Politika

Šehović: Nikad nećemo u savez sa negatorima Crne Gore

Damir Šehović

Socijaldemokrate Crne Gore SD poručuju građanima samo ono što smo već dokazali, a to je da sa našom politikom svi znaju na čemu su, ne mašemo identitetskim temama iako smo jedino mi vazda bili ali i ostali privrženi građanskoj Crnoj Gori i njenim interesima, jer dok su se drugi svađali mi smo vrijedno radili, zbog čega postignutim rezultatima garantujemo obećanja za budućnost, poručio je Damir Šehović, potpredsjednik SD-a i kandidat za poslanika na ovogodišnjim parlamentarnim izborima. On je u intervjuu za Dan kazao i da očekuju duplo veću podršku na ovim izborima, a time i veći prostor za odlučivanje, i naglasio da glas dat S D-u nikad neće završiti kod negatora Crne Gore.

Koje su ključne poruke SD-a za predstojeće parlamentarne izbore, za šta ćete se zalagati?

Šehović: Cijenim da se po ključnim ideološkim pitanjima treba naravno jasno i nedvosmisleno odrediti i izjasniti, ali i ne dozvoliti nikom, a posebno ne onima koji sebe nazivaju tzv. građanskom opozicijom, da po tom pitanju vode prevarnu licemjernu politiku i da kao i 2016. pokušaju da Crnu Goru izdaju crnogorskim glasovima! I tada su oni obećavali jaku državu svima, da bi je nakon izbora zbog šačice lokalne vlasti u Herceg Novom, Budvi i Kotoru priložili na oltar onima koji slave nestanak Crne Gore i svega građanskog i crnogorskogu njoj. Zamislite šta bi uradili da je ulog bio državna vlast. Na nesreću njihovu, a na sreću Crne Gore, mi odlučujemo, ne oni.

SD je svoju ideološku odrednicu: građanska partija lijevog centra, koja bekompromisno dosledno brani interese ove države uspostavio tri decenije unazad, a pod ovim partijskim imenom prije pet godina, i nemamo potrebu da se time u svakom pojavljivanju dičimo, j er su tu i deološku potku naša djela dokazala i govore mnogo bolje od riječi. Jedino mi nikad nijesmo kalkulisali niti sa Crnom Gorom, niti sa njenim građanskim karakterom koji je najbolji garant njenog vječnog trajanja. Tako je bilo i 90-tih, i 2006. ali i 2016. godine. Tako će biti i ubuduće. Zato sad imamo luksuz da se bavimo ekonomijom, obrazovanjem, socijalom i drugim pitanjima “od kojih se živi”.

Dakle, vrlo precizno, mi poručujemo: obrazovani i vrijedni treba da budu na pozicijama i oni treba da odlučuju; treba uspostaviti progresivni sistem oporezivanjau kojem bi bogatiji snosili veći poreski teret, moraju se izgraditi državni stanovi za mlade koji bi se davali na korišćenje uz povlašćenu kiriju ili bi im se omogućila kupovina po povoljnim uslovima; treba otvoriti omladinske centre u većini opština da bi oni, a ne neko u ime njihovo odlučivao; treba nam oštrija kaznena politika prema zagađivačima; treba dati kredite izvozno orjentisanim malim i srednjim preduzećima; treba kažnjavati one koji imaju nesolventna preduzeća, a opet preko povezanih lica otvaraju nova, da nam mladi ne budu samo po lokalima, već da imaju gdje usmjeriti energiju; treba nastaviti započetu digitalizaciju u obrazovanju i završiti gradnju 38 ugovorenih kapitalnih objekata u oblasti obrazovanja…

To su naša javna obećanja građanima, jer da se građanin ne poštuje retrogradnim dolivanjem ulja na vatru, već komunikacijom i predstavljanjem plana svake partije. Ili, kako smo saopštili u kampanji: glas svakog građanina za SD je ugovor, jer ćemo više nego što je do sada bio slučaj odlučivati i uticati na sm jer državne politike. Civilizovano. Pristojno. Građanski. Mala smo zemlja, a suviše je konkretnih stvari kojima se moramo baviti da bismo se dijelili. Previše ekonomskih i društvenih tema je pred nama da bismo gubili dragocjeno vrijeme na strančarenje i prepucavanja za koja ne vidim da mogu donijeti išta kvalitetno i dobro.

Kako gledate na napuštanje SD-a jednog broja lokalnih funkcionera Plava manje od mjesec dana pred izbore, i mislite li da će to uticati na izborni rezultat?

Šehović: Našim bivšim partijskim drugovima želimo sve najbolje. Mi sa devet od nekadašnjih 10 odbornika, ali i značajnim brojem novih lica koji su nam pristupili, jer čitav Plav zna iz koje kuhinje su posljednja dešavanja inicirana, nastavljamo još snažnije i motivisanije. Svjesni smo da naš nezaustavljivi rast i u Plavu i u Crnoj Gori mnogima smeta.

Kako se može čuti u javnosti, predstavnici političkih partija koje su na vlasti, računajući i SD, zloupotrebljavaju državne funkckje u partijske svrhe. Smatrate li da je to u redu i da se preko funkcija koje plaćaju svi građani radi u ličnom tj. partijskom interesu?

