Politika

Šćepanović Bečiću: Plagijati se ne mogu štititi plaćenim oglasima

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Marta Šćepanović poručuje da  smo, nakon jučerašnjeg izvještaja Komisije Ekonomskog fakulteta za stručnu provjeru autentičnosti magistarske teze Alekse Bečića, o čemu su pisali mediji, svjedoci, kako tvrdi,  besprizorne, očajničke i uzaludne kampanje spašavanja njegovog naučnog obraza. Ona je Bečiću poručila da se plagijati ne mogu štititi plaćenim oglasima, niti se političkom galamom brane naučne titule.

“Ne pomaže ne samo Bečićev nervozni i neubjedljivi medijski istup, nego ni potpisi rent-a-profesora, među kojima su i njegovi novi politički partneri, objavljeni u skupo plaćenim oglasima preko cijele strane u njemu naklonjenim medijima. Objektivno, oni mu ne samo uzimaju pare, nego ga guraju da sve dublje srlja u unaprijed izgubljenoj borbi da dokaže nedokazivo – da nije plagirao rad i da se nezasluženo kiti titulom magistra. Nije imao ko da ga nauči, uprkos tolikom broju unajmljenih profesora, da ne bi trebao ni da se hvali time što je svoj diplomski priložio kao magistarski rad”, jasna je ona.

Kako dodaje, bez prejudiciranja odluke Senata Univerziteta Crne Gore, nemoguće je prećutati, kako ih naziva, očajničke pokušaje omalovažavanja činjenica iz izvještaja pomenute komisije.

“A one su nesporne: Bečić je u svoj magistarski rad uvrstio 98,4 odsto svog diplomskog, što to predstavlja 29,5 procenta ukupnog magistarskog rada, ne navodeći šta je uradio; softverska analiza pokazala je da je indeks sličnosti sa spiskom priložene literature čak 42 odsto , kao i da se 7.494 riječi, odnosno 21,4 odsto magistarskog rada ne može smatrati autentičnim radom magistra Bečića, jer se radi o tekstu preuzetom od drugih autora bez adekvatnog citiranja. Umjesto što se grčevito bori da dokaže nedokazivo, Bečiću bi bilo bolje da što prije shvati da se političkom galamom ne brane naučne titule, niti da se plagijati mogu štititi plaćenim oglasima, pa makar to bilo i u opozicionim novinama”, kazala je psolanica Šćepanović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

śećam se Alekse kako je medijski čerečio gospođu Vlahović za spin o plagijatu. Nije tada ni znao da će biti i on otkriven i da će cirkus zaigrati ispred njegovih vrata…

Boka
Gost
Boka

Ista Beba Dzakovic. Nazdravlje tebi

Velimir
Gost
Velimir

Sram ga i stid bilo,neka barem ćuti!

Lola
Gost
Lola

Da li se DPS stidi ambasadorke u Italiji i da li se ona stidi?

Makiaa
Gost
Makiaa

Kako je slatka ovdje bas lijepo izgleda .Aaaa sad mijenjam misljenje .

Fileopg
Gost
Fileopg

dobra analiza čovjeka sa opotrebom da bude nešto i neko a u stvari je ništa i niko…

Crta
Gost
Crta

Ko zeli da provjeri zivce neka samo slusa ovu zenu kako prica dva minuta, pa ako za to vrijeme ne baci tv kroz prozor, znaci da je smiren kao papa !

Ćotek
Gost
Ćotek

Gospodžo Ščepanovič, pitanje za kviska. U kojim apoenima mora biti novčanica da bi u jedan kuverat stalo 100 000 EUR?
Ako ne znate odgovor, neka vam ga Migo šapne 😽😽😽😻

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

Coteku nije problem da ukljuci drugu temu…

Mišo
Gost
Mišo

A sto ocekivati od Blebećkovića

Mamica
Gost
Mamica

Da nije Marta mislila na Sanju Vlahović?

Marta ofinger
Gost
Marta ofinger

Kako Maśa iznosi podatke kad se Senat UCG neće izjašnjavati o radu dok se sve pojedinosti ne utvrde!

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Marta ofinget e ti živiš Senat utvrdio!

Monarch
Gost
Monarch

A isti ste i jedno i drugo

Copy Paste
Gost
Copy Paste

Mister “Copy Paste” se ne stidi svod rada vec i dalje kao i obicno maze oci narodu. Nemas kome reci gospodjo,on nije ni za popravni!!

Send this to a friend