Politika

SDP opstruira rad, Kotor će funkcionisati i bez usvajanja budžeta

Foto: Radio Kotor

Opština Kotor ni danas, posljednjeg dana isteka roka za donošenje budžeta, nije usvojila krovni dokument za funkcionisanje lokalne uprave. Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić saopštio je da neusvajanje budžeta neće uticati na funkcionisanje grada, dodajući da je izostanak SDP-a sa sjednice, “opsturiranje i licemjerstvo”.

Najavljene šesnaesta i sedamnaesta sjednica Skupštine opštine Kotor nisu nastavljene zbog nedostatka kvoruma.

Od ukupno tridesettri odbornika, u skupštinskoj sali ih je bilo četrnaest (Demokrate, Demokratski front, URA, Socijalistička narodna partija), a izostali su odbornici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative, Liberalne partije i Socijaldemokratske partije.

Prema riječima predsjednika Opštine Vladimira Jokića, neusvajanje budžeta, čiji je predlog odluke bio planiran dnevnim redom sedamnaestog zasijedanja lokalne skupštine, neće uticati na funkcionisanje grada.

“U konsultaciji sa pravnim službama pronaći ćemo način da grad nastavi da funkcioniše, jer modaliteti za to, svakako, postoje. Kao predsjednik Opštine i kao neko ko rukovodi izvršnom vlašću ovog grada mogu da obećam da će finansiranje funkcionisati. U prethodnom periodu su se desile neke zakonske izmjene pa ne bih da danas kažem nešto što bi se sjutra pokazalo nepreciznim, zato ćemo naravno obaviti konsultacije sa pravnicima. Postoje novi modaliteti koji su uvedeni kroz novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave, postoje i oni stari kroz Zakon o lokalnoj samoupravi, a tiču se nadležnosti predsjednika Opštine. U svakom slučaju, grad će funkcionisati”, rekao je Jokić novinarima.

Nedolazak na skupštinsko zasijedanje gradske opozicije je, kako navodi, očekivano i nije iznenađujuće. Sa druge strane, izostanak odbornika SDP-a, ocijenio je “kao opstruiranje i licemjerstvo”.

Na pitanje novinara – do kada “ovakva politička situacija” u gradu može potrajati, Jokić odgovara kaže da svaka vrsta političke kombinatorike, podnošenje inicijativa i političkih predloga sa DPS-om znači predaju grada u ruke DPS-u.

“Ja kao predsjednik opštine, jedan od opozicionih političara, kao funkcioner Demokrata, uradiću sve što je u mojoj moći da grad Kotor ne predamo DPS-u. Moja odgovornost leži kod građana Kotora koji su 16. oktobra 2016. godine većinom glasali za smjenu Demokratske partije socijalista. Svi konstituenti dosadašnje koalicije su svoje glasove dobili, upravo, na tome da treba razvlastiti DPS. Ako neko danas misli da će na tim odborničkim mandatima vratiti grad DPS-u bez izbora, to će se nazvati pravim imenom. To je rađanje nove Pozitivne, kojem svjedočimo i danas i mjesecima unazad”, saopštio je Jokić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miš
Gost
Miš

A ko sa ovim divljanima moze.Niko nikad pokazali su svoje znanje I vaspitanje u Kotoru.
Jadne demokrate….I sva demokratija,sa takvima.

E, da
Gost
E, da

Pa jeste. Što će im budžet?

Ja sam CG
Gost
Ja sam CG

MOCNICI pita li se iko od Vas zasto je onaj jadni Fjord postao DEPONIJA… Pita li se iko od Vas svih od opozicije i vlasti RUSI LI OBALU ONAJ KONTEJNER OD WC preko puta onog NICIJEG hotela ..Obala je unistena jadnici..OTVORITE OCI ..PUSTITE SE TRKE OKO STOLICE ..Cudno je u svemu tome kada covjek koji je rodjeni DOBROCANIN krene da… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

zamalo uspje da odradi pripravnički da ne bi SDP ili Jonice koju mora da sluša a koju Bečić posebno voli….

Vic dana
Gost
Vic dana

E cus ovu glupost! Kaze građani Kotora su odlucili da maknu DPS sa vlasti u opstinu Kotor, kakva je to konstatacija?! Građani su glasali za odbornicke liste, ti odbornici samostalno odlucuju za koga ce glasat u skupstini opstine. Demokrate nemaju vecinu, niko je nema, sto znaci da nikome nije dato da vodi grad pa bi Demokratama. Ova izjava Demokrata govori… Više »

??????
Gost
??????

Hm, ja bi rekao da ste vi nova pozitivna, jer ste cijele nedelje pokusavali da trgujete, pregovarate i kupite nekog odbornika, a i nesto vise je bilo u najavi….
neprirodna koalicija ne moze dugo

LSCG
Gost
LSCG

Kakvo rasulo,jadni Kotore.Sto si dozivio,koga si prihvatio….?Sram nas bilo,Kotoirani,sto smo dozvolili

??????
Gost
??????

14 od 33…. bolje raspustite… valjda vam je to pokazatelj kako upravljate opstinom

Minja
Gost
Minja

Samo istrajno SDP 👍👍👍

marius
Gost
marius

Kad je mogla velika Amerika da ne usvoji budzet toliko dugo, vala moze i mali Kotor. Ajd Bogoti, sto je budzet naspram jedne fotelje .

Dva dna tanana
Gost
Dva dna tanana

Da neće Ranja sa Brajom u koaliciju?

Oro
Gost
Oro

Vec je Ranja sa DFom u koaliciji. Pi!

Send this to a friend