Šehović: U prosvjeti je pokrenuta višemilionska digitalizacija u obrazovanju, uvedene su besplatne studije za sve studente, uveden je Fond za kvalitet i talente iz koga je samo do sad dodijeljeno oko milion eura novčanih nagrada, dogovorena rekonstrukcija 38 obrazovnih objekata vrijednih blizu 100 miliona eura. Povećane su plate prosvjetnim radnicima, povećane su i plate zdravstvenim radnicima, odobreno je preko 3OO specijalizacijau zdravstvu i uloženo 15 miliona u medicinsku opremu. Aerodromi su poslovanje u 2019. godini završili sa profitom od 15 miliona eura, što je za nevjerovatnih 51 odsto više u odnosu na godinu prije. U nacionalnim parkova broj posjetilaca faktički je udvostručen za par godina, a svaki osnovac može sada tokom čitavog školovanja besplatno u Parkove. Slična je situacija sa Hidrometerološkim zavodom, Agencijom za zaštitu životne sredine, podgoričkim KIC-om…

To su rezultati samo nekih od državnih i lokalnih resora i subjekata kojima rukovodi kadar SD. Takvi prihodi, koji idu u javnu kasu, takav status tih resora, koji su prepoznati u među narodnoj zajednici, i takva unapređenja za svega par godina, rezultat su ne samo posvećenog upravljanja, nego i naših ozbiljnih kadrovskih kapaciteta. Naravno, optužbe u politici su uviJek očekivane, nezavisno od toga ko vrši vlast ili jesu li te optužbe dokazive ili ne. Tako da smo tu načisto: puštamo da rezultati govore i o nama i o drugima. To znači i rizik da se katkad ti rezultati ne mogu vidjeti koliko bi trebalo zbog onih koji glasnije pričaju prazne priče, ali to je put koji smo sami izabrali: teži, postepeniji, ali i stabilan i nezaustavljiv.

Da li ste spremni za postizbornu koaliciju s partijama iz opozicije, i sa kojim?

Šehović: Pošto nama, za razliku od većine drugih partija, izborni program nije mrtvo slovo na papiru već nešto od čega ni milimetar ne odstupamo, svaki građanin može pogledati njegove osnovne odrednice i sve će mu biti jasno. Glas dat SD-u nikad neće završiti kod negatora Crne Gore! Baš zbog toga što svaki naš građanin to zna, u kampanji ne barjačimo tim temama. Jer, kao i uvijek u životu: ako imate potrebu da se konstantno javno deklarišete po nekom pitanju, onda je velika vjerovatnoća da na tom polju ili ne stojite najbolje, ili gapokušavate iskoristiti za sopstvenu skrivenu agendu. Dakle, spremni smo na koaliciju samo sa onima sa kojima dijelimo osnovna načela i državotvorne vrijednosti, ali koji, pritom, tim vrijednostima nijesu spremni da trguju po potrebi. Jer, ako neka partija koalira sa parti jama koje su dijametralno suprotne stanovištu po ključnim pitanjima, a imali smo priliku nažalost toga da se nagledamo, onda ste neprincipijelni i nedosledni. Onda ste u konačnom licemjerni. I građani koji su vas glasali ne znaju šta od vas mogu sjutra očekivati. To sa Socijaldemokratama nije slučaj, niti će ikada biti. Zato je doslednost naša ključna karakteristika.

I toga u politici ne bi smjelo da bude. Upravo zato stalno insistiram na tome da je svaki građanin sa Socijaldemokratama načisto. Ta politika i jasni stavovi mogu nekome da ne odgovaraju, to je normalno i legitimno. Ali se mora znati da ti stavovi nijesu za trgovinu.

Obrazovni sistem se priprema za redovan početak školske godine

Kao ministar prosvjete, da li ste za to da školska godina počne regularno, s obzirom da se izbori nesmetano održavaju?

Šehović: Kako smo i ranije saopštili, pojava virusa korona pokazapa je da nije ozbiljno davati dugoročne planove i obećanja. Upravo zato obrazovni sistem priprema se za redovan početak školske godine u saradnji sa Insitutom, što bi trebalo da čine i roditelji i đaci. Kako svaki ozbiljan obrazovni sistem u ovoj situaciji ne smije biti nespreman za bilo koji scenario, paralelno će se snimati časovi za prvo tromesječje, isključivo kao „plan B”, a nikako kao već utvrđena zamjena za redovnu nastavu.

Ništa ne može zamijeniti školui direktan konktak đak-nastavnik i to je jasno, ne samo meni kao resornom ministru, već svakom roditelju u Crnoj Gori. Istovremeno, prioritet svih prioriteta je zdravlje. Daćemo sve od sebe da obezbijedimo oboje.

Očekujemo duplo bolji izborni rezultat

Kakav rezultat očekujete na predstojećim izborima?

Šehović: Očekujemo duplo bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore, a samim tim još veću zastupljenost u budućoj Vladi i parlamentu. A time još veći prostor za odlučivanje. To nije nerealni predizborni optimizam, jer ima jasno uporište u činjenici da je na poslednjim lokalnim izborima podrška Socijaldemokratama udvostručena u odnosu na parlamentarne održane svega dvije godine prije. Tako na primjer u Plavu na posljednjim lokalnim izborima zabilježili smo rast od 155 odsto u odnosu na parlamentarne izbore, u Baru 141 odsto, Ulcinju 121 odsto, Podgorici 75 odsto, Danilovgradu 82 procenata, Kolašinu 70 odsto, Rožajama 67 procenata. Dodatno, na Cetinju, Petnjici, Mojkovcu i Tuzima smo na posljednjim lokalnim izborima imali rast podrške za prosječno 51 odsto u odnosu na posljednje parlamentarne izbore. Dok su neki pričali prazne priče mi smo radili, pa kad isti ti budu prebirali po izbornom neuspjehu, mi ćemo slaviti dalji rast.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Genijalci
Gost
Genijalci

Nece ni prosveta cijeli vijek da se koristi za tvoju partiju. Kad vam se oduzme prosvjeta, za cenzus Sehovicu cete se borit, za cenzus. I ovako ste jedva iznad cenzusa

bonaca
Gost
bonaca

Hocete,hocete samo je pitanje ako zatrebate za koliko ce se ko prodati!

