Politika

Šehović Abazoviću: Nijeste vi spasili Crnu Goru, nego ste uradili sve da je izvalite iz zglobova

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SDCG) Damir Šehović je, komentarišući danas tokom Premijeskog sata premijerovu opasku da je spasio Crnu Goru, odgovorio da je “Abazović uradio sve ne da je spasi, nego da je izvali iz zglobova”.

“Ne mislim da ste spasili Crnu Goru u prethodne dvije godine, nego da ste uradili sve da Crnu Goru izvalite iz zglobova. I da satrete sve crnogorsko i građansko u njoj”, odgovorio mu je Šehović.

Šehović je dalje ukazao da je SD bio protiv i Krivokapićeve i Abazovićeve Vlade.

“Bili smo snažno protiv Krivokapićeve Vlade u kojoj ste vi bili potpredsjednik zato što ste baš vi, sa onima koji slave Podgoričku skupštinu htjeli da demokratizujete Crnu Goru, što se na taj način ne radi. A protiv smo vaše manjinske vlade zato što nije u redu da URA i SNP, koje su zajedno sa ostalim partijama prethodne prlamentarne većine, uveli Crnu Goru u političko blato, imaju značajnu većinu u novoj vladi koja iz tog blata treba da nas vadi”, saopštio je Šehović.

Šehović je Abazovića pitao i kakav je trenutni status Petra Kneževića, koji je bio dio, kako je naveo, “najužeg komandnog lanca tokom sramne policijske akcije 4. i 5. septembra na Cetinju, odnosno šta namjerava da preduzme nakon “njegovog priznanja da je tokom te policijske akcije po sopstvenom priznanju bio u neposrednoj komunikaciji sa pojedinim kriminalnim grupama”.

“Šta čovjek, koji Crnogorce naziva “bagrom”, uopšte radi u policiji? Da li ste i dalje ponosni na akciju na Cetinju? Na šok bombe i suzavac, kojima je zatrpavano Cetinje. Da li je profesionalno to što je angažovana privatna firma da havariše desetine automobila? Da li je profesionalno bilo to što je javnost dezinformisana o Molotovljevom koktelu? Da li ste istražili ko je odgovoran za tu laž”, upitao je Šehović.

Pozvao je Abazovića da se izvini građanima zbog akcije policije u septembru.

“Ne zato što na taj način može promijeniti ružnu sliku koju je dobar dio suverenističke javnosti stvorio o njemu, jer mu ni Cetinje ni Crna Gora neće zaboraviti sve što je radio protiv njenih interesa u prethodne dvije godine, nego da bi na taj način makar pokušao da umanji sramotu države, koju su nažalost tokom tih dešavanja simbolizovali upravo Zdravko Krivokapić i tada njegova desna ruka Abazović”, naveli su iz SD.

Šehović je na kraju zaključio da nije u redu da Abazović, kao tadašnji koordinator službi bezbjednosti tokom akcije policije 4. i 5. septembra, “sada bude premijer Crne Gore, posebno kada znamo da je Vlada čiji je on bio potpredsjednik i desna ruka bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, pala upravo na Belvederu”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Botun
Gost
Botun

Svaka cast Sehovicu!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Cetinje je danas samo naselje u kojem svi trguju na veresiju, nistavise od toga !

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Lovcenska ne skreći s teme.

Reka
Gost
Reka

Tako je Damire ova vlada nastavlja agoniju nista drugo usuceli su Konjevic a Koji se vise Nije protiv nego se uzdrzava

Barba
Gost
Barba

Tačno tako, dobro rečeno

Rade
Gost
Rade

Bravo za SD

drago 1
Gost
drago 1

svaka vam cast gospodine sehovicu.
sve ziva istina, nece se zaustavit dok idje, ista u cg ima.
srbi u cg ce se osjecat ” ugrozeni ” sve dok postoji crna gora. tako im je rekao pop i oni u to vjeruju.uzalud istorija, istina prava nema sanse da se razuvjere.

Mokica perisic
Gost
Mokica perisic

Svaka ti cast sehovivu tako treba sa njima i jos zesce

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Bravo Damire! Jedini ste vi u SD ostali dosljedni i nijeste se prodali za funkciju!

Stef
Gost
Stef

Kako ste vi politicari dosadni vise sa Cetinjem..daj pomozite ovome narodu,a ne narod nema hleba,a vi po 5000e platu,kako vas nije sramota?

amo
Gost
amo

Nemate leba jer ste branili svetinje i glasali apostole,neka vam oni daju hleba.

Ljubo
Gost
Ljubo

A Milo davao, jes tebi i takvima…

Pranje prozora
Gost
Pranje prozora

I ti si je pripremio za apostole, zajedno sa ostalim klijentelistima. Da su vas htjeli u Vladu ne bi ti smetao Abazović.

Send this to a friend