Politika

SDP: Pitamo Vijesti da li su uvrede njihovog novinara stav redakcije

Novinar ND Vijesti Siniša Luković je na svom Facebook profilu iznio niz uvreda na račun visokog funkcionera Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića, nazivajući ga “slinom, fukarlukom i glibom”. Na te uvrede reagovao je SDP i uputio poziv uredništvu Vijesti da odgovoti da li su lične uvrede novinara Lukovića njihov profesionalni standard.

Obraćanje SDP-a Vijestima prenosimo u cjelosti:

Povodom javno iznešenih stavova na društvenim mrežama, izrazito uvredljivog i primitivnog karaktera, od strane novinara Vijesti Siniše Lukovića, u odnosu na visoke funkcionere SDP-a, a i na samu partiju, Socijaldemokratska partija javno poziva uredništvo Vijesti da se izjasni da li su ovakvi stavovi, rječnik uvreda i primitivizam istovremeno i stavovi uredništva Vijesti.

Nemamo ništa protiv polemike i iznošenja stavova sa kojima se možemo, i ne moramo, slagati. Problem je kad neko vodi lične “ratove” kad vrijeđa i iznosi primitivne kvalifikacije direktno adresirane na čovjeka i političku partiju. I to radi, kao Vaš novinar, dakle i u Vaše ime. Neka javnost sama prosudi koliko su takvi stavovi objektivni i političko-partijski nepristrasni.

Naime, novinar Luković je povodom polemike sa počasnim predsjednikom SDP-a Rankom Krivokapićem iznio, na svom  FB profilu, mnoštvo grubih uvreda i malo je reći ostrašćenih kvalifikacija na račun SDP i Krivokapića. Takav rječnik od strane jednog od eksponiranih novinara Vijesti i iskaz ličnog odnosa prema jednoj političkoj partiji i  njenom funkcioneru nije zapamćen osim jedno vrijeme na “uvezenim”
medijima Pink i Informer.

Javno pitamo uredništvo Vijesti da li riječi: “slina”, “fukarluk”, “glib” koje se odnose na Krivokapića i SDP, a koje je Luković javno iznio, predstavljaju reper i standard civilizovanog i pristojnog, da ne kažemo profesionalnog novinarstva.

Da li se, gospodo iz Vijesti, riječi i uvrede kao “ludilo“ i “fukarluk“, i niz drugih neprimjerenih i lično ostrašćenih kvalifikacija mogu smatrati prilogom profesionalizmu novinarske profesije i poštovanju Kodeksa.

 

Očekujemo Vaš odgovor da li stojite iza stavova, nastupa i ponašanja Vašeg novinara Lukovića. Ako stojite bili bi Vam zahvalni da o tome obavijestite crnogorsku javnost. Ako ne, da to jasno kažete i saopštite javnosti da li u mediju koji valjda slovi kao evropski, građanski i civilizovani postoji sankcija za javno ispoljeni novinarski primitivizam, kojim se kontamira medijski prostor Crne Gore.

U prilogu dostavljamo objave na FB Vašeg novinara Lukovića, koji su u međuvremenu, onako junački, naprasno izbisani, u nadi da ćete, vođeni načelom istine, iste objaviti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djomaa
Gost
djomaa

Ranko je gospodin za sve političare.

Vijesti
Gost
Vijesti

Odgovor je da.

Sasavica
Gost
Sasavica

A meni je zaaaa kada sut s rogatim ne moze
😍😍😍😍😍

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

sdp je najbolja crnogorska partija za svakog postenog crnogorca koji voli svoju drzavu njen put u nato i eu crnogorsku crkvu jezik grb himnu zastavu jezik …sa njima bi za 4 godine imali 50 posto vece plate i penzije

Bnjj
Gost
Bnjj

Krivokapić je dno dna

Brano Nikšić
Gost
Brano Nikšić

Dokle su Ranko i Raško vodili uređivačku politiku Vijesti, bilo je dobro. Prosjek blaćenja na dnevnom nivou, Mila Đukanovića je 7-9 naslova nikome ništa.

Ivan
Gost
Ivan

Vesti su inace postale svetigorska tv!

jedan je MILO
Gost
jedan je MILO

Mislis svetosavska

Djura naturale
Gost
Djura naturale

Jedino sto valja u vesti je Balsa Brkovic

blavor
Gost
blavor

Vesti forsiraju URU. Što tu nije jasno? Tipuju na glasace – preletace iz procrnogorskih partija u prosrpsku URU

Vava
Gost
Vava

Da si ostao sa dps, vec bi bio on u zatvoru, a ovako trpi i cuti ko ostali, a bitanga jel uvreda

Marko
Gost
Marko

Kolko popova pise kolumnu u vesti🤣🤣🤣🤣🤣

djura
Gost
djura

Na Vesti vecinom komentari ekavica i iz hercegovine🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Anonimus
Gost
Anonimus

Vjerovatno im SDP vise ne dotura informacije i ne placa im dovoljno.Ovo je odvratno sto je napisao ali je takodje bilo odvratno i surovanje sa cetnicima i ulazenje u vlast sa njima.Glavni gosti u emisijama kod Psiha na Vestima su clanovi SDP-a.Narocito ova dvojica gorepomenutih.Tako,sto se mene tice,isti su.