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Vjernobiracko tijelo iz interesa,, vidjet ce mo ako odete u opoziciji koliko ce vam biti vjerno Hahahahahah !!Poltronizacija CG !!

Neda
Gost
Neda

Ovo su ljudi kakve vrijedi cuvati i imati na vlasti!

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Neda bas tako, lupetas ti lupeta on hihihihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Udruženi_DFPS
Gost
Udruženi_DFPS

Kako da ne, treba ih držati u tetrapak i koristiti po potrebi, kako inače i rade.

Dosljedno
Gost
Dosljedno

Sa ovakvim ljudima na celu je osigurana buducnost Crne Gore. Covjek koji je mnogo uradio za obrazovanje i koji ga je unaprijedio. Sve pohvale za dosadasnji rad.

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Sehovic umislio da ce ga neko pitat nesto posle izbora.l. avit ces se ti na razgovor 01. Sep da kazes ko po selima oko plava ucjenjuje seljake i kupuje glasove za tebe.. Polako junace sve se zna , Ucijene koje radite po CG ce izplivati na vidjelo a ti ces licno morat da odgovoris.. Jos nisi odgovorio na Konjevicevo pitanje… Više »

karamela
Gost
karamela

SD jedina partija koja je u sluzbi gradjana. Samo naprijed SD!!!!!!!

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ovde potok tamo šuma, stari pežo 205 skrenuo sa druma

Radosav
Gost
Radosav

Kakav covjek i kakav intervju! Od ovakvih se uci. Bravo Damire

Mika
Gost
Mika

Gospodin Sehovic je omiljen u Plavu ali i na politickoj sceni. Svako ko ga zna moze reci samo rijeci hvale.

Neno
Gost
Neno

Sehovicu pazi ti obrazovni sistem u Cg neka ti politicarenja! Koji si doveo do dna. No da pustis skole da rade i da se normalno djeca razvijaju.Takodje povedi racuna o kadru po skolama. I seoske skole da dobijaju knjige besplatno cijelo osnovno obrazovanje. Obilazak skola od kvaliternih inspektora, ulaganje u obrazovanje. Pusti se politike i stranaka. Radi!

Младен
Gost
Младен

Ви и нећете прећи цензус, јер сте канцер друштва. Имате шефа странке који је способан само да напада и отима имовину Цркви, да лаже и краде. Афере које сте ви и ваш шеф направили у Црној Гори док сте на власти, мораће двије генерације да враћају. О чему прича овај Шеховић. Запослили сте на државне јасле све своје људе. Већина… Više »

Prc MNE
Gost
Prc MNE

A kome vi trebate u savezu paraziti

Bećo
Gost
Bećo

Zašto ste ljubomorni na rast SD-a? 🙂

Драгутин
Gost
Драгутин

Јел сва шесторица колико вас има у странци нећете у савез или то важи за цијелу фамилију?

Vujo
Gost
Vujo

Sva šestorica, 15,500 potpisa?

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Kupljenih za dzak brasna !!!

Ce3ar
Gost
Ce3ar

Neće svih ovih 5,3%, jer su pošteni, uspješni, dosljedni svojim principima i ne prodaju obraz tako lako.

Pesha
Gost
Pesha

Pitaju policajci na prijavnici stare vlade da se nije otvorio kakav novi sekretarijat te svaki dan 20 novih ljudi dolazi na posao a ono botovi SD-a. Kako li će to upisati u CV “Kreativni administrator web objava”?

Isolde
Gost
Isolde

A šta je vama u opisu posla, osim što znate samo da špijunirate druge i posle mučite muku kad vidite koliko ste vi ustvari slabi?

Junšpi
Gost
Junšpi

Oćeš da kažeš da se šunjaš po staroj zgradi Vlade, baviš se neistinama i špijuniraš, kako drugo možeš dobiti te informacije od policajca?

Pixi
Gost
Pixi

Pitaju isto policajci na prijavnici stare Vlade što SDP nema nikoga od omladine, gre’ote?

Naja
Gost
Naja

Nešto mi se sve čini da se iz Spuža ne mogu praviti nikakve koalicije…

s mesom
Gost
s mesom

Najo, pazi da ti ne zagori pasulj

Mira
Gost
Mira

@Naja Nesto mi se sve cini Najo da ti veze nemas ..

Bravo
Gost
Bravo

Jedina partija koja radi za gradjane i za drzavu. SD

Nihad
Gost
Nihad

Partija koja brani interese Crne Gore. Uz vas sam ! Samo naprijed !

MejoĆerić
Gost
MejoĆerić

Nacionalni parkovi su procvetali kad je na čelu parkova došao Elvir Klica, udvostručio se broj posjetilaca,čak su sad i parkovi besplatni za sve državljane CG što je za svaku pohvalu i što do sad nije nikad bio slučaj, na to treba dodati da su osnovci dobili kartice za posjetu svim nacionalnim parkovima do kraja osnovne škole što takođe treba pohvaliti… Više »

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Je li to onaj strucnjak sto ima 4 -5 stanova i 500000 eura kesa !!!!Posteni SD clanovi !!!Kao brajevic svi do jednoga !!!

SloboMušurović
Gost
SloboMušurović

Djelovanjem ministara SD-a, povećane su plate prosvjetnim radnicima, medicinskim radnicima, zaslužni su za brojna ulaganja u tim resorima!

DrugTito
Gost
DrugTito

Socijaldemokrate bekompromisno dosljedno brane interese ove države ,trude se da nam svima bude bolje, a što oni budu jači to će nama biti još bolje!

SavoRadonjić
Gost
SavoRadonjić

Jedina partija u koju sam siguran da me neće izigrati i da glasom za njih znam da glasam za bolju Crnu Goru!

