Politika

Šehović: Ko bude upirao prstom u bilo koji narod proći će kao nastavnica iz OŠ Sutjeska

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je danas u parlamentu da dok god je na toj poziciji i dok se god nešto bude pitao u tom resoru, vrlo ozbiljno će se baviti svakim slučajem šovinizma u učionici. On je kazao da kazao da će svi koji budu upirali prstom u bilo koji narod u Crnoj Gori proći kao nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi “Sutjeska”, Ivana Bulatović, koja je dobila otkaz.

Budite sigurni da ću se, dok sam na ovoj poziciji i dok se nešto pitam u ovom resoru, vrlo detaljno baviti svakim slučajem šovinizma u učionici.

Posted by Ministarstvo prosvjete Crne Gore on Wednesday, June 3, 2020

“Želio bih sve da podsjetim na vrlo ozbiljan slučaj koji se dogodio u Osnovnoj školi Sutjeska. Riječ je o tome da se na času fizičkog vaspitanja, mimo ovlašćenja i nastavnog plana i programa, nastavnica fizičkog vaspitanja u sred Crne Gore vršila zloupotrebu i indoktrinaciju djece. Tako što je našla za shodno da kaže da crnogorski narod ne postoji, da Crnogorska crkva ne postoji, da muslimani nijesu Bošnjaci itd”, rekao je Šehović.

Prefidno je, dodaje Šehović, da neko daleko od očiju javnosti, djecu umjesto znanjem doji mržnjom.

“To je nešto što aposolutno neću dozvoli i zato sam se sa punom pažnjom, lično bavio tim slučajem. Isto bih uradio kada bi neko upirao prstom u bilo koji narod. Šovinizmu nije mjesto u školama, a ja mislim da ovo jeste šovinizam”, naveo je ministar prosvjete.

On je kazao da ne želi da ulazi u tumačenja privatnih stavova na privatnim Fejsbuk profilima.

J.L.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo
Gost
Milo

Bravo drzavo,bravo ministre,tako se cuva drzava ,i tako radi svaka drzava ,

ilke
Gost
ilke

Niko nije rekao da Crnogorci i Bosnjaci ne postoje, nego da su ranije bili Srbi i da sada hoce da budu Crnogorci i zato hoce da prave crkvu, zato imaju novu himnu i zastavu i da zato ne vole da ih podsecaju na istoriju. Sta tu nije tacno?

Senka
Gost
Senka

Ilke upali Pink počinju ti Parovi, a predveče zvezde granda. Ipak nije ovo za tebe.

Ilke
Gost
Ilke

A otkud ti znas kada su Parovi na Pinku?

Milo
Gost
Milo

56 god ,niko nikada mi nije rekao da sam srbin,vec svi me voljeli kao Crnogorca ,a onda proklete 90 i veliko srpsko ludilo svuda me je ponizavalo.NEKA JE VJECNA CG I MOJ CRNOGORSKI STARI NAROD.

Ilke
Gost
Ilke

E pa prijatelju, nisu mogli da ti tolerisu 20 godina u studenjaku.

Sasa
Gost
Sasa

Je li te stvarno zaboljelo ovo za crnogorce ili za bošnjake..

Pedja_Medenica
Gost
Pedja_Medenica

Neće bit baš da je tako bivši ministre postoji sud na kome će se vidjeti da li su tačna podmetanja vaša posle toga podnijece te ostavku.

tealk
Gost
tealk

muslimani nisu bosnjaci, bosnjaci su rozajci ne brkaj babe i zabe sehovicu

Marija
Gost
Marija

Ma zamisli personu kojoj je Ivan Brajović predvodnik. Ostalo sve je uzaludno.

Autogol
Gost
Autogol

Dosao ja u barski mup da vadim neke papire i veli mi ene bate nana neka podji u socijalno, ja reko dje je to, pravim se lud, a ne znaam ja bogoti ja sam iz beloga polja hahahahahahahaha

Medo
Gost
Medo

” Presmijesan” ti je komentar, autogol

Kakoe
Gost
Kakoe

Ovo si izmislio, a i da nisi. Pa sto ako je neko dosao u potrazi za boljim zivotom i poslom? Je li sramota da neko dodje da radi u drugi grad? Sramota je da generalizujes i tako pricas.

