Politika

Simović od danas na čelu Nikšića: Nema i ne smije biti privilegovanih i izuzetih

Milutin Simović novi je predsjednik Opštine Nikšić. Za Simovića su glasala 23 odbornika lokalnog parlamenta.

<<<CdM saznaje: Milutin Simović predsjednik Opštine Nikšić>>>

“Teško je riječima opisati osjećanja ponosa, povjerenja i posebno odgovornosti koje ste mi ukazali. Ponosan sam što stojim danas pred vama, mojim Nikšićanima, i pred našim Nikšićem koji mi je mnogo pružio. Od bezbrižnog djetinjstva u krugu porodice, drugarstava koja nikada nijesu izblijeđela, naučenih lekcija u školi i na svakom koraku od mudrih i odvažnih Nikšićana, i dragih i uvijek živih slika nikšićkog korzoa, manastira, dvorca Kralja Nikole, Krupca i Trebjese”, kazao je Simović.

Nakon završene osnovne i srednje škole, dalje školovanje i profesionalni angažmani su ga, kaže Simović, odveli na druge životne adrese, ali je uvijek stizao da obnovi sebe u Nikšiću.

“Radom, porodičnim obavezama, uspomenama iz mladosti i potrebom sretanja sa nikšićkim drugovima. Evo me opet tu, ponosan što pripadam generaciji Nikšićana, koja nikada nije zaboravila svoj rodni grad. Svim onim što je posljednjih decenija krenulo iz Nikšića i onim što je za Crnu Goru uradio naš Nikšićanin i drugi Nikšićani, Nikšić je bio uzdanica građanske, evropske, sekularne i antifašističke Crne Gore”, ističe Simović.

Crnoj Gori su, navodi on, neophodni dalji iskoraci na evropskom putu, što je suštinski interes i potreba građana.

“Vidjeli smo u ova dva i po mjeseca kakav je i kuda vodi alternativni put. Put koji ne donosi dobro ni za današnje generacije ni za naše potomstvo. Nikšić vječno treba da ostane ime crnogorskog samopouzdanja i garancija moderne i prosperitetne Crne Gore. To zavisi od svih nas koji se bavimo javnim poslom, to zavisi od svakog građanina Nikšića koji misli dobro svom gradu i svojoj državi”, kazao je Simović.

Javnost je, ističe on, vidjela da razjedinjeni nastup proevropske politike dovodi do rezultata koji ne znači samo zastoj na evropskom putu, već ugrožava temeljne vrijednosti društva i sami opstanak Crne Gore.

“To nam mora biti nauk da konsolidujemo i objedinimo sve proevropske snage, uključujući i najširi mogući građanski aktivizam. Prva prilika za takav pristup je upravo naš Nikšić”, poručio je Simović.

Kako je dodao, briga o sugrađanima biće prioritet svih – svake institucije i svakog pojedinca.

“Današnje vrijeme traži da se ojača osjećaj solidarnosti, uz puno poštovanje dostojanstva i integriteta svakog građanina. Zbog toga, potrebno je da pružimo ruku svakom ljudskom izazovu sa kojim se suočavaju naši sugrađani. Da ga razumijemo i da pronađemo rješenje. Svi građani su jednako važni i zaslužuju jednaku brigu. I u gradskim, i u prigradskim i u ruralnim područjima naše opštine. Moramo pažljivo čuti i saslušati šta naši građani misle, šta je to što treba uraditi i riješiti, koji su to prioriteti, šta je to što kroz svoj svakodnevni život najviše osjećaju kao breme teškog vremena”, kazao je Simović.

Pokrenuće, poručuje, široki dijalog, koji mora biti kontinuiran, uz uključenost predstavnika privrede, akademske zajednice, civilnog sektora, kulturnih poslenika, sportista, vrijednih domaćina, penzionera i brojnih drugih…

“Bićemo otvoreni da saslušamo i kritike, kako bi radili na sopstvenom poboljšanju i poboljšanju ukupnog ambijenta. Oslobađajmo se bremena i poštujmo jedni druge. Budimo jedinstveni i solidarni. U ovom izazovnom vremenu posebno je važno da se držimo zajedno. Da se ne dijelimo u kolone i redove. Da jedni drugima, uz sve međusobne različitosti, pružimo ruku pomirenja i sa takvim pristupom i takvom energijom, optimizmom i entuzijazmom zajednički doprinosimo očuvanju i unapređenju ključnih vrijednosti današnjeg Nikšića u građanskoj, evropskoj i antifašističkoj Crnoj Gori”, naveo je Simović.

Kako je istakao, posebnu pažnju i brigu posvetiće mladima.