Bony
Gost
Bony

Vi imate svoje biračko tjelo koje vas dosljedno slijedi i sve više onih koji vas podržavaju jer su sa vama kako se čini i kako je vrijeme pokazalo uvijek načisto! Potpuno je legitimno da vaša politika i javni stavovi nekom ne odgovaraju i dobro je da je tako jer je ovo multietnička, multinacionalna država i ono oko čega ne bi… Više »

Senjorita
Gost
Senjorita

SD stalno raste,ima stalno priliv novih članova,tako da lagano biće to dobro ! 🙂

Rasta
Gost
Rasta

SD dosljedno do pobjede !!

Vedro
Gost
Vedro

U svim resorima kojima rukovodi SD kadar vidan je napredak i sve ono zasta su se zalagali realizovali su tako da tu nema mjesta za bilo kakav komentar. Kapa dolje!

Anja
Gost
Anja

SD dosljedno do pobjede! Svaka vam čast. Svakog dana pratim novine, portale i raduje me što stalno mogu da čitam o vašem planu. Pohvalno je to da usljed ove guzve ne zanemarujete probleme u cg i imate vremena i za tuzbu u Tivtu i sve.

Dragan
Gost
Dragan

Ono što ste vi uradili za prosvjetu nije nijedan ministar do sada. Pravo na bespaltno obrazovanje je san svakog mladog čovjeka. Jer ima mnogo mladih ljudi koji potencijala imaju ali nažalost mogućnosti ne

Kiro
Gost
Kiro

SD ne kalkuliše,imaju jasne ciljeve,jasne ideje i sigurni su u sebe,idu čvrsto i dosljedno ka svom cilju !

Kanita
Gost
Kanita

Mladi su nada za bolje sjutra, oni su ti koji ostaju i koji treba da nastave da vode državu, zato mi je drago i ponosna sam da Damir ovoliko ulaže u mlade i to na pravi način. Plav je uz SD!

love12
Gost
love12

Naravno da im raste podrška. Ja ću prva da glasam za njih, a glasala sam za SDP. Oni su u potpunosti pravdali povjerenje svojih glasača, javno izlazu plan. Partija za koju sam ja glasala nema plan, ostale partije daju lažna obećanja. Zato SD ima sve veću podršku.. svaka čast

hedonism
Gost
hedonism

Dosljedno. Svaka mu čast! Tokom cijelog intervjua izbjegava i ne želi da kaže bilo šta loše za druge partije, one koji su napustili SD i slično. Isključivo se bavi svojimn poslom i govori o uspjesima i svom radu. Svaka Vam čast, Gospodine Šehović!

Kupeskoje
Gost
Kupeskoje

Sto cine botovi SDP-a ,evo su se probudili , do prije par dana ih je malo bilo , ovo sto se blize izbori sve ih vise ima ali botova naravno da me ne razumijete pogresno . Odje su botovi , sa prijateljima su botovi , u ljubavi su botovi , u kucu su botovi .

Majdanpek
Gost
Majdanpek

Hvala Bogu da u ovom vremenu kada su nam pale sve moralne vrijednosti postoje ovakvi ljudi i ovakva parti9ja. SD s ponosom može da izadje pred svoje glasače jer je uradio i više nego šrto je ovbećao9. Pitam se kako ostale partije imaju obraza da izadju bez konkretnog plana pred gradjane a o uspjesima tacnije neuspjessima ne bih govorila!

BlackMagician
Gost
BlackMagician

Avramski trovači su zatrovali Svijet religioznim učenjima odavno: Progon i egzekucija pagana koji nisu htjeli preću u Islam i Hrišćanstvo, krstaški ratovi, pohod Osmanskog carstva, teroristički napadi, ISIL itd… Svi ovi ratovi i masakri da bi se dokazao čiji Bog je pravi. Pa je taj otrov Avramski zahvatio i Crnu Goru. Znate kako to funckionište psihološki – uzmete prazan mozak,… Više »

Blavor
Gost
Blavor

E moj Sehovicu koliko si dobrih stvari napravio , ovome nasem narodu je vazda malo , nista im ne valja .

Nevena
Gost
Nevena

Partija koja se istice sa dobrim rezultatima na svakom polju. Svaka cast SD!

incognito8
Gost
incognito8

Damir Šehović – čovjek koji je ispunio sve što je obećao, bez praznih i lažnih obećanja. Kapa dolje.

Nina
Gost
Nina

Kao roditelj mogu samo da pohvalim rad gospodina Sehovica i zahvalim na omogucavanju online casova. To je bio pravi potez koji je nama, roditeljima, olaksao dane zatvorene kuci, a sa druge strane zabavljalo i podsticalo djecu da nastave da uce. Veliko bravo za Vas

Zmija otrovnica
Gost
Zmija otrovnica

Odje moze slobodna ona pjesmica da se pjeva , nisu ti ni do koljena a nikad nece ni bit .

Pomorac
Gost
Pomorac

Vas stvarni vodja milo je ljubio krst i svojevremeno govorio da jugoslavija nema alternativu. Vi ste politicari vama nista nije gadno.

MonikaĆorac
Gost
MonikaĆorac

SD otmena partija, fino su poželjeli sve najbolje svojim bivšim partijskim kolegama i z plava i nastavili dalje još jače,a ne kao pojedine partije poput SDP-a koji pljuju svoje partijske kolege godinama unazad, što je i slučaj sad sa gospođom Olgom Kaluđerović,stvarno sramno…a vama svaka čast ,samo nastavite tako daleko ćete dogurati !

Marija
Gost
Marija

Partija koja ostaje dosljedna svojim idejama. Moj glas ide za VAS!

