Politika

Za Sudski savjet prijavljeno 11 kandidata: Sjednica prekinuta, Koprivica apeluje na opoziciju da se priključi radu

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica na današnjoj sjednici ovog radnog tijela saopštio je da se na poziv za izbor tri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika prijavilo 11 kandidata.

Za Sudski savjet prijavili su se: Miodrag Iličković, Fikret Kurgaš, Ivan Drobnjak, Marko Ivanović, Ivan Kadić, Ilija Darmanović, Dragoljub Strugar, Elvis Duraković, Dražen Medojević, Miloš Vukčević i Danilo Ćupić.

Predrag Bulatović iz DF-a je predložio da se sjednica Odbora prekine, jer ne prisustvuju poslanici parlamentarne opozicije.

“Neka DPS dođe da se zajedno dogovorimo. Preko glave mi je priča da smo mi odgovorni za neizbor sudija Ustavnog suda”, kazao je Bulatović.

Branka Bošnjak iz PzP-a je saglasna s njim.

“Ne znam da li imate informaciju da li je ovo bojkot od strane DPS-a, ili su najavili odsustvo. Zaista, radi međunarodne zajednice i gdje se pokušava da se svali krivica na nas, treba da pošaljemo poruku da se oni neozbiljno ponašaju”, kazala je Bošnjak.

Srđan Pavićević (Civis) kaže da sjednicu treba prekinuti na neodređeno vrijeme.

“Time šaljemo apel da se prestane s manipulacijama, da bude potpuno jasno ko opstruira ovaj proces”, kaže Pavićević.

Koprivica je dao pauzu i apelovao na opoziciju da se priključi radu Odbora.

“Apelujem i na međunarodnu zajednicu da preporuče donošenje odluka kojima će se odblokirati Sudski savjet. Kolege pozivam da se priključe radu ovog Odbora”, poručio je Koprivica.

U nastavku sjednice, kad se postigne dogovor o njenom nastavljanju, biće određena komisija koja će utvrditi listu kandidata.

Send this to a friend