Politika

SD Cetinje: Ispunili smo obećanje, konsolidovane finansije Prijestonice

Participirajući u novoj lokalnoj vlasti u Prijestonici od kraja 2017. godine, Socijaldemokrate Cetinja su, već drugu godinu zaredom, posvećene ispunjavanju definisanih programskih ciljeva na polju finansija, koje su predstavili građanima na posljednjim lokalnim izborima, saopšteno je danas iz te partije.

“Primarno fokusirani na konsolidaciju finansija koja podrazumijeva ekonomično, efikasno i efektivno vršenje poslova, racionalan i odgovoran odnos prema finansijama sa ciljem smanjenja duga Prijestonice Cetinje i povećanja sopstvenih prihoda, sa posebnim akcentom na redovno servisiranje tekućih obaveza, obezbjeđivanja plata i izmirenja zaostalih doprinosa zapošljenih u lokalnoj samoupravi”, dodaju u saopštenju.

Ostvarenje planiranog budžeta od 98,6 odsto, bez rebalansa istog, predstavlja potvrdu dobrog i odgovornog raspolaganja gradskom kasom.

Jedan od prioritetnih ciljeva njihove programske politike bila je racionalizacija javnih finansija u Prijestonici. O uspješnosti implementacije u ovom segmentu govori ne samo činjenica, dodaju, da se zaustavio ustaljeni trend rasta zaduživanja Prijestonice, već je i dug umanjen za 2 miliona eura u odnosu na 2017. godinu.

“Kada je riječ o prihodnoj strani, Prijestonica Cetinje bilježi izuzetno dobre rezultate koji se u prvom redu ogledaju porastom sopstveni  prihoda, odnosno učešća istih u ukupnim prihodima na 24 odsto, što predstavlja porast za više od 539 hiljada eura u odnosu na 2017. godinu”, navode u saopštenju.

Kod rashodne strane lokalnog budžeta, zahvaljujući racionalnoj potrošnji i vođenju računa o svim segmentima finansijskih izdataka, pažljivo planiranih aktivnosti i raspodjele prihoda, ali i maksimalnog korišćenja sredstava shodno Zakonu o Prijestonici, određeni budžetski izdaci su umanjeni višestruko, na čemu lokalna samouprava insistira od prvog dana svog mandata.

“Nedavno izvršenom revizijom finansijskog poslovanja Prijestonice Cetinje, od strane nezavisne revizorske kuće, potvrđeno je da se budžetska sredstva troše racionalno i u skladu sa planiram rashodima, te da se u kontinuitetu održala likvidnost budžeta, izvršavale redovne ali i naslijeđene obaveze. Takođe, revizijom je konstatovano da nije bilo nenamjenske potrošnje, već da se svaki izdatak izdvajao za zadovoljavanje potreba građana Prijestonice i ostvarivanja javnog interesa”, zaključuju u toj partiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delija PG
Gost
Delija PG

Kako moze sve kad se radi pošteno!

Nino
Gost
Nino

Pa eto nije lose SD, vi barem nesto i radite

VIP
Gost
VIP

Ajde mi nadje te koji ne zaposljavaju politicki? 🤨🤨🤨

Cetinje
Gost
Cetinje

Stop politickom zaposljavanju.Unistavate buducnost Crne Gore sa politickim zaposljavanjima

Zaki
Gost
Zaki

VASA PARTIJA JE KAO BIRO ZA ZAPOSLJAVANJE

Emina
Gost
Emina

Koritari

gagi
Gost
gagi

Ajde da vam vjerujemo,ma ko se opari varenikom i u kisjelo mlijeko puva.

Send this to a friend