entiteta BiH, očekujemo reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova, kao i naše ambasade u Sarajevu. U suprotnom, biće ovo samo još jedna demonstracija snishodljivosti koju pokazuje Vlada Crne Gore kada su u pitanju brojne provokacije koje nam dolaze iz „srpskog sveta“”, zaključila je Savković Vukčević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Virus
Gost
Virus

Znači naučili ste da nije srbijanska zastava a ? Bravo, napredujemo

Micas
Gost
Micas

Tako je profesororice

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

E pa dragi sugrađani,ako ste spremni da đecu šaljete ponovo u rat vi na slijedećim izborima glasaje opet za “apostole.”

Njegoš i jabuke
Gost
Njegoš i jabuke

Živjela Bosna i Hercegovina

Miso
Gost
Miso

Samoopredjeljenje je neprikosnoveno, to se ne moze osporiti jednima, a omoguciti drugima.

biblion
Gost
biblion

Nema samoopredjeljenja kod suverenih država, država koje su imale svoj integritet ime i državnost još u 19. vijeku!!! Nema više pomena o gubljenju državnosti taman kad bi se sve urnisalo!!!

Send this to a friend