Nemša
Gost
Nemša

podržavam sve što Socijaldemokrate rade, a posebno volim što okupljaju mlade ljude i izvode ih na pravi put… milina ih je vidjeti. zelim vam uspjeh na izborima

Smiljka
Gost
Smiljka

Sviđa mi se što ste uveli Fond za kvalitet i talente to vam je pun pogodak !

Stefan
Gost
Stefan

Uz SD sam ovog puta. SDP me je mngoo razočarao. Nisam očekivala da će ta partija tako das propadne i da dozvoli sebi da padne tako nisko da im je jedino na umu to kako da spuste druge partije. Sreća da su se osamostalili!

Miray
Gost
Miray

Čovjek koji nikad nije okrenuo leđa svom zavičaju, tu se ogleda njegova ljudskost i prizemnost.

Rade
Gost
Rade

Ovakvi ljudi mi vracu nadu u bolje sjutra. Svaka cast!

Darko
Gost
Darko

Civilizovano. Pristojno. Građanski. Upravo ove riječi opisuju ovu partiju i sve ono što rade. Oni svoju pažnju i snagu usmjeravaju na dobro građana crne gore i na rješavanje gorućih pitanja, a ne na prepucavanja i svađanja. SD dosljedno do pobjede.

Lule
Gost
Lule

Odmjereno i dzentlmenski. Covjek koji ne pljuje druge partije vec govori o svojim rezultatima- kojih nije bilo malo. Svaka cast

Alem
Gost
Alem

Plan SD a je za svaku pohvalu! Bukvalno su pronašli svaki problem i našli rješenja za iste. Rješavanje stambenog pitanja mladih koji žele da se osamostale, briga o zaštiti životne sredine, pomoć žrtvama nasilja i zavisnicima su samo neke od stavki koje su mi se najviše svidjele! Ako nastave kao do sada da rade na onome sto obećaju mislim da… Više »

Milena
Gost
Milena

Ozbiljnost i odgovornost ovog čovjeka i partije kojoj pripada se ogledaju u tome što on ima plan B za obrazovanje u ovoj godini. Ne prepušta sve slučaju, već usljed izborne kampanje i svih obaveza oko toga on smišlja nekoliko rješenja u raznim slučajevima. SD će na ovim izborima imati mnogo veću piodršku nego na prošlim u to sam sigurna. O… Više »

Окле
Gost
Окле

Знамо ми то све н’о ви не знате да нећете цензус прећи 😂

stranger
Gost
stranger

od prošlih izbora podrška im je duplo porasla, narod prepoznaje dobre stvari, živi bili pa vidjeli

Nikoleta
Gost
Nikoleta

Sve po strani, gospodin Sehovic je mnogo ucinio za obrazovni sistem i to je nesporno. Svaka cast na postignutim rezultatima i hvala sto i u momentima kakve je stvorila globalna pandemija nasa djeca su mogla pratiti nastavu i nastaviti da uce. Bravo !

mirjana
Gost
mirjana

Saglasna sam sa Damirom. Mnoge političke partije ništa ne rade osim što se bave prepucavanjima i traženjem mrlja u radu drugih partije, ali
kao što je istakao rad se na kraju uvijek isplati i SD će biti taj koji će se ponositi uspjehom i sve većim brojem ljudi koji glasaju za njih.

MikoMakro
Gost
MikoMakro

Postavio si visoke kriterijume u resoru prosvjete i samo ih ti mozes ispuniti i sve sto ste zapoceli sprovesti do kraja. Jos jedan mandat za vas, ce biti najbolja solucija

SimonVukčević
Gost
SimonVukčević

Ovaj čovijek je više uložio i uzdigao prosvetu za ove 4 godine koliko je ministar negao njegovi prethodnici za 26 god, tako da nemam što više pričat osim skidam vam kapu ministre !

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Oni negatori a vi lopovi…blago nama!

CaliforniaKing
Gost
CaliforniaKing

između onih koji idu u koalicije sa rušiteljima Crne Gore, onih koji sklapaju brakove sa onima koje pljuju, onih koji su imali i više nego dovoljno vremena da nešto urade, a slabo su šta uradili, onih koji pozivaju na državne udare i rušenje države i na udruživanje sa ratnim vojvodama, onih koji propagiraju kvazi mir, mislim da će narod 30.… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Jasne,konkretne i ambiciozne ideje. Bravo Sehovicu!

malik
Gost
malik

Bravo, Damire! Potpuno mu vjerujem i ne sumnjam da će nastavu organizovatina pravi način od septembra. Nisam do skoro bila zaintresovana za politiku, ali od kada je pratim mogu reći da uje plan SDa odličan , kampanja im je najbolčja i baš se vidi da se trude i zaklažu za bolju CRNU GORU. Imau moju podršku za sad.

Lipovina
Gost
Lipovina

Najveca odgovornost je bila na resore prosvjete i zdravstva od pocetka godine i pokazali su da mogu da se izbore sa svim nepredvidjenim situacijama. Da im se samo to racuna kao uspjeh, dosta je, a ne tek kad bi nabrajali sve ostalo. Tako da moj glas ide SD-u

cica.maca
Gost
cica.maca

Mnogo volim Damira! Sviđa mi se to što je ispunio sva obećanja i uradio i više od onoga što se od nujegas očekivalo i zahtijevalo. Resor kojim se bavi cvijeta, a ruku na srce i partija u kojoj je sve više napreduje. Imaju mnogo novih članova.

mlada.nada
Gost
mlada.nada

Odličan članak. Svaka riječ mu je na mjestu. Svakako je besporebno prepucavati se, olajavati, ogovarati i izmišljati gluposti kad možemo da radimo, stvaramo, rješavamo brojene probleme. On je pokazao da se radom može mnogo toga postići za kratko vrijeme!

vrijednica
Gost
vrijednica

Šehović je veliki gospšodin, obrazovan, mlad, ambiciozan i požrtvocvan. Mnogo je uradio za obrazovane i mlade, uz to ne želi mngoo da komentariše i olajava one kojin su mu okrenuli ledja, a kojima je mnogo pomaga. To je odlika jakih i ozbiljnih ljudi.

