Politika

Simović: Pobjeda DPS-a na izborima 2016. legitimna i legalna

Pobjeda Demokratske partije socijalista na izborima 2016. bila je legitimna i legalna, te kao i na prethodnim izborima, bila je iskaz demokratske volje građana Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i funkcioner DPS Milutin Simović, odgovarajući na pitanja novinara nakon prezentacije Programa podsticanja projekata u vodoprivredi za 2019. održane u Lješanskoj nahiji.

“Tu nema nikakve dileme. Jučerašnja odluka ASK-a je znak da institucije u Crnoj Gori funkcionišu i dokaz da je Zakon jednak za sve. Prema tome, prekršajna prijava, koja razumijem slijedi, i kazna DPS-u, kao i svim ostalima koji ne ispoštuju elemente Zakona o finansiranju političkih partija“, dodao je Simović.

<<<ASK: DPS prekršio zakon, biće novčano kažnjen, u budžet da vrati 47.500 eura<<<

Na pitanje da li je i za njega tehnički propust to što Slavoljub Stijepović nije prijavio partiji donaciju od 47.500 eura, Simović je kazao da ne zna konkretno u tom slučaju, ali da vidi da bi mnogi željeli neke prijeke sudove u Crnoj Gori, nezavisno o kom se zakonu radi.

“Insitucije će i u odnosu na to pitanje dati odgvor i ne bih ništa prejudicirao“, kazao je Simović.

Novinare je interesovalo i da li je moguće da vrh DPS nije bio upoznat sa donacijom koju je dao visoko pozicioniran funkcioner te partije.

„Stijepović je dao svoj iskaz, tu ne bi ništa dodavao, ni oduzeo“, naglasio je Simović.

Podsjetimo, ASK je juče saopštio da je zbog utvrđenih nepravilnosti u izbornom procesu protiv DPS-a pokrenut postupak za izricanje maksimalno zakonom predviđene sankcije do 20.000 eura, a zatražen je i povraćaj 47.500 eura u budžet Crne Gore.

106 Komentara na "Simović: Pobjeda DPS-a na izborima 2016. legitimna i legalna"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend