Politika

Sekulić: Izvještaj Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope kao opomena i upozorenje vlastima

Izvještaj Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, a posebno njegovi amandmani, jasno su ukazali, da fingiranje javnih rasprava začinjenih tvrdnjama da „mišljenje Venecijanske komisije nije sveto pismo“, nijesu standardi koje zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, treba da zadovolji, saopštio je danas poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić.

“U Izvještaju je jasno istaknuto da se mišljenje Venecijanske komisije u potpunosti mora poštovati”, naglasio je Sekulić.

Kako je dodao, takav stav jasno razotkriva podvalu koju je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović servirao javnosti kada je rekao kako su izmjene zakona „usklađene“ sa međunarodnim faktorom.

“Svima koji svoju političku platformu grade na temeljima građanske i evropske Crne Gore, bilo je drago što su međunarodni parlamentarci konstatovali kako je Crna Gora u zadnjih petnaest godina ostvarila izuzetan napredak i dostignuća. Ipak, nakaradnim i antievropskim potezima aktuelne vlasti, prijeti ozbiljna opasnost da se sve pozitivno što je urađeno u prethodnom periodu, nažalost, anulira”, poručio je Sekulić.

Send this to a friend