“I ovom prilikom pozivam ih da iznesu svoje mišljenje, svoje vizije i kreativna rješenja. Moramo mladima otvoriti priliku da preuzmu odgovornost i za kreiranje politika u konkretnim oblastima, sa prilikom i odgovornošću za realizaciju konkretnih aktivnosti po njihovoj mjeri i viziji. Dajmo šansu brojnim vrijednim pojedincima, koji će svoj stvaralački duh, entuzijazam i novu energiju usmjeriti na dobro svih građana, a da ih mi u tome podržimo iskreno i svojski. Potvrda njihovog rada biće konkretni i mjerljivi rezultati”, kazao je Simović.

On je pozvao na otvaranje vrata mladim Nikšićanima.

“Onima koji ponosno šetaju pored spomenika Ljubu Čupiću, onima koji prepričavaju podvige svih onih koji su se borili za čast i slobodu Crne Gore, onima u kreativnim radionicama našeg Tehnopolisa i laboratorijama prestižnih svjetskih univerziteta. Onima koji su nadmoćni u driblingu, skoku i trojkama, borilačkom zahvatu, koji su na najviše svjetske vrhove postavili zastavu Crne Gore i ime Nikšića. Nikšić mora biti grad probuđene, ambiciozne, kreativne i ostvarene crnogorske mladosti”, poručuje Simović.

Pandemija je, naglašava Simović, donijela brigu, stres, materijalne gubitke i, nažalost najteže – gubitke života.

“Primorani smo na odricanja, ograničenja, promjenu prioriteta i navika. Naš odgovor mora biti još veće strpljenje, razumijevanje, solidarnost, odgovornost i odlučnost. Takav pristup moramo iskazati prema svakom građaninu i prema svakom privrednom subjektu”, kazao je Simović

Jasno poručuje-nema i ne smije biti privilegovanih i izuzetih.

“Nema malih i velikih kompanija. Naprotiv – mali preduzetnici, mikro i mala preduzeća su još ranjiviji. Oni nemaju rezerve koje bi im omogućile da sačekaju da kriza prođe. Njima je svaki dan i svaki euro bitan”, jasan je Simović.

Kako je dodao, svako radno mjesto znači egzistenciju za zaposlenog i za članove njegove porodice.

“Zbog toga ćemo se posebno boriti za očuvanje svakog postojećeg radnog mjesta i posvećeno raditi na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta”, kazao je Simović.

U potpunosti razumije, kaže, brojne izazove sa kojima se suočava privreda i preduzetnici.

“Preispitaćemo sve biznis barijere i sve izdatke na lokalnom nivou, koje danas imaju dodatnu težinu i uradićemo sve da im, u maksimalnoj mogućoj mjeri, Opština bude pouzdan i odgovoran partner. Sagledaćemo katastar opštinskog zemljišta i pripremiti plan njegove valorizacije, uključujući i formiranje biznis zone koja, će biti atraktivna i za domaće i za strane investicije”, kazao je Simović.

U izazovnom vremenu koje je pred nama opština mora, ističe njen novoizabrani predsjednik, iskazati dodatnu brigu i prema građanima i privredi.

“Ako želimo da postignemo održive i trajne ciljeve, kakvi su razvoj i napredak, na cilj moramo doći svi, i svi imamo odgovornost da ga ostvarimo. Zbog toga poručujem da neće biti privilegovanih od odgovornosti i doprinosa u ostvarenju ovih zajedničkih ciljeva. Ne sumnjam da možemo i da hoćemo, jer smo uvijek kada je bilo najteže uspijevali da pronađemo snagu i volju i da istrajemo. Odlučno i dostojanstveno kako je to Nikšiću uvijek priličilo”, kazao je Simović.

Ponavlja, biće otvoren za sve konstruktivne predloge, za nove ideje, kako bi udružili stvaralačku i kreativnu energiju i svi zajedno odoljeli svim izazovima.

“Imamo snage za nove iskorake i nove pobjede – i privredne, i zdravstvene, i obrazovne, i kulturne i sportske… a posebno za one najznačajnije – ljudske, koje suštinski čine život. Svi mi to dugujemo našem Nikšiću. U to ime pozivam vas da već danas započnemo obiman i odgovoran posao koji je pred svima nama”, zaključio je Simović.

Podsjećamo, prijedlog da Simović bude prvi čovjek Opštine potpisalo je 24 odbornika DPS-a i 15 SD-a.

Milutin Simović rođen je 1961. godine u Nikšiću.

Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu kao student generacije 1986. godine. Magistrirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Poslanik u Skupštini Crne Gore, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i član Odbora za bezbjednost i odbranu.

U struci ostvaren kao rukovodilac i saradnik na više naučno-istraživačkih projekata, studija i elaborata, autor i koautor više naučnih i stručnih radova, i dugogodišnji predsjednik Društva poljoprivrednih inženjera i tehničara Crne Gore.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksandar
Gost
Aleksandar

Oooooooooooooooooooo
Milutineeeeeeeeeeeeeee
😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Gosponin
Gost
Gosponin

Pogledajte našta čovjek liči
Kao da nk nema mladih

Jeca
Gost
Jeca

Tako je!!!