Autogol
Gost
Autogol

Seho crnogorac hahahahahahahahahahaha

Slavko
Gost
Slavko

Sehovicu, reci da volis naseg najeceg pjesnika, Njegosa, i mozda te shvatimo ozbiljno. Vi ste pokusali da izbrisete simbol Crne Gore iz svih udzbenika.

Lisboa
Gost
Lisboa

“Pokušali” ta riječ znači da je neko pokušao, da nije uspio i da je odustao.
E nisism siguran da su odustali kada je Njegoš u pitanju ti koji su ga napadali

Pitanje
Gost
Pitanje

Zašto Vi ne poštujete zakon i ne razriješite direktore koje ste Vi postavili a koji nisu prošli obuku u zakonskom roku????

Kemo Suljov
Gost
Kemo Suljov

A kako je njegos crnogorac kad je opste poznato da je najmudrija srpska glava !

Amfi
Gost
Amfi

Ne nego ces ti da nas ucis ko smo i ko su nam preci

GLUPAN
Gost
GLUPAN

Moj Amfi nemaš ti pojma šta bi sve Kemo da može.Bolje ti je da ne znas.

brkoo
Gost
brkoo

Ministar za sramotu CG

Pitanje
Gost
Pitanje

Pitanje zašto niste razriješili direktore koje ste Vi imenovali, iako je to bila Vaša zakonska obaveza iz razloga što nisu završili obuku u zakonskom roku.
Nemojte reći da ovo nije istina jer postoji spisak.
Koga štitite i zašto odgovor se zna!!!

Prc CG
Gost
Prc CG

E blago nama kad nas ti braniš od samih sebe!

Mrs u tursku
Gost
Mrs u tursku

Tako je sehovicu

Rozaj
Gost
Rozaj

Tako je ministre, domace izdjnike odmah sankcionisite

Njegos
Gost
Njegos

No se bojim od zla domacega

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Kao I svaki Petrovic i Crnogorac znamo je Da ste vi i vasa politika najveci neprijatelji CG I njenom ostanka.Od Nemanjica do danas ista prica,kao sto se Da vidjeti ni mi ne posustajemo naprotiv svaki put dobijete po glavi kao sto cete i ovaj put.

Mila K
Gost
Mila K

Hahahaha hahahaha reče i ostade u tunjavosti neintelektualizma.

JoKso
Gost
JoKso

Ovako kao ova uciteljica indeticno je pricao presjednik cg 90ih, znaci i njemu treba otkaz dati.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

E da su ova pravila vazila 90ih pola nastavnog kadra bi lecelo iz skola. Neka se zamonase u SPC cujem profitabilno uprkos krizi.

Crni
Gost
Crni

A sto se ti sovinisticki ponasas prema ljudima, to je normalno..je li ministre

Crni
Gost
Crni

Ovi sro udaraju minuse, ne znaju te kao ministra i kako se ophodis prema ljudima…da znaju drugacije bi razmisljali

Sova
Gost
Sova

@Crni jedano od osobina autoritarnih osoba je da ih ne zanima ŠTA je neko rekao, već ih za nima isključivo KO je nešto rekao. Ako nešto izjavi “NAŠ” čovjek – to je istina, a ako to isto izjavi “protivnik” – onda je to laž. Mene ne zanima, kad je ova tema u pitanju, ličnost ministra, njegove mane i vrline. Zanima… Više »

Ljubomir
Gost
Ljubomir

S obzirom na stranku iz koje dolaziš i ko ti je partijski lider teško možeš tvrditi da ćeš biti dosledan i pravičan .A da li je u redu ministre da prvaku, koji još nije učio latinicu, izdate izvod o završenom razredu na latinici .Sva svedočanstva su vam na latinici iako je i drugo pismo punopravno po ustavu.Koliko ima škola koje… Više »

5g ili 4s a?
Gost
5g ili 4s a?

Da li je tvoj ograniceni intelekt mozda razmisljao ovako? telefoni – latinica kompletna IT infrastruktura – latinica 99% brendova koje kupujemo – latinica Od malih nogu dijete se suocava sa latinicom, jer boze moj, uticaj na nas vrsi razvijeniji dio kugle koji je pretezno latinican. Da li ti je mozda proslo kroz glavu da djeca imaju mnogo vise prilika da… Više »

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ljubomire sve tacno.brao.svaka cast

Sova
Gost
Sova

@Zabjelo je li tačno da u prvom razredu uče ćirilicu? Svaka vam je istina takva. Zato nestajete. Ne može se cio život živjeti u laži.

