Politika

Sjednica mojkovačkog parlamenta: Rasprava u sjenci skupa na pasareli

Ranko Mišnić

Odbornici SO Mojkovac usvojili su na jučerašnjoj sjednici, većinom glasova, pored ostalog i izvještaj o prošlogodišnjem radu predsjednika opštine i lokalne uprave, što je bila odbornicima najzanimljivaja i prva od 16 tačaka dnevnog reda, pišu Vikend novine.

Protiv su glasali odbornici opozicije, tvrdeći da je izvještaj potvrda trodecenijskog ekonomskog propadanja Mojkovca, da nije otvoreno nijedno radno mjesto u realnom sektoru, da nema investitora, da se iseljavanje nastavlja.

Marko Janketić (Demokrate) je zaključio da je DPS vlast u Mojkovcu do juče bila za otvaranje rudnika, kao projekta koji mnogo obećava, a sad to iz nepoznatih razloga odjednom opstruira i naglasio da će partija kojoj pripada podržati taj projekat, uz poštovanje standarda zaštite životne sredine.

Predsjednik opštine Ranko Mišnić, odbacio je tvrdnje opozicije kao neosnovane i politički motivisane.

“Mnoga gradilišta su tokom prošle godine bila aktivna. To svako ko isključi politikantstvo može vidjeti i u izvještaju i na terenu. Radilo se na infrastrukturi u svim djelovima opštine, kao i na izgradnji ski-centra. Znatno smo, pored ostalog, unaprijedili poljoprivrednu proizvodnju, što u ovom vremenu korone, koja je bacila na koljena čitav svijet, nije bilo nimalo lako, jer smo mnogo toga morali uraditi da pomognemo stanovništvu da lakše podnese ekonomske posljedice epidemije. Dobili smo prvog investitora u biznis zoni, a uskoro stiže i kompanija ‘Gintaš, koja će zakupiti 11.000 kvadrata na tom prostoru. Kompanija ‘Čelebić’ dobila je sve papire za izgradnju hotelskih sadržaja i radovi će vrlo brzo početi. Što se otvaranja rudnika tiče, za nas je nepoznanica mnogo toga vezano za taj projekat. Oni hoće, to znam, da podignu branu pored granice NP ‘Biogradska gora, na ulazu u Bjelojevićku rijeku, da postave foliju i tu deponuju otpad u jalovište kakvo smo do prije desetak godina imali i njegovo postojanje skupo platili zdravljem, a mnogi i životom. Pored toga, investitor planira da otvori površinski kop na 610 hektara. Radiće tu osam do deset godina, dobro zaraditi i otići, a nama, pored jalovišta, ostaviti još i taj površinski kop i njegov otpad. Ja sam, a siguran sam i većina Mojkovčana, protiv takvog projekta, koji može da dovede u pitanje sve naše turističke potencijale i obesmisli skicentar na Bjelasici, projekat naše budućnosti”, pojasnio je Mišnić.

Rasprava o prošlogodišnjem radu predsjednika opštine ostala je pomalo u sjenci na momente oštre rasprave o skupu na pasareli, na kojem je grupa mladih, sa državnim zastavama, uz pjesmu i vatromet, 22. marta, u večernjim satima, proslavljala uspjeh rukometašica i vaterpolista.

Odbornici opozicije su ocijenili da je to bila bruka i da su ti ljudi na pasareli osramotili Mojkovac, jer su mogli odabrati bilo koji dan, ali su namjerno odlučili da slave na godišnjicu NATO bombardovanja, u kojem su i neki njihovi sugrađani izgubili život, što su mnogi shvatili kao sramotno obilježavanje tog događaja.

Iz opozicionih klupa su se čule optužbe da je skup na pasareli organizovao DPS.

Predsjednik Skupštine i OO DPS Dragan Mrdak, odbacio je te optužbe i rekao da nije znao za to okupljanje. On je kazao da bi osudio taj skup da je na njemu samo pomenuto NATO slavlje i izrazio uvjerenje da toga nije ni bilo.

Ni predsjednik opštine Mišnić nije, kako je rekao, znao za okupljanje. On je kazao da je siguran da skup nema veze sa NATO intervencijom i izvinio se svima koje je događaj na pasareli uznemirio i pogodio, dodajući da iskreno žali za svima koji su stradali tokom Nato bombardovanja.

Na kraju, i odbornici opozicije i vlasti složili su se da se moraju spustiti tenzije i dogovorili da o tome ovih dana održe satanak i vide kako da to što prije i efikasno urade na dobrobit, kako su i jedni i drugi naglasili, svih građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andjeo
Gost
Andjeo

Svi prolaze niko ne svraca – Mojkovac. Jedna tuzna prica.

Mojk
Gost
Mojk

Mladi izasli da proslave pobjedu i plasman nasih sportista na OI. Nikome nije ni padalo na pamet NATO i bakraci. Pro-srpska opozicija ponovo fantazira i izmislja jer su u tome eksperti.

Send this to a friend