Politika

Sindikat CEDIS-a osudio performans pokreta Odupri se

CEDIS

Reprezentativni granski sindikat energetike Crne Gore i Sindikalna organizacija CEDIS-a Podgorica, najoštrije osuđuju protivzakonite aktivnosti pokreta Odupri se 97000, koje su juče ispoljene protiv zaposlenih u ovom preduzeću-

<<<Aktivisti pokreta Odupri se blokirali 150 ljudi u zgradi CEDIS-a<<<

“Posebno osuđujemo što su jučerašnjim aktivnostima i blokadom jedinog ulaza onemogućili slobodu kretanja, tj ulaska i izlaska zaposlenih i potrošača, čime su ugrozili Ustavna prava, slobode rada i kretanja građana Crne Gore. Ujedno je dovedeno u pitanje nesmetano odvijanje procesa rada CEDIS-a čije su djelatnosti, distribucija tj. isporuka električne energije potrošačima i održavanje energetskih objekata, utvrđene kao djelatnosti od opšteg interesa za društvo u cjelini. Proizvodnja i prodaja električne energije u nadležnosti su Elektroprivrede Crne Gore, a cjenovna politika u nadležnosti Regulatorne agencije za energetiku Crne Gore”, kazao je predsjednik Granskog sindikata Energetike Crne Gore i Sindikalne organizacije CEDIS-a Podgorica, Bešir Kajević.

Poručio je da iz sindikata očekuju da će nadležni organi preduzeti radnje i aktivnosti iz okvira svoje nadležnosti protiv aktera ovih nedjela, a sve u cilju zaštite prava i slobode zaposlenih i građana, kao i odvijanja nesmetanog procesa rada CEDIS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Janik
Gost
Janik

Tuga od obje strane, i od ovih odupri se i jos visa od toboznjeg sindikata !

Isto pakovanje
Gost
Isto pakovanje

Osudio CEDIS….

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

E zacudio bi se da su ga podrzali

urmileta
Gost
urmileta

E ako je osudio sindikat i ja se pridružujem. Sindikat je u CEDISu baš jak. Sve neki bilderi. SPRDNJA…

Send this to a friend