Tihi
Gost
Tihi

Ako kome vjerujem od političara to je svakako Šehović,stvarno je čovijek uzdigao prosvetu na zavidan nivo,modernizovao je, sa njim na čelu se uložilo baš mnogo u prosvetu.

Mersudin
Gost
Mersudin

Plav zna ko se zalagao i inicirao sve što se dobro desilo u opštini na sjeveru u poslednjih cetiri godine. To što je jedan otišao zarad ličnih ili nebitno iz kojih razloga nije nikakvo mjerilo, toga je bivalo i bice. Plavljani znaju kome će na ovim izborima ukazati povjerenje a da zauzvrat ne dobiju paket prazne priče, nego djela. Živjeli… Više »

MayanAstro
Gost
MayanAstro

Ili bolje reći to što je neko dozvolio sebi sujeti da zbog liste napusti partiju? To je poražavajuće, simbolički to je bila kosmička lekcija, duhovni test na koji su pali..

Nataša V.
Gost
Nataša V.

I ja očekujem da će SD na ovim izborima imati najveću podršku do sad. Mnogo su uradili za sve oblasti u državoi tokom ove 4 5 godine, a uz to plan im je odličan. Ljudi umiju da prepoznaju kvalitet i zalaganje! Svaka čast.

Rada
Gost
Rada

Uzivala sam citajuci intervju gospodina Sehovica. Svaka rijec na mjestu i potkrijepljena djelima, kojih nije bilo malo tokom njegovog mandata. Svaka cast gospodine Sehovicu,moj glas imate !

Slavica
Gost
Slavica

Drago mi je da misle o omladini.. nakon brojnih novina u resoru koji vodi Damir smatram da otvaranje omladinskih centara i pomoć prilikom osamostaljivanja mladih govori mnogo o ulaganjima u one koji su nada za bolje sjutra.. Kao student mogu da kažem da su nam mogućnosti za napredovanje izuzetno uvećane i da stičemo pravo kvalitetno znanje.

Lela
Gost
Lela

Ja jedva čekam da vidim koji će resor gospodin Šehović da preuzme nakon formiranja vlasti. S jedne strane bi bilo odlično da ostane u prosvjeti i da završi sve što je započeo jer očigledno mu ide odlično, a s druge strane bi bilo jednako dobro da zauzme neki drugi resor i da od njega napravi isto što i sa prosvjetom.… Više »

DraganaDragović
Gost
DraganaDragović

Naravavno da neće u savez s negatorima. U svoj ovoj frci oni su vodili ministarstva zdravlja i prosvjete koji su bili realno najviše pogođeni i na njima je bila najveća odgovornost za vrijeme virusa. Oni su se uhvatili u koštac sa svim problemima i stekli piovjerenje velikog broga gradjana . Samo naprijed.

Joko
Gost
Joko

Crna Gora je ideološki podijeljena. Glas za građansku partiju lijevog centra. Partiju i ljude koji su zasluzni za ovo gdje je Crna Gora danas, nezavisna.
Da je vječna!

Zaludu
Gost
Zaludu

A boga mi ste je vi iznegirali toliko da nas nema nidje vise ni na mapi..zaboravljeni od svih

Hermeticism
Gost
Hermeticism

Zaboravljeni od svih a prema poslednjim podacima SD ima podrsku 5,5%? Vidim 😂😂

Anđela
Gost
Anđela

Kakva gromada od čovjeka, bravo ministre!

Prosvjeta
Gost
Prosvjeta

Ministre, najbolji ste!

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Koliko je ovo jedno predivno celjade, razumno, inteligentno i strucno

Milica
Gost
Milica

Odličan im je plan. Jedina partija koja je svaki problem ispitala i našla rješenbje za njega. Drago mi je da imam priliku da čitam o planu jeden partije, jer na taj način najbolje mogu da odlučim za koga ću glasati. SD uz svoj plan i uspjehe koje je postigla do sada ima velike potencijale da postane najbitnija partija u državi!

samonaprijed
Gost
samonaprijed

Pratila sam rad Ministarsva prosvjete i moram pohvaliti sve ovo što su postigli i uradili za ove 4godine, besplatne studije, magistrature, doktorati, razne stipendije, nagrade za talemte.. svaka im čast! Uz to su za vrijeme ovog virusa pokazali da su spremni da se bori sa iznenadnim problemima i da obrazovanje ne smije da trpi.

Dr.Živago
Gost
Dr.Živago

Funkcioneri Socijaldemokrata su u prošlom mandatu odradili vrlo dobar posao i zašto ih ne podržati opet? Svima nam se smučilo od ovih što pozivaju na mržnju, podjele, ratovanja i ostale primitivne vidove vodjenja politike. Hoćemo u Evropsku uniju, hoćemo bolju i perspektivniju zemlju za našu đecu i zato treba podržati ove ljude koji se istinski i svim naporima zalažu za… Više »

Admir
Gost
Admir

Sa uzivanjem ovog covjeka da slusas i da citas njegove intervjue.

djak
Gost
djak

Obožavam ovog čovjeka! Sve što kaže bude tako! Mnogo je uradio za obrazovni sistem države i time pokazao da zaista stoji iza svojih riječi, tj. da stvarno9 smatra da obrazovani ljudi i stručnjaci treba da imaju prednost u odabiru i dobijanju posla!

Lipa
Gost
Lipa

Car!!!

