Politika

SDP Kotor: Oni koji zastupaju interese Snežane Jonice pokušali da smijene direktora Vodovoda

Opštinski odbor SDP Kotor tvrdi da su predstavnici neofrmalne grupe građana koji zastupaju interese nekadašnje funkcionerke SNP-a  Snežane Jonice u Upravnom odboru, danas  pokušali da smijene Safeta Lukovića sa mjesta izvršnog direktora JP Vodovod i kanalizacija iz Kotora.

“I pored toga što nije postojao ni jedan formalni razlog za smjenu Lukovića, na brzinu sazvana sjednica je imala za cilj jedino političli obračun sa članovima SDP-a i do kraja ogolila način ponašanja dijela političkih konsituenata lokalne vlasti u Kotoru. Sjednici Upravnog odbora su prisustovali samo članovi iz Joničine grupe, Jelena Radenović i Branko Čađenović , dok predstavnici ostalih konistutuenata lokalne vlasti, kao i predstavnik Opštine nijesu željeli da učestvuju u ovom političko-pravnom nasillju”, tvrde oni.

OO SDP-a Kotor poručuje da je ova odluka i pravi odraz suštinske nebrige za grad u susret ljetnjoj turističkog sezoni, od strane onih kojima Kotor služi isključivo kao mjesto na kojem zarađuju platu.

Snežana Jonica

“Pritom je stanje u vodosnadbijevanju u Kotoru u proteklih par godina značajno poboljšano prije svega znanjem i radom svih zapošljenih u ovoj kompaniji, ali i zbog uspješnog menadžmenta koji je za svoje aktivnosti dobio nepodijeljenu podršku od rukovodstva Opštine u proteklom periodu”, naveli su oni.

Upozorenje

Pismom se oglasio i Safet Luković.

Tvrdi da vrijeme, hitnost i dnevni red sa jednom tačkom, a sve u kontekstu političkih dešavanja u Kotoru, jasno pokazuje isključivo političku namjeru zakazivanja sjednice Odbora direktora. Prvi pokušaj, kako dodaje, u četvrtak u 19 časova pred Veliki petak početak Uskrsa,  pa naredni pokušaj u jednodnevnoj pauzi između praznika i konačno zakazivanje sjednice za 7. maj tačno u podne, očigledno je vidljiva zloupotreba da se iz političkog revanšizma   pokrene razrješenje Izvršnog direktora, izabranog na konkursu uz odluku Skupštine opštine Kotor.

“Želim podsjetiti članove Odbora direktora  i  potpredsjednika Milivoja Miša Samardžića ukoliko bude, znajući njegov habitus i poimanje politike, nadam se neće prisustvovati sjednici, na ono što već dobro znaju.  “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Kotor u ovom trenutku, kako tokom prošle tako i ove godine, funkcioniše valjano, ostvarujući u cjelosti povjerene mu osnovne djelatnosti koje se odnose na redovno snabdijevanje vodom svih potrošača priključenih na javnom vodovodnom sistemu i zahvatanje otpadnih voda kroz izgrađeni kanalizacioni sistem, kao i sve dopunske djelatnosti od interesa za Društvo. Takođe svi znate da je Preduzeće  solventno i nema dospjelih, a neizmirenih obaveza, kako prema dobavljačima, zaposlenima tako i prema ostalim subjektima”, napominje Luković.

Prma njegovim riječima, ukoliko gospodo kršenjem zakona ispunite svoj politički naum obračuna sa neistomišljenicima, za koji ne postoji uvjeren sam činjenični, a time ni pravni osnov, svjesno ugrožavate redovno funkcionisanje Društva.

“Upozoravam vas da ne donesete već van preduzeća pripremljenu Odluku o razrješenju Izvršnog direktora, jer će zakonska odgovornost biti vaša, a ne političkih nalogodavaca.  Shodno zakonu obavezan sam nastaviti vršenje funkcije sve do odluke Skupštine opštine Kotor čijim sam aktom u konačnom postavljen na mjesto izvršnog direktora. Vaša je obaveza da to znate  shodno zakonu, Statutu društva, Odluci o imenovanju Izvršnog direktora br. 2841/1 od 24.avgvusta 2017. godine tačka 3. i Odluci o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora Društva sa ograničenom odgovornošću „Vodovod i kanalizacija Kotor“ o imenovanju Izvršnog direktora Društva sa ograničenom odgovornošću „Vodovod i kanalizacija“ Kotor br.11-694, donijete na VIII sjednici Skupštine opštine Kotor održane 1. septembra 2017. godine”, smatra Luković.

