Politika

SDP: Crnogorski narod nije birao bitke koje može lako dobiti, nego često one najteže

Sjećanje na 13. jul je podsjećanje na tri suštinske vertikale naše države – borbu za slobodu, antifašizam i nezavisnost. I kao što je 13. jul 1878. na Berlinskom Kongresu krunisao pet vjekova borbe za slobodu, tako je 13. jul 1941. pokazao da crnogorski narod nije birao bitke koje može lako dobiti, nego često one najteže, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije SDP.

“Crna Gora se ovih dana sjeća herojskih boraca za slobodu koja je došla tog 13. jula 1878. i poslužila kao osnova da njihovi nasljednici ustanu protiv okupatora i domaćih slugu 60-ak godina kasnije, u sunčano jutro 13. jula 1941. SDP je nastala na ideji crnogorske državotvornosti, antifašizma i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije, koja je osnova nastanka moderne Crne Gore”, napominju u SDP-u.

Zbog toga su, kako kažu, ponosni na sve heroje prvog opštenarodnog ustanka protiv fašizma u porobljenoj Evropi, koji su poput predaka iz mitskih vremena žrtvovali svoje živote za slobodu ovog kamena, mora i brda tvrdih.

“Crna Gora će istrajati na svojoj antifašističkoj tradiciji i samo na tim temeljima se može graditi evropska država. Mnoge puno veće i brojnije nacije bi dale sve da mogu u jednom datumu objediniti svoje istorijsko trajanje. Zbog toga, neka je sa srećom svima Dan državnosti i Dan ustanka naroda Crne Gore protiv fašizma”, zaključuju u SDP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mrkela
Gost
mrkela

Sdp i uru teška korupcija u Budvu drži uz četnike !

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Crnogorski narod je uvikek bio na pravoj strani, nazalost uvijek je bio dijeljen i manipulisalo se njime. Na Berlinskom kongresu je ostvario nezavisnost od Turaka i Austrijanaca sa trobojkom koju sada ne smiju da nose a 1941 su ustali u borbu protiv fasizma i za Jugoslaviju. To se sada ne pominje. Medjutim fotografije sve pokazuju.

mrkela
Gost
mrkela

Vi i Ura sre čvrsto uz četnike u Budvi . Da nije bilo Bošnjaka ovo bi bila četnička država . Crnogorci koji hoće da glasaju vas neka glasaju direktno četnike lakše će im pasti i neće biti rata .

Promjene,promje
Gost
Promjene,promje

Trebali su ove praznike sastaviti do sledece nedelje, ljudi moji manje drzave od crne gore a da slavi vise praznika i svetaca nema na ovaj bijeli svijet 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Sekula
Gost
Sekula

Sdp je ugašen zahvaljujući suludoj politici ranka krivokapića
Savez sa DF ovcim koji baštine ravnogorski pokret odnosno srpski kleronacionalizam je ugasio SDP za sva vremena.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ovi pojedinci sto svasta pricaju protiv drzave i komentarisu gluposti neka se maknu sa ovog kanala jer nisu dostojni nicemu. Zivite u CG a svasta protiv nje.. kako vas nije sramota unazadjeni?! Pozdrav CG i srecan praznik Nezavisnosti.
I da nam narastaji budu pametniji i humaniji od pojedinih danasnjih. Vjecna da si zauvjek.

MiljanTosko
Gost
MiljanTosko

Vi I DPS ste birali samo bitke koje se mogu lako dobiti. Stotinu na jednoga.

Marko
Gost
Marko

SDP za Crnu Goru! E viva!

Baraka
Gost
Baraka

Neka ste vi, iz SDPa dali krila cetnickoj fukari da se razmase, po Crnoj Gori. U ime demokratije, i demokratskih promjena… Pi

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

“Za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore!”
“Da je vječna Crna Gora!”

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Srecno i dugovjeko ….!!!!
Postojace Crna Gora dok je sunca nad Lovcenom…

Laz ili istinLa
Gost
Laz ili istinLa

Rece Slavko Perovic najveci Crnogorac za mir

Lida
Gost
Lida

Svaka cast na ovome.

Send this to a friend