MilanRadulović
Gost
MilanRadulović

Tako je ! Živio mi Damire, Eviva Montenegro !

Chan777
Gost
Chan777

Podržavam SD, bar znam da neće izdat Crnu Goru

Sibin
Gost
Sibin

Tako je ministre !! sa vama se uvijek znalo na čemu smo,za CG!!!

Makarone
Gost
Makarone

Kad citam ove komentare SDP botova svaki dan se presmijem ,cus SDP raste , dje to ? Nikad nije bio gori , a to sto bi vi voljeli da raste to je drugo , zelja je jedno mogucnosti su drugo .

Mirkoni
Gost
Mirkoni

Sehovic je jedan veliki specijalista za prosvjetu , to je i dokazao do sad . Svima vam on smeta zato stoo je jedini ministar u Crnoj Gori koji nesto radi kako treba i svima vam je trn u oku . Pa ga napadate sa svih mogucih strana , al mislim iskreno da mu niste do koljena .

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A sta je iradio konkretno

Lightbulb
Gost
Lightbulb

Slažem se, postigao je velike rezultate, više nego u prethodna 2 mandata zajedno!

Miki Maus
Gost
Miki Maus

SD raste iz dana u dan , sve su jaci i jaci .

Leo
Gost
Leo

Legenda 😍

Luka
Gost
Luka

Ministre, ja sam posebno zadovoljan sto ste ponovo pokrenuli Dualno obrazovanje, jer sam mnogo srecan sto u isto vrijeme ucim, a i sticem radne navike i dobijam naknadu za to, sto je za nas kao srednjoskolce veliko i znacajno. Hvala Vam

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Hahaaaa…ne mlati…dualno obrazov..je u haosu

bella
Gost
bella

Ajde ti reci sta je uopste dualno obrazovanje? Kladim se da nemas pojma. Jer da znas, vidio bi koliko ti je komentar kontradiktoran. Dualno obrazovanje nam je najbolje u regionu, i to zahvaljujuci Damiru Šehoviću. Učenici se osposobljavaju kod poslodavaca, primaju naknade i u velikom procentu ostaju da rade kod istog poslodavca. Informisi se malo, radi sebe, da ne bi… Više »

Anastasija
Gost
Anastasija

Toliko toga je uradjeno i unaprijedjeno u prosvjeti za ove 4 godine, da je prosto nemoguce sve nabrojati. Resor prosvjete je dozivio procvat sa Sehovicem na celu. Ali, posebno bih izdvojila Fond za kvalitet i talente, kao dobitnica istog

Aldan
Gost
Aldan

Dok je SDP bio u vlasti bolje se živjelo. Zato će SDP dobiti veliku podršku na ovim izborima. Jaka Crna Gora.

Soko
Gost
Soko

Hoce, kako da ne. Toliku podrsku cete dobit da ni cenzus prec necete. I ovo malo naroda sto vas je podrzavalo nije vise pri nezdravoj pameti da podrzava vase poslanike koji su zaboravili dje se nalazi Parlament, a pazite, plate su primali.

Vule
Gost
Vule

Podšku jel, od koga? Duhova?

Italija
Gost
Italija

Da ste cemu valjali ostali bi u vlast .

Amina
Gost
Amina

Podrška vam pada prema svim anketama dok sa druge strane SDP raste iz dana u dan. Zato će SDP biti najprijatnije iznenađenje na ovim izborima.

mastermind
Gost
mastermind

Prema posljednjem CEDEM-ovom istrazivanju Socijaldemokrate imaju najviše sigurinih glasača, čak 73%, osim toga vrlo je evidentno da im podrška raste iz dana u dan, tako da ne prosipajte šuplju.

Lepa Brena
Gost
Lepa Brena

Ti izgleda pratis neke ankete iz Moldavije , ili mozda iz Linhestajna .

mastermind
Gost
mastermind

Nisi čuo/čula za CEDEM? E mukice mala, nema veze. Ti se izgleda vodiš onim anketama iz tvoga sna od preksinoć.

mastermind
Gost
mastermind

A čisto usput da pitam, đe se nalazi ovaj “Linhestajn”?

Jabucica
Gost
Jabucica

Hahahah kojim anketama? Nekim internim SDP-a?

CDM
Gost
CDM

Prema poslednjim istraživanjima, SDP ima podršku od 4% a SD 5,5%. Hvala i svako dobro!

Amer
Gost
Amer

U prethodne četiri godine nijeste uspjeli da doprinesete demokratizaciji društva i ulasku u EU. Zato će SDP biti ključan faktor za formiranje vlasti.

Adept
Gost
Adept

Vidjeli smo šta je SDP uradio za ”demokratizaciju drustva” tokom saradnje sa DPS-om 20 godina! ”Nemoj suditi, da ne bi bio osudjen”

Joka
Gost
Joka

A cemu je SDP uspio da doprinese? Osim sto je pogazio sve principe i udruzio se sa negatorima Crne Gore? Lijepo ste vala vi doprinijeli svemu, tako što vam se vaš Džavid Šabović u Skupštini pojavio nije niti jednom, mnogo dobro je zastupao interese gradjana… Sva sreca da cete posle 30. avgusta biti jedna velika proslost.

DzoniCG
Gost
DzoniCG

SDp ce bit kljucan faktor ni zasta .

Srbo
Gost
Srbo

Zar niste već u savezu sa albancima ? Nisi ti izgleda prolazio kroz njihova mjesta nema ni C od Crne Gore.
Pročitani ste svi i vrijeme je za novu Crnu Goru koja okuplja istinske rodoljubne stranke sa Bečićem na čelu.

DjokoSS
Gost
DjokoSS

Sjedi dje si Srbo ni za dje si nisi .

