Politika

Šćekić: Protjerivanje Božovića čin koji odstupa od tradicionalnih vrijednosti Crne Gore

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio protjerivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

“Opština Berane izuzetno cijeni državničke napore amabasadora Srbije gospodina Božovića, i u tom pravcu još jednom pozdravljamo napore da se u najskorije vrijeme otvori Konzulat Republike Srbije u Beranama. To će biti još jedan korak u pravcu snaženja bratskih odnos dvije države, koje, odlazeća vlast, svojim poslednjim političkim trzajima pokušava narušiti”, rekao je Šćekić.

On je pozdravio državničke poteze predsjednika Srbije i predsjednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić i, kako je rekao, najoštrije osudio antievropski i nedemokratski čin ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

“Čin koji odstupa od tradicionalnih vrijednosti Crne Gore, po čemu smo bili prepoznati prije dolaska na vlast garniture oličene u DPS-u i njegovim partnerima. Siguran sam da ovaj potez neće narušiti put koji je Crna Gora trasirala 30. avgusta, a to je razvoj dobrosusjedskih odnosa i intenziviranje naše saradnje sa bratskom nam Srbijom”, naglasio je Šćekić.

On je pozvao Božovića da, po ukidanju ove, kako kaže, sramne odluke odlazeće vlasti, u najskorije vrijeme intenziviraju saradnju u pravcu nastavka realizacije planova o upostavljanju najbližih i najtješnjih odnosa Crne Gore i Srbije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
8484
Gost
8484

Da je tradicija postovana gospodin bi odavno dobio kartu u jednom smjeru

2020
Gost
2020

A sto ce vama konzulat u Berane zivotati…da izdaje srpske vize ili pasose…

Mongro
Gost
Mongro

Totalno si nebitan!

Mirko
Gost
Mirko

A kad vidim ovoga obnevidim.. Eh ko te ne zna pih

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo mu je Božović sastavio 100%. Dado nije loš ali nema kapaciteta da sastavi izjavu.

Tgd
Gost
Tgd

Tradicionalna vrijednost Crnogoraca je da vole SVOJU CRNU GORU a ne da više vole tuđu državu ka ti Šćekiću.Ne napada se svoja kuća,potomci će ti zapamtit,Crna Gora je vječna

Anderba
Gost
Anderba

Teško je zaključiti ko se više uvlači Vučiću- Manda i Pipun ili SNP. Uostalom,SNP je od svog osnivanja bila i ostala beogradska služavka.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kako se zivi u berane …evo 8 godina na vlast ucinak nula

Niro
Gost
Niro

Ti da znaš istoriju Vasojevića o sramnom razoržavanju vasojevićkih junaka od strane srbijanskog kneza Mihaila Obrenovića 27 juna 1861g koji su došli na granicu Srbije da budu branik od Otomanskog carstva mislim da bi bi bar zaćutao.

Dane
Gost
Dane

U pravu je ovaj, ovo je bilo odstupanje od onog sto smo ranije tradicionalno radili – cutali na uvrede. Ne moze vise, kupi svoje teorije o Mojkovackoj bitci i Podgorickoj Skupstini i pravac Srbija tamo su lazi opste prihvacene.

Boća
Gost
Boća

Ovaj mozak pojma nema što su tradicionalne vrijednosti Crne Gore,kako će i znati kad mu preci samo od 1912-te do 1918-te provedoše život u CG.Samo su imali tih 6 godina bitisanja u CG.Toliko o tome!

Skorpion
Gost
Skorpion

Sto znas ti o tredicionalnosti kad si dio srpsko cetnicke koalicoje tj.nove vlasti !!!

Opet
Gost
Opet

Ti si srpko vrlo bitan svi ćemo uvažit tvoje mišljenje.Mako bi te sa te pozicije zbog nepoznavanja istorije svoje države

ESAD OD DUKLJE
Gost
ESAD OD DUKLJE

Nikakav je to brat, koji ti vrijedja domovinu. Šćekiću mogao bi to da znas.

Manga
Gost
Manga

Aj ti polako kod njega

Svojim poslom
Gost
Svojim poslom

Izjave Ane Brnabić i ambasadora su čin koji NE odstupa od tradicionalnih vrijednosti Srbije. Tradicionalno se plekaju tamo đe im nije mjesto.

Send this to a friend