Politika

SDP podržao inicijativu opozicionih poslanika

SDP će podržati inicijativu opozicionih poslanika da se u parlamentu povede dijalog o pretresanju rada Vlade u dijelu nadležnosti potpredsjednika Vlade za politički sistema i ministra pravde.

“Naš stav je principijelnog karaktera da kao opoziciona partija podržimo inicijative koje mogu voditi većem stepenu kontrole rada izvršne vlasti i aktivnoj poziciji Skupštine kao predstavnika svih građana”, poručuju u ovoj partiji.

SDP nije saglasna sa određenim stavovima, zaključcima i ocjenama koji su sadržani u interpelaciji ali vjeruju da je skupštinski dijalog dobra prilika da svi politički subjekti daju svoja viđenja rada Vlade u ovoj važnoj oblasti.

“Podsjećamo da je vladavina prava oblast koja je ključna za kvalitet i brzinu našeg puta ka EU, pa je i sa te strane neophodno da dobijemo odgovore na razloge kritičkog odnosa naših evropskih partnera. Takođe, ono što je poražavajuća činjenica za crnogorski parlament je upravo izostanak primjene mehanizama nadzora nad radom izvršne vlasti, zbog nepostojanja političke volje od strane parlamentarne većine, a što takodje konstatuju EU u svojim izvještajima o Crnoj Gori”, ističu u ovoj partiji.

Poručuju da SDP ima ambiciju da, uvažavajući sve ove elemente, tokom skupštinskog dijaloga na argumentovan način doprinese pretresanju ove važne teme, sa jasnim viđenjem mogućeg ishoda u vidu skupštinskih zaključaka.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

džabe se skrivate iza tkzv principijelne podrške opoziciji kad svako zna da ste sa tim istim u koaliciji u primorskim gradovima. Sa partijama koje većinom ne priznaju Crnu Goru i bilo što crnogorsko…

Gandalf sivi
Gost
Gandalf sivi

Svaka čast, vidi se ko jedini radi od opozicije. Bolje da se ugledaju na njih malo i ovi ostali.

Send this to a friend