Politika

SDP: Bečiću, da li je Krapović obilježavanju Podgoričke skupštine prisustvovao uz Vašu saglasnost?

Aleksa Bečić

Prisustvo visokog predstavnika Demokrata na jučerasnjem skupu u  Budvi, u organizaciji udruzenja Srpski narod Boke, uz poruke sa  skupa koje duboko vrijeđaju crnogorsku drzavu i njen građanski  koncept, sve su prilike, demantuju više puta saopšten stav ove partije  da ih identitetska pitanja ne interesuju, ocijenjeno je danas iz Socijaldemokratske partije SDP. Iz te partije pozivaju predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da saopšti javnosti da li je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović prisustvovao ovom skupu uz njegovu saglasnost, i naglasili da ako se ne ogradi od tog prisustva onda će biti jasno da suštinski misli jednako kao govornici i  organizatori skupa.

<<<Skandalozne poruke iz Budve: Negiraju crnogorsku naciju, oslobodiće srpsko more<<<

“Poruke o nekakvom “ujedinjenju srpskih zemalja i oslobađanju srpskog  mora” neodoljivo podsjećaju na devedesete godine prošlog vijeka i
politiku velikodržavlja i nacionalizma koja je zapalila bivšu  Jugoslaviju. I akteri su manje više isti kao i tada, samo djelimično  čudi sto ce na takvom skupu, u prvom redu, predstavnik partije koja  sebe smatra građanskom. Poruke koje su se čule sa skupa, a i sama ideja i koncept ovih  okupljanja, imaju samo jedan cilj-da manipulisanjem istorijom dodatno  podijele građane, pa se pitamo što ce na takvom skupu neko čiji je  slogan-Pobjede, a ne podjele”, navode u SDP-u.

Prema njihovoj ocjeni ako je predstavnik Demokrata bio kojim slučajem u zabludi, pa došao na ovaj skup u dobroj namjeri, onda ga je morao napustiti čim je čuo  brojne uvrede na račun Crne Gore ili recimo poruka “o oslobadjanju  srpskog mora i ujedinjenju srpskih zemalja”.

“Nekako se na osnovu svega nameće zaključak da Demokrate, po pitanju  istorijskog trajanja i odnosa prema građanskom konceptu države, misle, nažalost, isto kao i DF. Pozivamo predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da saopšti javnosti da  li je njihov predstavnik prisustvovao, uz njegovu saglasnost, ovom  skupu, na kojem se vrijeđala Crna Gora. Ako se ne ogradi od prisustva  onda će biti jasno da suštinski misli jednako kao govornici i  organizatori skupa”, zaključuju u SDP-u.

59 Komentara na "SDP: Bečiću, da li je Krapović obilježavanju Podgoričke skupštine prisustvovao uz Vašu saglasnost?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend