Politika

SDP: Srbija da sankcioniše huligane i spriječi slične izlive mržnje

Socijaldemokratska partija danas je saopštila da najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave u Beogradu i očekuje od zvaničnih organa Srbije da sankcionišu taj čin huliganstva, kao i da u duhu proklamovanih, dobrosusjedskih odnosa spriječi slične izlive mržnje i ataka na imovinu i simbole Crne Gore.

“Ne mogu se graditi odnosi dobrosusjedstva ukoliko se danima toleriše i otvoreno podstiče anticrnogorska atmosfera samo zbog toga što je jedna nezavisna i međunarodno priznata država odlučila da suvereno uređuje odnose u svojoj zemlji”, navode u SDP-u.

Kako ističu, njihova stranka priželjkuje da Crna Gora i Srbija izgrađuju najbolje prijateljske odnose, u skladu sa najboljim tradicijama dva bliska naroda, ali ovakvi postupci, za koje ne može biti nikakvog opravdanja, tome ne idu u prilog.

“Naprotiv, pojedine izjave nekih aktera javne scene u Srbiji ovih dana neodoljivo podsjećaju na pokušaj reanimacije propale ratne politike s kraja prošlog vijeka koja je najviše koštala upravo srpski narod”, zaključuju u SDP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
1918.
Gost
1918.

A nemojte na ste smiješni. Kako da ih spriječi onaj koji ih šalje i instruira!

Majka
Gost
Majka

Sve od vas dodje.mrznja i nemiri..Zato bez vase pisanije mozemo.Pa nijesmo toliko bas bolestan narod da vidimo i cujemo vase jade evo vec 30god.Dje to ima….

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Naknadna pamet SDP-a.

Владика Петар I
Gost
Владика Петар I

Е мој Ранко, још си један у низу који је због сујете прихватио манипулацију просрпских партија како су искључиво против корупције а не против Црне Горе.

Mileva
Gost
Mileva

Bravo za saopštenje SDP a. Uostalom uvijek su njihova saopštenja precizna i u skladu sa građanskom politikom. Nadam se da će ponovo imati važnu ulogu u političkom životu Crne Gore. Da je vječna

Radenko
Gost
Radenko

Je li vam sad jasno s kim ste u kolu? Nije još?

Fileopg
Gost
Fileopg

reče SDP i ostade u koaliciji sa ovijema koji huškaju ili ćuteći podržavaju vandalizam. Zar su fotelke i djelić vlasti u dvije opštine važnije od domovine i obraza. javno raskinite koalicije sa DFom i magistrovim demokratama…

Milun
Gost
Milun

Ranja se uzelio fotelje.

Mino
Gost
Mino

Nista se oni nijesu promijenili, nista nijesu naucili iz istorije. Bravo SDP.

Send this to a friend