Politika

SD: Pozivamo Vladu (SPC) da u cilju smirivanja tenzija ustoličenje izmjesti sa Cetinja

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju Vladu, odnosno SPC koja u Vladi Crne Gore ima posljednju riječ, da u cilju smirivanja tenzija ustoličenje novog mitropolita crnogorsko-primorskog izmjesti sa Cetinja na neku drugu lokaciju.

“Prateći situaciju iz medija, svaki laik ima dovoljno informacija da shvati da je bezbjednosna situacija tog dana na Cetinju do krajnjih granica rizična i da se mogu očekivati nemile scene koje bi mogle imati dalekosežne posljedice po naše društvo. Stoga smatramo da bi izmještanje ustoličenja sa Cetinja bilo jedina ispravna odluka koju Vlada može donijeti.

Crnoj Gori su danas, više nego ikad, potrebni mir i stabilnost i najbolji doprinos tome Vlada bi mogla da pruži uvažavanjem okolnosti koje su takve da je Cetinje gotovo jednoglasno u stavu da bi novog mitropolita trebalo ustoličiti u nekom od drugih vjerskih objekata, te da bi insistiranje na Cetinju značilo svjesno podgrijavanje tenzija za kojima nema potrebe”, poručuju iz SD-a.

Oni pozivaju Vladu da se konačno urazumi i stane na kraj ovom ludilu koje su proizveli.

“Ukoliko to ne bude tako, Socijaldemokrate će biti na Cetinju, sa svojim građanima, kao i na svakom drugom mjestu gdje se brani građanska, sekularna, antifašistička, suverena i samosvjesna Crna Gora”, poručuju iz SD-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo
Gost
Milo

Da si jos na vlast ne bi ti smetalo 😀

Kokot
Gost
Kokot

To, to dijelite nam vi lekcije.

Barka
Gost
Barka

To izmjestanje je vec zavrsena stvar, samo moraju, zbog naroda veselog, da se jos malo neckaju…toboz.

Rikoset
Gost
Rikoset

Sad ne moze ni u Podgoricu!!!!

Crnogorcina🇲🇪
Gost
Crnogorcina🇲🇪

Imate li cenzus sad

Ni u Pg
Gost
Ni u Pg

Ne može više ni u moju Podgoricu. U Beograd, đe su ga i postavili, da se ne razdvaja.

mitar
Gost
mitar

a cenzus…

Send this to a friend