Natalija
Gost
Natalija

Gdine Simovicu, uzdam se u Vas da cete sto prije uvesti drasticne kazne za nepostovanje mjera Nkt-a jer nas narod samo razumije ono ” po dzepu”.Vidite li kako nas sve zarazi ova svetosavska primitivna st…

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Misliš da će sad bolje nego kad je bio na čelo NKT-a

Apple 13 6g
Gost
Apple 13 6g

Nisi sudija osnovnog suda ni šef policije,
Ti si prvi medju jednakim nikšićanima
Zasuči rukave, idi pomozi selu, prigradu, ne mlati praznu priču

Fortuna
Gost
Fortuna

GOSPODINE SIMOVICU,Vas poznaje narod Crne Gore, tako da je suvisno da po vjeruju u gnusne lazi o Vama koji ste godinama vrijedno radili za nasu drzavu!!!! SRECNO!!!!! 👍👍👍💞💞💞🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇❤️❤️❤️❤️❤️🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Komitacg
Gost
Komitacg

Tako je!Pametan,mlad,posten,perspektivan!Sve preporuke!

Fortuna
Gost
Fortuna

Ukljucili su se botovi koji su protiv Crne Gore I samo negiraju sve sto dobri ljudi napisu pozitivno I lijepo za CRNU GORU da se ocigledno I dosta primjetno I ima botova koji nijesu rodom iz Crne Gore po pravopisnim GRESKA a I ekavski narijecjem se ODMAH PREPOZNAJU boje se da ce I’m pasti nova vlast pa navalili da glasaju,… Više »

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Fortuna-👍👍👍

Komitacg
Gost
Komitacg

Tako je brate moj!Samo mi znamo kako nam je!

Dadi
Gost
Dadi

Da nam krompir rodi. Sretno bilo!!!

King Henry
Gost
King Henry

Hahahahhahahahhahahahahahahhaahahahahhahhahaahahahhahha kakav naslov…vise sam povjerovao u bajke brace Grim.

Popaj
Gost
Popaj

Ima li ko mladji?

Suzana
Gost
Suzana

Covjek ima 59 godina i toliko iskustvo. Zna sa novcem i umije doci do njega. Za razvoj je i zaposljavanje je. Milutine, srecno ime, srecno ti bilo! i nama sa tobom , do marta 2030!

Volim CG
Gost
Volim CG

Tesko da ti ko moze vjerovat.

sasapg
Gost
sasapg

Kome nije jasan ovaj potez, malo pojasnjenje. Simovic je vojnik DPS-a, na visokim funkcijama. Ovo je rovovska borba DPS-a sa negatorima CG. Jaki ljudi na pozicijama gradonacelnika da bi se opstinski izbori dobili. Podgorica, Niksic Bijelo Polje… manje vise pola Crne Gore. Ici ce investicije u NK slicno kao sto se radi u PG. Kada dodje vrijeme izbora, bice vam… Više »

Turimvamga
Gost
Turimvamga

mlad čovek a već gradonačelnik

Opet
Gost
Opet

Skroz pogrešno nema funkcije u CG na kojoj nije bio .Ima mladjih i sposobnijih dps

šćepan
Gost
šćepan

Nije dovoljno biti psmetan,iskustvo je najvaznije.
Pa ne moze se ni prodavnica voditi bet nekog znanjs i i skustva.Samo naprijed Simovicu! Uz tebe su Crnogorci i svi gradjani kojima je Crna Hora jedina domovina!!

Fortuna
Gost
Fortuna

Branicemo sve TEKOVINE I BASTINE CRNE GORE, samo naprijed casni covjece za sto ljepsi I napredniji Niksic na svim poljima, 🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️🇲🇪❤️

Liberal
Gost
Liberal

Ako DPS kao moćna partija ( oko 140000 članova) na nastalu promjenu ne reaguje dubokim i širokim promjenama unutar sebe prijeti im scenario SPS- a u Srbiji. Ugledajte se na HDZ u Hrvatskoj koji se totalnom unutrašnjom projmenom vratio na vlast jači nego ikad.I još jedno, DPS mora uspostaviti najbolje moguće odnose sa svim Crnogorskim partijama ako misli na jačanje… Više »

Tenda miraš
Gost
Tenda miraš

Buhahahaha

Fortuna
Gost
Fortuna

Oce sigurno ce DPS ojacati sa svim partijama koji vode politiku za jacanje Crne Gore _stvorili Crnogorski BLOK ____svi za ocuvanje Crne Gore

šćepan
Gost
šćepan

Da pocnemo sa Niksicem pa onda redom.Branicemo Crnu Goru od svetosavske pošasti.