Najavljene krivične prijave

U ovom slučaju da bi do kraja bilo razjašnjeno,  Luković napominje da to znači da Odluka o razrješenju može biti primjenjiva samo nakon davanja saglasnosti na istu od strane Skupštine Opštine Kotor.

“U protivnom, za svako drugačije postupanje bi Izvršni direktor bio direktno odgovoran za izvršenu predaju rukovođenja Društvom  neovlašćenim licima. Ponovo upozoravam da u slučaju ostvarivanja već očigledne namjere zloupotrebom funkcije članova Odbora direktora, nanosite štetu i ugrožavate normalno funkcionisanje preduzeća, pa ću biti prinuđen podnijeti i krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja”, zaključio je Luković.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marjan Ko
Gost
Marjan Ko

Vidi se da je Jonica u stvari šef ovog nesrećnog Jokića…Jadno.

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Dom starih je ustanova gdje jos Jonica nije upetljala pipke.

Dux
Gost
Dux

Neka i njega uvale u dom starih u risnu !!!

Brate Safete
Gost
Brate Safete

Kad je safet postavljan razrjesen je direktor iz DPS prije isteka mandata. Tada Safet nje brinuo za zakon samo da se dofati plate od 2000 eura.

Dzohu-Safet
Gost
Dzohu-Safet

Pravda za Safeta,od stare bokeske familije

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Sto se ne prica koga je sve Lukovic preko veze zaposlio za stalno ?
I sta je sve radio po Vodovodu ?

Banja
Gost
Banja

Guraju svjesno sdp prema dps pa im se moguće želja i ispuni i Jonice se vrevu Bar a Baćo da nastavi sa gradjevinom.

Ivana
Gost
Ivana

Ovo je sad cista sujeta Jonice, sto se vise nece moci pitati u Kotoru kao sto je do sad

Vrijeme cuda
Gost
Vrijeme cuda

Ova Jonica daje sebi previse prava. Ide djonom pa kud pukne. No, valjda, ima i nad popom pop.

znamo se
Gost
znamo se

Tako rade lavice! Snezo gazi…

Aoooo
Gost
Aoooo

Ajde đaole tamo, ka’ da smjenjuju preśednika Amerike.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

sto radi ova jonica u kotor nemate kadrova medju svojim gradjanima….svaka partija u kojoj je bila se raspala i padala sa glasacima aona sve bogatija ….objasnite ovo kotorani nije bitno iz koje ste partije kotor je vasa kuca

Stari
Gost
Stari

U Kotor nema vise ni 5 posto kotorana.Zato je i doguro ovdje dje je sad.Da onaj Japanac ne uze ILK i pretvori u Daido metal nebi jedna kukavna firma opstala da radi.

Direktor bivsi
Gost
Direktor bivsi

Upravni odbor po zakonu moze da razrijesi direktora. Zato, ako je ovaj SDPovac smijenjen, to je legitimna i legalna odluka i moze samo da kupi kofere. Zakon se mora postovati. Tu ih novonastalo prijateljstvo sa dps- om ne moze spasiti.

marius
Gost
marius

Kako ne postoji ni jedan razlog za smjenu ? A revansizam ?

stoEura
Gost
stoEura

sdp ugasena partija poz

CiNick
Gost
CiNick

SDP stiješnjen između odnarođenoga režima i antidržavne opozicije pored neznavena naroda ima loše izglede. Za SDP manje više ali cijenu će platit građani. Kajanje neće bit od pomoći

Ma,neka
Gost
Ma,neka

CiNik, mislim da se malo SDP pogubio u nastojanju da s ovakvom opozicijom flertuje. Na zalost za partiju koja je mogla da zadrzi sebe i po cijenu skromnog broja pristalica. Da je tako ostalo danas bi SDP bila jaka partija upravo zbog onoga sto je nekad bila. Ovako, uleceli nekakvi Pavicevici, Urasi, polufabrikati Becicevi i Lekicevi, pa sad, plivajte gospodo… Više »

Send this to a friend