Politika

Simović: Demokrate stvaraju alibi za poraz

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović, komentarišući jučerašnji incident u Mojkovcu, ocijenio je da Demokrate stvaraju alibi za poraz.

<<<Demokrate: Premijerov brat prijetio da će nas pobiti, a Stanišić baciti bombu; Marković: To su laži<<<

O aktuelnim incidentima sa Demokratama u Mojkovcu ministar kaže da je nekome važnije pričati o političkim trzavicama koje kreiraju “upravo oni koji manipulišu, kreiraju neistine i dolaze na vrata porodičnih domova”.

Kako je dodao, očekivao je da će javni interes biti fokusiran na onome što su kapitalni i važni projekti od važnosti za grad i građane tog grada, a ne na dnevne događaje kojima se pridaje tolika važnost.

„Ja bih to označio kao unaprijed stvaranje alibija za ono što je izvjesni politički gubitak i novi politički poraz onih kreiraju te događaje, onih koji manipulišu, onih koji govore neistine, onih koji dolaze na vrata porodičnih domova i onih koji se u cijeloj toj priči nazivaju Demokratama. Ti kapitalni projekti treba da proizvedu efekat koji danas imamo u Nikšiću, a to je efekat novih vrijednosti, novih radnih mjesta, doprinos rastu ekonomije. Bilo je za očekivati da se danas i iz Javnog servisa sjete i pitaju šta je sa kapitalnim projektima u Mojkovcu kakav je na Bjelasici sa mojkovačke strane, da vidimo šta se dešava sa sportskom zonom u Mojkovcu koja nakon sanacije jalovišta dobija svoju novu vrijednost, da se podsjetimo i pitamo šta je sa dinamikom i izgradnje stambene zgrade za socijalno ugrožene stanovnike Mojkovca, da se pita kako teče realizacija brojnih drugih projekata i u ruralnom dijelu sa aspekta novih vodovoda, seoskih puteva i slično“, kazao je Simović.

Prema njegovim riječima, očigledno je ta neka energija, i ta sprega vječitih gubitnika i pojedinih medija žele tome da daju prioritet.

“Kad može intriga biti važnija od stvaralaštva? Kad može manipulacija biti vrednija od onoga što su činjenice? Kad može u Crnoj Gori proći ono što je povreda porodičnog doma, porodične intime? Kad može u Crnoj Gori naići na odobravanje nešto što se zove manipulacija članova porodice koji nemaju veze sa politikom i sve se to čini radi jednokratnih političkih potreba i sve to čine oni koji sebe nazivaju Demokratama”, dodao je Simović.

Istakao je da je vrhunac licemjerja da su svi oni “negdje na odmoru u trajanju od skoro godinu dana i sada oni kritikuju”.

“Izvolite, dođite, radite svoj dio posla. Dođite na svoja radna mjesta. Budite dio zakonodavne aktivnosti i radite ono što je vaša i profesionalna i ljudska i politička obaveza prema onima koji su vam dali mandat povjerenja. Ne. Oni to neće. Oni saopštavaju te licemjerne izjave uprkos otvorenosti parlamenta i uprkos pozivima koji dolaze i iz parlamenta i od svih nas ostalih: Dođite da vodimo dijalog u parlamentu“, zaključio je Simović.

Premijer Duško Marković poručio je aktivistima i medijskim saradnicima Demokrata da zaobiđu porodicu Marković.

<<<Marković oštro: Ne udarajte na familiju!<<<

Slađana Đukanović

Send this to a friend