Politika

Šehović: Prirodno je da Đurović bude smijenjena, vjerujem u dogovor o tehničkoj vladi

Damir Šehović

Lider Socijaldemokrata Damir Šehović smatra da je prirodno da predsjednica Skupštine Danijela Đurović bude smijenjena sjutra jer većina koja je izabrala više ne postoji.

“Smatrali smo od starta da član anti-nato partije bude na čelu paralamenta jer obnaša i funkciju u Savjetu za nacionalnu bezbjednost. To je bio jedan od razloga i da ne glasamo za njen izbor. Dobili smo još jedan razlog, a to je da parlamentarna većina koja je izabrala gospođu Đurović ne postoji. Prirodno je da bude smijenjena”, kazao je Šehović za RTCG.

On ne očekuje da se nekadašnja parlamentarna većina formirana nakon parlamentarnih izbora dogovori o novoj saradnji prije početka sjutrašnje sjednice.

Šehović je istakao da je jako važno što je smijenjena manjinska vlada Dritana Abazovića.

“Ona nikad ne bi ni bila izabrana da je bilo sluha za naše primjedbe. Trebalo je samo 100 dana da ona pokaže svoje prevarno lice. Nakon smjene Krivokapićeve vlade koja će biti upamćena kao vlada koja je vodila anticrnogorsku, antievropsku politiku, dobili smo vladu kontinuiteta gdje su crnogorske partije svedene na nivo ukrasa “, ocijenio je Šehović.

Komentarišući sjutrašnji sastanak parlamentarne većine od 30. avgusta 2020, Šehović kaže da od tog sastanka ne očekuje ništa.

“Bilo je dovoljno vremena za te političke subjekte da se taj dogovor desi. Ne vjerujem u pozitivan epilog”, naveo je Šehović.

On je kazao da je svima jasno da je Crna Gora na raskrsnici te da nas jedan put, kako kaže, vodi u prošlost, a drugi ka EU.

“Da li su za Crnu Goru ili Ravnu goru”, pitao je Šehović i dodao da dogovor unutar tako hetoregene cjeline neće biti moguć.

Navodi i da aktuelna 43. Vlada ima izdajničke elemente.

“Sada kada je i ta vlada smijenjena, ja mislim da bi svaki novi eksperiment za Crnu Goru bio poguban. Zato se mi u SD zalažemo za čista rješenja, a najčistije riješenje za izlazak iz ove gotovo neodržive političke situacije su vanredni izbori. Preduslov za to je dogovor oko oblika vlade koja bi te izbore pripremila”, naveo je Šehović.

To bi, kako kaže, bila vlada koja bi imala prelazni tehnički karakter.

“Suština te vlade bi bila da sačuva ovo društvo na EU putu, da pokuša da odblokira institucije, mislim na Ustavni sud, Sudski svajet i izborno zakonodastvo i da omogući fer izbore”, kazao je šehović i dodao da bi ta vlada trebalo da pripremi uslove za izbore koji bi trebalo da budu što prije.

“Mi u toj vladi vidimo sebe sa svima kojima su bliski ovi principi”, poručio je lider SD-a i dodao da bi bilo krajnje neprirodno da vladu čine subjekti koji su suprotstavljeni EU i NATO vrijednostima.

“Otvaranje prostora za učešće u vladi bilo kakvim eksponentima pro-ruske politike bi bilo igranje sa nacionalnim interesima Crne Gore”, naveo je Šehović.

Kaže i da zvaničnih razgovora na tu temu za sada nije bilo.

“Da li se vode nezvanični razgovori među političkim subjektim – da. Ako bude odgovornosti, a ja vjerujem da je u Crnoj Gori ima, mi ćemo postići dogovor oko te tehničke, odnosno prelazne vlade i dogovoriti se oko datuma vanrednih parlamentranih izbora, jer je izlaz jedino u tim vanrednim parlamentranim izborim”, naveo je Šehović i dodao da su nam potrebni brzi izbori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Starina
Gost
Starina

Pa ko jos od obicnih, postenih ljudi, nece ovakvom krvavom radniku povjerovat!

majda
Gost
majda

Političar evropskih manira, mlad, obrazovan,pametan, opisao si situaciju na političkoj sceni realno
onakva kakva jeste. Samo naprijed, BRAVO!!!!!!

Kralj
Gost
Kralj

Pa ce tebe u toj vladi mjesto pripasti

Dejovo lotto DD
Gost
Dejovo lotto DD

Naslednik Jusufa kalamperovica bravo gosp šehovića.

Dejovo lotto DD
Gost
Dejovo lotto DD

Pravi gospodin. ………

Dejovo lotto DD
Gost
Dejovo lotto DD

E nevinosti naša. ……….

Bujo
Gost
Bujo

Šehovic je jedan od rijetkih mladjih obrazovanih politicara sa stavom i petljom da stvari nazove pravim imenom. Svega ih je nekoliko na javnoj sceni.

Kralj
Gost
Kralj

Mnogo dobar školovani poslusnik

Julka
Gost
Julka

Šehović je veceras razvalio u emisiji! Pravo u centar, ostro ali tacno. Svaka cast momce.

Dejan
Gost
Dejan

Ovaj Sehovic vraća Crnu Goru u 90-te samo neke svadje,mržnja ko glasa za njega uopste

Ljubo
Gost
Ljubo

Bojim se Damire da SD nikad više u vlasti biti neće, a ako ne uđete u predizbornu koaliciju sa nekim (čitaj DPS i one man show “Pura” kao partija LP) prije parlamentarnih izbora bojim se da nećete ni cenzus preći

Reka
Gost
Reka

Tako je sehovicu nazalost imamo puno izdajnika u cemu je razlika izmedju DF I Demokrata ure nikakav ?

Miraz
Gost
Miraz

Za kad ti to treba?

Peco
Gost
Peco

Bravo za ovo veceras pa kako ce se oni opravdat osim napadati drugog ..niko ne pominje koliko ih ima carevic po budvi i slicni ili bliski njemu …Oni se ne mogu opravdat toga momenta kad njih bude neko pitao jer su.do polozaja sa srednjom skolom i vozackom dozvolom dostina njih dosli..zbog tebe i borisa imas moj glas i mojih svaka… Više »

Send this to a friend