Politika

Sekulić: Još jedan pokušaj obmane od strane Demokratskog fronta

Predrag Sekulić

Poslanik Demokratske partije socijalista i šef delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, Predrag Sekulić, tvrdi da je Demokratski front još jednom pokušao da obmane domaću ali i širu javnost, ovoga puta kroz deklaraciju proslijeđenu Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

“Misleći valjda da su procedure Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope poznate samo njima, podmetnuli su neistine u deklaraciji koju su potpisali dominantno poslanici delegacija Srbije i Rusije. Takođe, ovu deklaraciju su, preko svog advokata, znajući da njima više niko ne vjeruje, ni građani, ni Mitropolija, predstavili kao podršku Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope”, tvrdi Sekulić.

Naime, dodaje Sekulić, sami tekst deklaracije je prepun neistina – od početne da je Zakon usvojen bez prethodne konsultacije sa vjerskim zajednicama i protivno preporukama Venecijanske komisije do toga da se njime krše ljudska prava.

“Iskreno, vjerujemo da ni jedan poslanik koji je potpisao ovu deklaraciju nije pročitao Zakon o slobodi vjeroispovijesti (u to sam se i lično uvjerio u razgovoru sa nekima od njih). Ali ono što je osnovno jeste činjenica da ovaj akt nema nikakvu pravnu snagu osim što će se naći na sajtu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. Ova deklaracija, što piše i u samom dokumentu, obavezuje samo njene potpisnike. Naime, da bi ovakvu deklaraciju postavili na sajt, potrebna vam je, prema pravilima Savjeta Evrope, podrška samo dvadeset poslanika iz dvije poslaničke grupe. To ni u kom slučaju ne znači da vi imate podršku tih političkih grupa, kako se neistinito predstavlja putem medija. I, naravno, uz sve neistine, na fejsbuk stranicama partija Demokratskog fronta”, napominje Sekulić.

On podsjeća da je i konferencija koju je organizovao Demokratski front u Strazburu doživjela fijasko.

“Uz to treba jasno saopštiti da do sada nije bilo podrške pokušaju “internacionalizacije” pitanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Od svih odbijanja na koja su naišli, čini se da je Demokratskom frontu najteže pala izjava predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića da je ovo pitanje unutrašnja stvar Crne Gore”, zaključio je Sekulić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joo
Gost
Joo

IDENTICAN zakon je na snazi u Srbistanu…..tamo se SPC uredno registrovala i drzava Srbistan je vlasnik svih “svetinja”, fiktivno cak i onih na Kosovu……tamo vam ne smeta taj zakon jer tamo niste otimali tudje…..u CG ovcice setaju u paradama samo da zastite svetosavske krimi biznise, i da ruse drzavu CG…..ni jedno ni drugo vam nece uspeti…….

Lav
Gost
Lav

Pustite se politike i prijetnji, DF-ovci. Sjedite u parlament mirno, uzimajte te plate, jedite koljenice i zafaljujte se Bogu sto imate poslanicki imunitet pa nijeste onamo dje bi trebali da budete.

Renate
Gost
Renate

Goni bandu da malo počinemo

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ove avetinje od rusa opet rizikuju da ih ovi ponovo izbace iz savjeta Europe.A sami su rekli da vecih i podlijih lazova nisu vidjeli,opet im Srbi podvalise da lazu za njih.

SamoJA
Gost
SamoJA

Kako ce koljenica da cita zakon kad on samo zna jedno….kad ujutru ustane samo na MILA MISLI i svaka druga rijec je MILO

Mojas
Gost
Mojas

Koja je ovo obmana, ofarbana.E necemo te vise gledat u skupstinu, proslo je tvoje

Send this to a friend