Komsijaaaa
Gost
Komsijaaaa

Prošle izbore ste jedva cenzus prešli, na lokalu ste prevarili svakog živog. 5% koliko vam daju necete imati 3% da budete presrecni sa 2 poslanik ponovo. Nemate vi jačinu i snagu da ljude iskontrolišete da vas podrze. 2 znam koji su vam donjeli po 50 sigurnih glasova a i oni sami nece glasati za vas. Tako da od ovih što… Više »

brah
Gost
brah

puste zelje. komšo

Popac
Gost
Popac

Naprijed Crna Goro…. DPS-SD-BS-Al-HRA…. Da je vjecna Crna Gora!!!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Asja
Gost
Asja

Sa nekim poput Vas, nema zime (sto bi se narodski reklo), ni za SD, ni za prosvjetu.

Damjan
Gost
Damjan

Odlican i kao ekonomista, i kao profesor i kao ministar.

Bubamara
Gost
Bubamara

Najperspektivniji politicar u Crnoj Gori, kojeg je fino i vidjeti i slusati, za razliku od velike vecine. Zasluzujete da budete uvijek u vrhu

Pohvala
Gost
Pohvala

Smiren, staložen, precizan, rečit. kreativan, stručan i mogao bih nabrajati do sjutra !

Adnan
Gost
Adnan

Tako je Damire, svi vrlo dobro znaju u cijoj se kuhinji sta krčka, ko je imao priliku da radi za bolje Plava, a nikad nije prstom mrdnuo, a ko se zalagao za sve sto je Plav danas dobio. Jos jaca podrska SD-u u Plavu!

Saraj
Gost
Saraj

Ma ovaj Šehović je slika i prilika, uživam da ga slušam i uvijek pročitam svaki njegov intervju, jer je toliko potkovan znanjem, empancipovan, elokventan i vrlo suzdržan i kulturan. Jedan on naših rijetkih političara koji itekako ima šta da ponudi, a ne ponaša se kao da je “popio svu pamet svijeta”. Da nam je samo više ovakvih ljudi.

kritičarsvega
Gost
kritičarsvega

jedini koji nisu izdali ovu zemlju i koji patriotizam pokazuju kroz konkretne stvari koje rade, a ne praznim floskulama od kojih je narodu muka

Benkohas
Gost
Benkohas

Aferim

HakunaMatata
Gost
HakunaMatata

Socijaldemokrate su prava moderna ljevica, partija koja radi na modernizaciji i unapredjenju svake oblasti koja im je povjerena, napredni i civilizovani! Iskreno, odluka za izbore 30. avgusta nikad nije bila laksa!

Danijela
Gost
Danijela

Za razliku od većine ostalih partija, kad SD dodje na vlast, vide se promjene, kod njih nema prazne price!

Vlasta
Gost
Vlasta

Onda skiro pa nemate s kim.

Jovana
Gost
Jovana

Najozbiljniji mladi politocar u Crnoj Gori.

ZnanjeJeMoc
Gost
ZnanjeJeMoc

Vi promovisetei sto je najbitnije, temeljno pristupate onom sto je sustinski vazno i bitno za CG. A gradjani ce znati to da prepoznaju. Svojim zalaganjem, trudom, radom, pristupacnoscu, zavrijedili ste postovanje i povjerenje vecine gradjana.

Nemanja
Gost
Nemanja

Ono sto ste zapoceli u prosvjeti, nadam se da cete i zavrsiti i tako kompletirati jednu cjelinu. Niko bolje ne moze zavrsiti posao od onog koji ga je zapoceo, tako da bilo koja osoba koja bi vas mozda zamijenila na celu prosvjete, bila bi samo blijeda i losa kopija.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Jeste stavio po lopatu betona u temelje…nikad gori minostar nije dolazio

Nemanja
Gost
Nemanja

U dosta temelja je stavio, a ti temelji ce sj biti skole i vrtici. Da nije nista uradio, sad bi pricali “nista nije uradio povodom obrazovne infrastrukture”, tako da takvima kao ti, nikad ugoditi. Pritom, vidi se da pricas u prazno i da nisi informisan uopste.

Zmija otrovnica
Gost
Zmija otrovnica

Otrovan si previse , vidi ti se da nikad lopatu u ruke uzeo nisi .

Karax
Gost
Karax

Rezultati u prosvjeti, ne mogu ada ne budu golim okom vidljivi, svi smo toga svjesni!

Omer Rozaje
Gost
Omer Rozaje

Ko ti negira Crnu Goru? Izlizana prica. Sehovicu,nije CG dps i ramada partija

Bilx
Gost
Bilx

Izlizana priča? Pa očigledno ne znaš ”Omere” kakva se priča odvija u unutar SPCa i kakva su to ideološka učenja, malo se informiši pa se možeš vratiti na komentare.

Milica
Gost
Milica

“Dok su neki pricali prazne price, mi smo radili, pa kad isti ti budu prebirali po izbornom neuspjehu, mi cemo slaviti dalji rast” – zakljuceno sa pravom recenicom i relevantno objasnjeno. Nista manje, nista vise. Pametnom dosta.

Marko
Gost
Marko

Većih negatora od svega crnogorskog od vas nema. Ako je crnogorstvo istina, poštenje, čojstvo, ponavljam, onda ste baš vi negatori btoj 1.

Adeptus Major
Gost
Adeptus Major

Promašio si koncept, to su već tradicionalni Crnogorski moralni kodeksi. Biti Crnogorac i patriota danas u 21 vijeku znači poštovati svaku naciju i vjeru i prije svega raditi u interes svoje zemlje. Čuvati i njegovati naše komšije, prijatelje i porodicu, njegovati našu majku prirodu. Pravi socijaldemokrata radi u interes građana i upravo je to gospodin Šehović!

Send this to a friend