Dron
Gost
Dron

Ranko vazda ni vino ni voda

Svetionik
Gost
Svetionik

A kad se to istina nazivala uvredom? Pozdrav, Rankec! Pusica, cmok, cmok 🤮

Naim G
Gost
Naim G

Kakva sramota od novinarstva, i oni su se našli da nekome budu moralni orijentir. Strasno. Podrska za SDP.

Jež
Gost
Jež

Nijeste se, gospodo iz SDP, baviti uvoznim medijima, jer je takav vid novinarstva prisutan u Vijestima, više od deset godina. Takođe, nije za pohvalu, niti vaše saopštenje od prije neki dan, kada ste, prizemnim komentarom na račun trećeg lica rekli, citiram: ,, Lažeš kao Brajović”.Za mene je neshvatljivo takvo vrijeđanje dojučerašnjeg partijskog druga, koji je uSDP od osnivanja za razliku… Više »

Ctovac
Gost
Ctovac

Vijesti su odavno izgubile smisao. Zao mi je jer sam se i sam kleo u njih i njihovu realnost.
Odavno njih kontrolise Rusija.

Nevenka B
Gost
Nevenka B

Ranko je jedan veliki gospodin, a Vesti su odavno ekspozitura SPC.

Podgorica
Gost
Podgorica

Ja se mačevao sa DF botinama, iz poneku botinu iz Srbije i Republike Srpske tamo na Vijestima, nekoliko godina i ne sluteći u šta su se pretvorili, a onda sam ih pozdravio prije nekih godinu ili više dana. Bukvalno ne znam ni kakvi su im naslovi više. Vijesti na kablovskoj im nikad nisam ni gledao, ali bukvalno nikad. Koliko samo… Više »

Vava
Gost
Vava

Gledaj rtcg, citaj pobjedu i pusti druge da misle sto oce

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ne vidim da je ovaj novinar nesto slago. Po meni nista sporno odje nema.

Samo_daleko
Gost
Samo_daleko

A nije vala ni Ranko neki, ali je za ovog Jonicinog prepaid novinara ljudina.

marius
Gost
marius

Kao prvo, to nisu vise “Vijesti”, nego “Vesti”,i dovoljno je samo procitat komentare njihovih “vernih” citalaca , bice Vam sve jasno.

Jhft
Gost
Jhft

Da nema vesti mislili bi da živimo u švajcarskoj

marius
Gost
marius

Da bi zivio ka u SWISS moras da volis svoju drzavu, postujes njenu himnu, zastavu, zakone ,i da placas porez. Odje ogromna vecina to ne cini, na celu sa voljenom vam SPC. Kad se sve to promjeni, mozda i budemo slicno ka u SWISS zivjeli.

Misko ajnstajn
Gost
Misko ajnstajn

Vesti pa onamo sve cirilicna ekavica

Sasavica
Gost
Sasavica

Mene su u mup pitali da li zelim licnu k.na latinicu ili cirilicu
U cemu je problem koje je pismo u pitanju ?

Čajo
Gost
Čajo

Ulijeće Ranko umjesto Ivana i SD…

Prosto je
Gost
Prosto je

Tuži ga.

Realista
Gost
Realista

Oderi ga po džepu pa će naucit da ne laje

BioVidio
Gost
BioVidio

Znači da je 18. glas ZA ipak bio od njegove ljube. Ovo je klasično skretanje sa teme i bježanje od laži.
Nek prizna kao čovjek, nek ne izmišlja druge priče i ne istura partiju ispred(kao sad) sebe jer time pokazuje nemoć!

Ljubo
Gost
Ljubo

Ko cita tabloid Vijesti

Vuk
Gost
Vuk

Svi da citate in4s

Nikšić
Gost
Nikšić

Vazda ćeš mi biti mio, Krivokapiću. Crnogorac bez kalkulacija – nikad nije flertovao sa SPC-om – direktan u obraćanju – kad vidim ko su ovi koji ga mrze, meni još miliji.

Koala
Gost
Koala

I to sve piše novinar koji je završio prestižni Fakultet za mediteranske poslone studije u Tivtu. Imaš li obraza Siniša ??

Grunf
Gost
Grunf

😂🤣 je li stvarno?:)

Kotorski spija
Gost
Kotorski spija

A nije u Srbiju ?
Bas cudno 😃😃😃

PgCg
Gost
PgCg

Vijesti su odavno postale ogavne kao i većina druge srpske žute štampe.

Lida
Gost
Lida

Vijesti i dan su u rangu srpskog telegrafa ,informera i drugih,sramota za medije i novinarstvo.

Grunf
Gost
Grunf

Kolumne i tekstovi ovog covjeka su toliko maliciozni, provokativni, neprofesionalni… je li se ovakvim “novinarima” dice Vijesti? Postali su per puta gori po pitanju profesionalizma i objektivnosti od Dana.

Send this to a friend