Politika

Šćekić proglasio Dan žalosti u Beranama: Ovo je veliki gubitak za Crnu Goru

Povodom smrti Mitropolita crnogorsko-primorskog, Amfilohija, predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić proglasio je Dan žalosti danas u tom gradu i istakao je da je ovo najtužnija vijest poslednjih godina.

“Imao sam tu čast i privilegiju da upoznam našeg Visoko Preosvećenog vladiku Amfilohija. Otišao je najveći od nas, izuzetan čovjek, duhovnik i intelektualac. Ovo je veliki gubitak za pravoslavnu crkvu i našu Srpsku pravoslavnu crkvu, Crnu Goru, za sve nas“, kazao je predsjednik Šćekić.

Predsjednik opštine Berane donio je odluku o proglašenju Dana žalosti povodom smrti Amfilohija. Zastave na zgradi Opštine i na ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, spuštene su na pola koplja.

“Petak 30. oktobar proglašava se Danom žalosti na teritoriji opštine Berane zbog upokojenja visoko Visokopreosvećenog mitropolita Crnogorsko – primorskog Amfilohija. Dan žalosti obilježava se
isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Berane, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, kao i zabranom emitovanja muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima. Odluka stupa danom donošenja”, stoji u odluci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kakve veze ima Amfilohije sa Beranama? Tamo je Joanikije.

monty
Gost
monty

Crnogorska zastava se na pola koplja ne spusta,Scekicu…

Frojd
Gost
Frojd

ZA CG?? ne bih rekao, mozda za tebe…

Prorok
Gost
Prorok

Je li moguće da se vijori trobojka!? ALO? U pamet se CRNOGORCI! Da nikad više ne dozvolimo da se u CRNOGORSKIM gradovima vijore tuđe zastave!

Kole
Gost
Kole

Obracas se onima 20% koji se tako i oajecaji. Szo znaci ovi drugi su vecina u Crnoj Gori i oni se ne odricu ni Kralja Nikole ni njegove zastave

Baraka
Gost
Baraka

Pa js li ovo sekulatna drzava ili DFovci hice svima mantije da nam oblace?!…. Scekicu, okaci sada te svoje sarene zastave, pa ih skupljaj na pola koplja, crnogorsku zasravu ne diraj. Ne skrnavi je..

monty
Gost
monty

Tako je…

Send this to a friend