Politika

SD Tivat: Aerodromi da ostanu u državnom vlasništvu

SD Tivat: Aerodromi da ostanu u državnom vlasništvu

Profit Aerodroma Crne Gore, koje je naše najuspješnije preduzeće, treba da ostane Tivtu i Crnoj Gori, a ne stranom koncesionaru, zbog čega SD smatra da Aerodromi moraju ostati u državnom vlasništvu, ocijenjeno je na opštinskoj konvenciji Socijaldemokrata u Tivtu.

Kako su istakli, Tivat sebi ne smije više da dozvoli apsolutnu vlast, jer je politika stvar dogovora.

“SD, koji je radio dok su se drugi svađali, se ponaša građanski, civilizovano i pristojno, i koji je, kao takav, jedina partija pored DPS-a koja ima odbornike u svim opštinama, jedina partija koja na svim izborima konstantno raste, i partija koja očekuje dalji rast u Tivtu na lokalnim izborima zakazanim u aprilu”, poručeno je sa sjednice.

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović podsjetio se lokalnih izbora u Tivtu koji su održani 2016. godine, navodeći da je izvanredan rezultat partije na tim izborima, od 10 odsto i četiri odbornika, bio jak vjetar u jedra pred parlamentarne izbore na kojima su Socijaldemokrate stekle parlamentarni status.

On je posebno istakao činjenicu da su, uz DPS, Socijaldemokrate jedina politička partija koja u svim opštinama ima odbornike, a što znači, da su SD-u vrata u svakom kutku Crne Gore otvorena.

Brajović je zaključio konstatacijom da su zato u velike uspjehe Tivta ugrađeni uspjesi Socijaldemokrata, ali da će Socijaldemokrate ići na još bolji rezultat, kako bi se izbjegle i pojedine loše odluke, jer Tivat, sa svim svojim potencijalima, mora bolje. A to može jedino sa još jačim učešćem SD u vlasti.

Damir Šehović, potpredsjednik SD istako je da, dok se većina drugih na političkoj sceni svađa, mi radimo i postižemo konkretne rezultate.

“Radimo za dobro svih, a prije svega mladih. Radimo i ponašamo se građanski, civilizovano i pristojno, kako i priliči nama socijaldemokratama. Prethodne četiri godine ćemo pamtiti po sjajnim izbornim, ali i rezultatima za poštovanje koje su naši predstavnici ostvarili u svojim resorima za koje su preuzeli punu odgovornost na državnom i lokalnom nivou. Radimo na unapređenju Aerodroma Crne Gore koji iz godine u godinu obara rekorde kada je riječ o broju putnika i prometu. Zahvaljujući nama socijaldemokratama je to ne samo najbolje, nego i najprofitabilnije preduzeće u državi, zbog čega smo od početka dosljedni u opredjeljenju da ta desetomilionska dobit, koja se iz godine u godinu uvećava, treba da ostane Tivtu i Crnoj Gori, a ne stranom koncesionaru, ma ko to bio”, naveo je on.

Zdravko Mitrovic, predsjednik OO SD Tivat, istakao je da su Socijaldemokrate u Tivtu dio vlasti, ali još bitnije, kontrolori vlasti. U narednom periodu nastojaćemo da ne budemo više samo kontrolori vlasti, već da budemo vlast u pravom smislu te riječi, tj. da preuzmemo veću odgovornost na sebe, jer mi to možemo, rekao je Mitrović.

On je poručio da Tivat ne smije sebi da dozvoli apsolutnu vlast, jer je takva vlast loša.

“Najjače sredstvo kojim se Socijaldemokrate bore jeste naš program, a naš program znači rad”, zaključio je Mitrović.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
MilevapetarDAKA S-400Crnivjecna da je
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

Aerodromi treba da ostanu u vlasništvu države. To misle građani a Brajović isto misli ali drugo radi.

petar
Gost
petar

Veli Brajo a kad se vrne doma kako gazda u kuć veli.

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Vas ce pitat. Sto ne kazete ko je prije godinu dana uplatio 5 miliona na racun aerodroma.

Crni
Gost
Crni

Sto ne izadjete iz Vlade

vjecna da je
Gost
vjecna da je

hahhahaahhahahahahha ako vam uzmu aerodrome ni oni iz kuce vas nece glasat nevcete imat no ove glasove za cenzus

Send this to a friend