Muzika
Gost
Muzika

Realnost je da oni koji imaju novca, bez obzira kojoj joj opciji rodotelji spadaju,
za skolovanje svoje djece traze svjedocanstva na latinici. I rusi svoju djecu kod nas salju sa latinicnim svjedocanstvima. Provjerite pa komentarisite,

Patriota
Gost
Patriota

Pa evo ti pises latinicom.Nesto ne vidim da ti smeta.

Neko normalan
Gost
Neko normalan

Ja sam roditelj i imam dva djaka. Nije mi jasno ovoliko busanje u grudi oko cirilice ZATO STO je svaka knjiga do 4-tog razreda( dalje ne znam jer nijesam imala prilike da vidim) osim stranog jezika stampana na CIRILICI! CIRILICA UOPSTE NIJE ZAPOSTAVLJENA NEGO JE I DALJE PRISUTNA U NASEM DRUSTVU! TREBA GLEDATI STVARI ONAKO KAKVE JESU.

Milo Vujovic ct
Gost
Milo Vujovic ct

Crnogorska djeca da idu u Srbske skole neces ti moju djecu ucit cuj ne postoje Bosnjaci a postoji Bosnjacka stranka koju ne pokusavas zabranit u Crnu Goru jeli Sehovicu?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A ti lijepo u Ivanjicu pa tamo uci djecu da postane posrbice kao sto si ti.Ovdje ce se uciti po planu i programu CG ne sigurno po srpskom Ili posrpskom.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

junak Novak Ramov je bio Srbin druze

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Hahaha jest isto kao i Isus.Valjda je on i njegovi potomci bolje znaju ko je I sto je od vasih lazavina I svojatanja.Kako je moguce da svojatate ljude koje ste procerali porodice im pobili kuce zapalili.Oni su Crnogorci rodjeni poginuli i umrli za Crnu Goru i njeno Pravo,Cast i Slobodu.

Gibanica
Gost
Gibanica

Meni je jedan web programer rekao da virus COVID-19 ne postoji .
Toliko o tome koliko ljudi vole posao koji rade a koliko su destruktivni u onome što nije njihov posao !
Samo nastavite Ministre Šehović .

🇲🇪♥️🇲🇪♥️
Gost
🇲🇪♥️🇲🇪♥️

Bravo Sehovicu

ND
Gost
ND

Nastavnica je za svoj prestup adekvatno i po zakonu kažnjena,ali ti,Šehoviću,ponajmanje nekom možeš da držiš slovo. Od kada si,politički,postavljen za ministra,tamo si zapošljavao samo pripadnike jednog naroda,i to sve “stručnjak” do “stručnjaka”. Makar da imaju iskustva u poslu…..

GLUPAN
Gost
GLUPAN

Jel se ne smije pisati o ljudima koji pljuju po crkvi?Njemu to pozicija na kojo je ne dozvoljava.Mislio sam na savjetnika a ne na ministra.

Berane
Gost
Berane

Dalek

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Pročistit škole od šovinista,dosta su zla napravili u ovih 30g.

Miloš
Gost
Miloš

Zar nije zloupotreba i indoktrinacija djece kad iz istorije istu učite da je Miroslavljevo jevanđelje dio zetske kulture? Miroslavljevo jevanđelje je dio srpske kulture! To što vi učite djecu danas se zove laž, obmana, krađa, manipulacija, indoktrinacija, zloupotreba…

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Sto reci po vama je i Isus pripovijedao na srpskom i pola Evrope u 5 vijeku je bilo srpsko.Ne treba trositi rijeci i obazirati se na vase gluposti I lazavine

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Miroslavljevo jevandjelje je napisao rodjeni brat Stefana Nemanje, jel Miroslav milogorac?

GLUPAN
Gost
GLUPAN

Treba ići putem MARKA ŠĆEPANOVIĆA!!!

Lux
Gost
Lux

Tako je, samo oštro👍

Sinjore
Gost
Sinjore

Ko bude potkradao drzavu kao ti kad si protivzakonito uzeo kredit i stan ici ce u zatvor zajedno s tobom, Sehovicu.

Omeo
Gost
Omeo

Bravo Sehovicu ili cemo raditi kako treba i svoju djecu takk odgajati ili se boljoj budućnosti nemamo za cem nadati

Send this to a friend