Politika

Šehović: Ne sjedi se na dvije stolice

Damir Šehović

Predsjednik Socijaldemokrata, Damir Šehović, kazao je da Vlada koja planira krupnim koracima da grabi ka Evropskoj uniji, ne može da bude licemjerna i naziva se evropskom ako iza sebe ima parlamentarnu većinu čiji dio nio evropski.

Šehović je to rekao u 24 sata Televizije E komentarišući posljednji u nizu poteza predsjednika Opštine Pljevlja, Daria Vraneša, koji je odbio da učestvuje na Međunrodnom sajmu turizma u Prištini jer ne priznaje državu Kosovo.

“Ne mogu predstavnici Vlade na pres konferencijama da tvrde da nemaju nikakav problem sa priznanjem Kosova, a da se onda rekonstruše Vlada i uvode oni koji su jasno kazali da im ne pada na pamet da priznaju Kosovo. Ne može se javno da govoriti o tome da se podržavaju sankcije Rusiji, a da onda parlamentarna većina na Odboru u Briselu predloži da se ukloni odredba u kojoj se pominju sankcije Rusiji”, rekao je Šehović.

Predsjednik SD-a ističe, kako se ne može sjedjeti na dvije stolice.

“I to je problem ove parlamentarne većine koja, očigledno, ima konstrucionu grešku. Jer, ne može se nazvati evropskom vladom, ako iza sebe ima parlamentarnu većinu čiji dio nije evropski, već je satkan na potpuno drugim programskim principima. To je glavni problem sa kojim se suočava premijer Milojko Spajić i očigledno je da će taj problem morati da rješava, zaključio je Šehović.

 

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
vesko nkStefan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vesko nk
Gost
vesko nk

Na dvije stolice se spava.

Stefan
Gost
Stefan

Taman tako, Spajić je krenuo izgleda sa DF-om u Evropu 😂 Nema nam spasa kakvi smo.

Send this to a friend