Gorske oči
Gost
Gorske oči

Idi malo izluftiraj glavudžu pametno bi ti bilo.

Marko
Gost
Marko

Hahahahah, brani je brani komentarima na portalu

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Sveti Milutin.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Srecno.

Tenda miraš
Gost
Tenda miraš

Do sutra

Pero
Gost
Pero

Na osnovu komentara mogu zaključiti jedno.

Ovaj narod nikad zadovoljan. Stidim se gdje živim. Sve sama negativnost, sve nas nešto žulja, sve smo neke babe

Trepca
Gost
Trepca

Pero ti si na budzet i lii sendvic …

Blok
Gost
Blok

Odlicno rjesenje kako vas volim dps..too!

KLM
Gost
KLM

E moj Pero
Aj nabroj nam sta to valja
Mozda :
Plate
Penzije
Socijala
Nezaposlenost ili zaposlenost kako oces
Tuzno je moj Pero kako smo se svikli da zivimo
Od bijednih 500 eura ko je srecan da prima i toliko
Dok ovi sto nas vode u svijetlu buducnost neznaju sta imaju
Zulja i te kako svakoga postenoga
mnogo toga
A vjeruj nije ih malo

Bole
Gost
Bole

Zapamti kad si primao 500e …👍😁

Fortuna
Gost
Fortuna

Pravi Niksicani pogotovo starog kova prepoznace u Vama dobrog I postenog covjek a, Vasim zalaganjem ste dosli do ovog cilja, SA SRECOM POCETAK I SVE NAJBOLJE!!! ❤️❤️❤️🥂👍👍👍💫💫💫💞💞💞

Zabjelo
Gost
Zabjelo

A fortuna oladi malo..

Komitacg
Gost
Komitacg

Konacno jedan strucan,posten i dobar clan naseg komitskog pokreta da dodje na celo Niksica!Ponos nas!

Mijuskovic
Gost
Mijuskovic

On je sigurno Crnogorac.👍
Podrska crnogorskom bloku.

Komitacg
Gost
Komitacg

Samo mlade i jake snage!Muuuu

poslednji don
Gost
poslednji don

E u kucu ti zavrsio pa se ti s njim ponosi

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Ko Mitaaa, ahahahahahahahaaaaa

Fortuna
Gost
Fortuna

Ovaj MESIJA je mrzitelj Crne Gore i svega Crnogorskog, tako reaguje na svaki tekst vezan za nesto pozitivno I dobro za zasu drzavu!!!!

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Ko sovo Dr žava, mes sija, buuuuuuu

Nenad
Gost
Nenad

Ne brinite nista kakav ce biti Simovic, jer to je covjek dje god je bio napravio je rezultate.

Ilija
Gost
Ilija

Posle Grbovica Simovic je jedino logicno rjesenje za predsjednika opstine, jer Simovic je strucan covjek, radan.

Kico
Gost
Kico

Potpuni promasaj. DPS gubi izbore zbog ovakvih poteza.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

kicko dzaba botiranje vidjeli su crnogorci sto ih ceka ….nikad nece cetnicka opozicija preuzet niksic podgoricu bar cetinje bijelo polje a to je 70 posto crne gore

Marko
Gost
Marko

Hahahahah, nepismeni kao ti vjecni da su 🙂

Bole
Gost
Bole

Dobro su pismeni ovi poluretardirani sto izglasali ovu cetnicku vladu botu popovski …brzo cete vi u rupe iz kojih ste izgmizali zajedno sa srbijanskim popovima huskacima.

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Ja bih kad Milo završi mandat šefa države da se vrati u NK i da on bude gradonačelnik. Ne može niko drugi da spasi grad

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Andrija Nikolic,sledeci gradonacelnik.

Lepi Dzoni
Gost
Lepi Dzoni

Po meni Andrija Nikolic treba da bude dio nove generacije koja ce predvoditi Dps

Stevan
Gost
Stevan

Sto sad nijesu postavili Nikolica nego Simovica ?

Pobro
Gost
Pobro

Nista od toga , Milutin je sad preuzeo , da bi vodio izbornu listu i grad u naredne 4 godine …

Mirsad
Gost
Mirsad

Srecno, mislim da je dobar potez

Hogar
Gost
Hogar

👍👍👍👍👍

Dado Nk
Gost
Dado Nk

Od Niksica da krenemo ujedinjeni i srusimo ove izdajnike i fasiste sto su izvarali narod u slobodnoj Crnoj Gori ali ubrzo ce sve doci na svoje mjesto

Nik
Gost
Nik

Bravo!!!

Velimir
Gost
Velimir

Sretno Milutine,sretno dobri covjece!

Send this to a friend