Politika

Šćekić: Evropa danas stoluje u Beranama

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, na sastanaku sa ambasadorom EU u Crnoj Gori Aivom Oravom, rekao je da je ponosan što Evropa danas stoluje u Beranama.

Diplomatski predstavnici deset zemalja članica Evropske unije i ambasador EU u CG Aivo Orav posjetili su ovu opštinu. Na sastanku sa predstavnicima Opštine razgovarali su o ostvarenom napretku, ali i o izazovima sa kojima se suočavaju u ovom gradu, kao i o projektima koje je EU finansirala.

“Veliko mi je zadovoljstvo da je ambasador Orav sa kolegama ambasadorima u Beranama. Na naše veliko zadovoljstvo, jer su oni naši pokazani prijatelji, imajući u vidu koliko je značajnih projekata realizovano uz pomoć evropskih fondova i uz pomoć građana Evropske unije u Beranama. Nama je jako bilo značajno da možemo u jednom konstruktivnom razgovoru da razmijenimo mišljenja i iznesemo sve one izazove sa kojima se susrijećemo mi kao opština, kao vlast, svim onim potrebama koje su neophodne za razvoj grada i u tom pravcu smo imali značajno razumijevanje“, rekao je Šćekić.

Predsjednik opštine je podsjetio da je EU u Beranama do sada uložila blizu 14 miliona eura, finansirajući projekte iz oblasti turizma, zaštite životne sredine, preduzetništva, kulture i prekogranične saradnje, pomažući mlade, žene i druge ciljne grupe.

“Mi, kao opština Berane nastavićemo da se ponašamo odgovorno i ono što je rečeno, korupcija će ovdje biti na nultom nivou i nećemo dozvoliti da bude ikakavih promjena u tom pravcu, naprotiv možemo očekivati da se se unaprjeđujemo, daćemo sve od sebe da se ovaj grad razvija, tu očekujemo podršku i sa državnog nivoa“, poručio je Šćekić.

Ambasador Orav je u izjavi za medije pojasnio da su redovne posjete ambasadora EU crnogorskim opštinama dio promocije EU vrijednosti i investicija.

“Imali smo vrlo dobar sastanak sa granonačelnikom. Postoje par ključnih riječi koje su jako važne za EU, a to je borba protiv korupcije i borba protiv organizovanog kriminala i jako mi je drago što sam od predsjednika opštine čuo da je u Beranama nulta tolerancija na korupciju”, rekao je Orav novinarima.

Nakon sastanka, ambasadori EU i predstavnici Opštine Berane obišli su izložbu fotografija „Crna Gora i EU – partnerstvo koje traje“. Izložba prikazuje rezultate podrške koju EU kontinuirano pruža Crnoj Gori proteklih 20 godina.

“Vrlo mi je drago što ovdje ispred zgrade opštine možete vidjeti izložbu fotografija o finasijskoj pomoći EU Crnoj Gori, koja iznosi 35 miliona eura godišnje. Nadam se da će ta finansijska pomoć zajedno sa uspješnim izvršavanjem domaćih zadataka koje vi u Crnoj Gori treba da sprovedete, da će sve to zajedno dovesti Crnu Goru u EU“, saopštio je Orav.

Izložba posvećena EU projektima u Crnoj Gori, predstavljena na platou ispred zgrade Opštine, biće otvorena do 9. aprila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Dako im što Evropsko prijene pa se manu nebeskih visina i mitomanije….

z d
Gost
z d

Fileopg, za ove ne prijenja ništa, osim dolara ili eura.

z d
Gost
z d

“Korupcija će ovdje biti na nultom nivou”! Ko bi reko čuda da se dese!!!

Luka
Gost
Luka

Svaki susret sa visokom delegacijem Eu. je bitan

Jovanka
Gost
Jovanka

Na sta je ova Evropa spala kad mora da gostuje u Berane…No oni to napisu tamo u te izvjestaje ka da idu u neko africko pleme i uzmu duplu dnevnicu, dobro je to…

Stevan D.
Gost
Stevan D.

Sastanak od velike vaznosti za Berane!

Neso
Gost
Neso

Scekic se bori za svoj grad.

Boka
Gost
Boka

Bravo..Za bolju buducnost.

Wuka
Gost
Wuka

Ko moze da da minus na ovaj komentar. Valjda smo svi za bolju buducnost?!

Ana
Gost
Ana

Korisni i važni sastanci…

Jovan Berane
Gost
Jovan Berane

Predsjednik Scekic u
najboljem svijetlu predstavlja nas grad

Send this to a friend