Politika

SDP tvrdi da DPS amnestijom brani kriminalce

Član Predsjedništva SDP-a Novak Adžić, je naglasio da umjesto da se država posveti efikasnoj borbi protiv organizovanog kriminala DPS, kao kaže, sprema Zakon o amnestiji kojim će se osuđenim licima kazna smanjiti za četvrtinu.

“Ovo je peta amnestija u 11 godina čime se jedan pravni instrument koji treba da bude izuzetak inauguriše kao pravilo, čime se obesmišljava pravo i pravda. Ovaka praksa ima isključivo političke motive”, istakao je Adžić.

Adžić tvrdi da se na ovaj način obesmišljava i rad pravosuđa koje se derogira i minimizira. Dodaje da je posebno sporno što se  najčešće ovom institutu pribjegava uoči nekih izbora i izborne godine.,

“Što je još jedan dokaz da je cjelokupan pravni sistem podređen političkim interesima DPS i njihove vlasti po svaku cijenu”, pojašnjava Adžić.

On je napomenuo da nas je, kako kaže, EU u svim izvještajima upozorava da nema konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Dodaje da umjesto da se ta borba podstiče ona se ovakvim činjenjem, i takva kakva je, dodatno obeshrabruje.

“Vlast umjesto da podstiče pravosuđe u ovoj borbi ona, ionako blagu kaznenu politiku sudova, dodatno produbljuje. DPS vlast se trudi, raznim mehanizmima i zaštitom prestupnika u svojim redovima, da pošalje poruku javnosti da se kriminalne radnje isplate”, naglašava Adžić.

Dodaje da u zemlji u kojoj je, kako kaže, kriminal u porastu, gdje organizovani kriminal cvjeta kako nam sugerišu iz EU, najmanje što treba je da vlast štiti one s druge strane zakona.

“SDP smatra da Crna Gora treba da pokaže odlučnost, snagu i prije svega političku volju da se beskompromisno obračunava sa svim vidovima kriminaliteta i da u tom pravcu djeluje i kroz izvršnu i zakonodavnu vlast”, kazao je Adžić.

Adžić je poručio da te dvije grane treba da ohrabre pravosuđe da bude mnogo efikasnije na tom putu, a ne da ga na ovaj način opstruira.

“Posebno u ovom momentu kada se od nas očekuju rezultati u poglavljima 23 i 24 kojih nema ili su oni veoma skromni. Manje je važno što to od nas traži EU – mnogo je važnije što to očekuju građani i demokratska javnost”, istakao je Adžić.

Kako kaže, zato SDP smatra da je ovaj zakon štetan, da šalje pogrešnu poruku, te da stoga nije primjeren aktuelnom političkom i društvenom stanju i ukupnom stanju kriminaliteta u državi.

“Pa ga treba povući i odustati od njegovog usvajanja”, smatra Adžić.

Ža.B.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jana
Gost
Jana

A sto se SDP uhvatio da kritijuje vlast i DPS. Ali razumijem ih, nakon toliko godina pasti na dno nije lako, ali sami su birali.

urmileta
Gost
urmileta

Jano dušo,jano mori,a što te muči lutko? Zar trebaju posle ovoliko podrške i održavanja na vlasti ovog monstruma,da i dalje aplaudiraju i žmure!? Batali Jano i razmisli malo o žrtvama,a ne samo o vašim glasačima iz KP doma!!!

sorela
Gost
sorela

SDP se polako ali sigurno gasi i samim tim nema potrebe da se o njima uopste polemise !

Dana
Gost
Dana

Kakve gluposti pricate. Amnestija je nesto sto se radi svudje u svijetu, onima koji zasluzuju, kako mozete takve gluposti pricat. To nema veze s mozgom.

rejna
Gost
rejna

Adzic covjek koji je na sluzbena putovanja o trosku drzave vodio zenu.. covjek koji se okristio o drzavu na svaki moguci nacin !dovoljno,.

Send this to a friend