Politika

Sekulić: Vlast se dobija ili gubi na izborima, a ne na ulici

Od početaka parlamentarne demokratije uveden je sistem da jedan čovjek ima jedan glas, i naravno od tog vremena većina odlučuje o najvažnijim pitanjima u jednoj državi. Dozvolite samo da podsjetim da građanski protesti jesu nešto što je  demokratska tekovina,  ali ne smijemo zaboraviti da se u parlamentarnim demokratijama kao što je crnogorska, vlast dobija ili gubi na izborima, a ne na ulici, poručio je poslanik Demokatrske partije socijalista Predrag Sekulić.

“Takođe, treba podsjetiti da je prošle parlamentarne izbore pripremila Vlada izbornog povjerenja, u kojoj su bili predstavnici opozicije. Izborne zakone smo mijenjali zajedno sa kolegama iz opozicije, i usvojili sve one predloge koji su negde imali smisla. Po prvi put smo imali i uvođenje elektronske identifikacije. Nažalost, u Crnoj Gori su najglasniji oni koji imaju najmanju podršku građana”, navodi on.

Sekulić dodaje da smo to vidjeli i sada na lokalnim izborima u opštini Tuzi.

“Građanski pokret URA nije uspio čak ni da preda listu, Demokrate su tu negdje oko cenzusa, a čini mi se da su oni negdje najglasniji uoči građanskih protesta kao i u čitavoj buci koja se stvara tim povodom. I naravno još jedno podsjećanje, kad smo kod demokratije, na izborima u Tuzima koalicija koja je na državnom nivou osvojila više od 90 odsto  glasova, i čini mi se da to najbolje govori o snazi vladajuće koalicije, čini mi se da dovoljno govori i o opoziciji”, dodaje on.

Poslanik DPS-a pita protiv čega su to ljudi koji učestvuju u građanskim protestima.

“Da li su protiv koncepta države? Da li su protiv evropskih integracija, da li su protiv ulaska Crne Gore u NATO? Čini mi se da su ovo sve zajedno pitanja na koja svi zajedno moramo da damo odgovor. Ako su ti odgovori negativni, odnosno  ako se zalažu i za evropske vrijednosti, i za Crnu Goru u NATO, ako se zalažu za građanski koncept  države Crne Gore, onda samo da ih podsjetim da su među njima najače kolege iz Demoktatskog fronta. Negdje moramo da se podsjetimo i na ono što je politički program Demokratskog fronta, koji je poznat svim građanima Crne Gore”, zaključuje Sekulić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sigma
Gost
Sigma

Prijatelju zaboravio si da si dosao sa ulice!

CiNick
Gost
CiNick

Bitno je da vi nijeste dosli na vlast s ulice.

Bravo
Gost
Bravo

doso na vlast sa ulice a podmece stranacku demegogiju.
Ovo je gradjanski protest protiv vaseg lopovluka narod kaze dosta.
Pa demagogisi iz zatvora.

Cirilo
Gost
Cirilo

ODAKLE TI O MINISTRE.DODJOSE KOLEGE I PAJTOSI.PAMTIM DOBRO.SA ULICE U DZEMPERE.AJDE LAGANO.OFARBAJ SE.

Aloalo
Gost
Aloalo

Jeli ono sinoc u Tuzima gradjanski koncept drzave? Batali obraza ti tu pricu.

Učiteljica
Gost
Učiteljica

Čovjek koji je napisao knjigu Parenje labudova. Hahaha… Pametnome dosta.

Batko
Gost
Batko

Aj neka jadan, no cemo tebe pitat.Ti si gubitnik, nema vise.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

hhah skinuo milovu gestikulaciju.demon mila i dalje zivi i u drugim ljudima.vidite li vi ovo dizanje obrva,buljenje ocima,zaustavljanje daha,ubrzavanje govora,klimanje glavom u stranu i ostale manipulativne metode koje su se pokazale kao dobre za obmanu naroda.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

e sekulicu ja sam protiv dps lazne politike,za drzavu vam fala ne trebate nam vise moze i drugi isto sto i vi.nato nam ne treba daleko je, bliza je evropa u koju nas vi necete uvesti jer ste korumpirani i polako nestajete sa scene.kako su se navranili ,nije crna gora krava muzara.

mrki
Gost
mrki

a pogotovo to vazi za vas koji ste sigurnim korakom dosli na vlast bez izbora a direktno sa ulice, da bi vi zivjeli bolje u godinama koje pocinju januarom

Acika
Gost
Acika

I 1989 je bio princip jedan čovjek jedan glas, pa bi ulica…

Rolex
Gost
Rolex

Stislo a,e sada kada je dogorijelo do nokata bice poziv CRNOGORCIMA da spasamo drzavu,a DPS nista nije uradio da ojaca CRNOGORCE od indetiteta do njihove CRKVE.Prije izbora su im puna usta CRNOGORACA,ali kako odmice vrijeme sve gore,a vapaj CRNOGORACA da bez CRNOGORACA nema CRNE GORE oni ne shvataju ozbiljno i ostavljaju nas da budemo sikanirani i omalovazavani,e sada ga kusajte… Više »

JaviSe
Gost
JaviSe

Pa raspisite izbore na svim nivoima.

raki
Gost
raki

Jeste na izborima…sa migovom kovertom

Send this to a friend