Politika

Sektor za zdravstvo URE: Građanska Crna Gora ne smije tolerisati prijetnje funkcionerkama

Poslednjih desetak godina svjedoci smo brojnih napada na zdravstvene radnike, a posljednji čin u kojem je prijećeno ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović ima posebnu težinu. Zahtijevamo efikasno rješavanje ovog slučaja, saopštio je danas koordinator Sektora za zdravstvo Građanskog pokreta URA Igor Ljutica.

<<<Ministarka Borovinić Bojović prijavila prijetnje, policija istražuje slučaj<<<

Kako navodi Ljutica, prijetnje upućene Borovinić Bojović su prijetnje svim ženama koje vrše ozbiljne javne funkcije, ali i svim drugim građankama.

“To građanska Crna Gora sebi ne smije i neće dopustiti. Ne iz razloga jer je Borovinić Bojović prva među jednakima u borbi za svaki život koja traje preko godinu dana, ne samo zato što je u ovom trenutku prva na udaru ispred našeg zdravstva koje nam čuva i socijalni mir, već zato što je riječ o ženi koja obavlja značajnu javnu funkciju”, naglasio je.

Koordinator Sektora za zdravsto URE kaže da će zahtijevati efikasno rješenje ovog slučaja.

“Ono mora da bude primjer za sve one koji se usude da ubuduće udare na zdravstvene radnike koji su svoje živote podredili za dobro svih građana. Ovim putem pružamo podršku koleginici i ministarki Borovinić Bojović”, poručio je Ljutica.

Send this to a friend