Politika

Škrelja: Tražiću zaštitu za mene i moju porodicu

Škrelja

Poslanik Demokratske partije socijalista, predsjednik skupštinskog Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja, vjerovatno će tražiti zaštitu državnih organa, jer se, nakon učestalih prijetnji poslanika Demokratskog fronta, ne osjeća sigurno ni on, ni njegova porodica, pišu Dnevne novine.

<<<HAOS U SKUPŠTINI Mandić: Prebiću ti i drugu nogu; Škrelja: Hramljem na nozi, ali ne u mozgu kao Vi!<<<

“Čuli ste, kao i kompletna crnogorska javnost, prekjučerašnje dobacivanje poslanika DF Andrije Mandića da će mi polomiti i drugu nogu. Možda neko to smatra samo političkom propagandom, ali ako vam takve poruke od poslanika Fronta dolaze svako malo, onda moram biti zabrinut za svoj lični integritet i sigurnost, da vam otvoreno kažem i za moj, ali i živote moje porodice. Došao sam u situaciju da tražim od nadležnih organa zaštitu”, kaže Škrelja za Dnevne novine.

Ističe da je rasprava u crnogorskom parlamentu tokom protekla dva dana obilovala uvredama, vulgarnostima prema poslanicima koji ne misle kao Demokratski front.

“Vjerovao sam da je to vrijeme daleko iza nas. Nažalost, nije”, poručuje predsjednik Administrativnog odbora.

Potpredsjednik OO DPS Tuzi Nikola Gegaj kaže da su nipodaštavajući i uvredljivi stavovi poslanika DF prema manjinskim narodima u Crnoj Gori odavno poznati, još otkako su neki od njihovi lidera predvodili kolone prema Tuzima, sa namjerom da se obračunaju sa građanima tog dijela Crne Gore.

“Dakle, njihovi prekjučerašnji i jučerašnji govori u Skupštini zaslužuju svaku osudu, ne samo predstavnika manjinskih naroda, već i onih koji sebe nazivaju građanskom partijom i koji u nekoliko opština vrše vlast sa DF, ali i osudu civilnog sektora. Mislio sam da je politika raspiranja nacionalne i vjerske mržnje iza nas, ali očigledno sam se prevario.

Na sreću, ta politika je danas u Crnoj Gori u manjini, jer da oni danas vrše vlast, vidimo i čujemo šta bi uradili sa multietničkom građanskom Crnom Gorom, ali i kakav odnos bi imali sa svojim susjedima, sa kojima danas Crna Gora ima više nego prijateljske odnose. Njihove izjave nijesu samo uvrijedile pojedince iz redova manjinskih naroda, već cijelu Crnu Goru, njen građanski i multietnički duh i ustavna načela jednakosti”, kaže Gegaj za DN.

Status poslanika, kako naglašava, nosi i odgovornost za izgovorenu riječ, pa i kada je upućena najljućem političkom protivniku.

“S druge strane, DPS će, kao stranka istinske građanske profilacije, uvijek ostati posvećena afirmaciji multietničkog, multivjerskog i multikulturnog sklada i po nama sve te različitosti predstavljaju prednost i vrijednost, a nikako nedostatak”, poručuje Gegaj.

Komentarišući poruke koje su se čule od poslanika DF u Skupštini Crne Gore, poslanik HGI Adrijan Vuksanović kaže za DN da svaka stranka bira svoju političku ekspresiju, samim tim i oni koji je predstavljaju.

“Nažalost, u crnogorskom parlamentu svjedoci smo da ta politička eskpresija često dobija i svoj vulgarni karakter, pri čemu oni koji šalju takve poruke ne vode računa da se iz skupštinskih sala tako raspoloženje prenosi i na one koji nas gledaju i slušaju. Zbog toga bi bilo puno bolje da imamo svijest i odgovornost prema našim građanima, takođe, ne samo biračima i simpatizerima, već sveukupnom javnom mnjenju. Prekjuče smo tokom zasijedanja čuli određene poruke koje nažalost podsjećaju na neka prošla, davna vremena, kada je Crna Gora bila u jednom nestabilnom i turbulentnom vremenu, ali se mudrom državničkom politikom i principima suživota izvukla neokrnjena iz svih tih procesa. Vjerujem da ćemo, zahvaljujući tom iskustvu i znanju, i ovoga puta kao društvo izaći kao pobjednici”, smatra Vuksanović.

Za poslanika Liberalne partije Andriju Popovića polemika začinjena uvredama kako na plenumu, tako i na pojedinim odborima ukazuje na početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

“Očigledno da će ta kampanja biti mučna, uvredljiva, ali i nedostojna ovog visokog doma – Skupštine Crne Gore. Od rukovodstva parlamenta će umnogome zavisiti dalji tok polemisanja, poštovanja etičkog kodeksa poslanika i Poslovnika Skupštine. Jedini način da se očuva dostojanstvo parlamenta su postojeće kaznene mjere u Poslovniku, uključujući udaljavanje sa sjednice poslanika koji se nedolično ponašaju”, kaže Popović za DN.

Popović podsjeća da nije bio prisutan čitavo vrijeme tokom prekjučerašnjeg zasijedanja, ali da se mnogo toga ružnog dešava, ne samo na plenumu, nego i u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, na Administrativnom odboru…

“Ne zna se gdje je bilo gore i to se više stvarno ne smije ni ponoviti, niti tolerisati”, kaže Popović.

Papović: Nemamo ništa protiv Srba, ali smo protiv bjelaša i četnika

“Ono što se tokom ova dva dana čulo u Skupštini, u Crnoj Gori Petrovića nije bilo moguće. Nacionalne uvrede i vjerska prebrojavanja u državi Petrovića nijesu se mogla dogoditi u parlamentu, ne kažem na nekim drugim manje važnim mjestima. Mi baštinimo tu dobru tradiciju, a ono što je loše da popravljamo”, rekao je tokom jučerašnje rasprave u parlamentu poslanik DPS Dragutin Papović.

On je naglasio da Crna Gora nikada nije bila antisrpska i nikada neće to biti.

“Ali dok je ove generacije ovih mladih političara poručujemo crnogorskoj javosti da će Crna Gora uvijek biti antibjelaška i antičetnička”, zaključio je Papović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cccc
Gost
cccc

Treba se i sa đavolom uortačiti samo da milovanu naškodimo.

Bnjj iz CG
Gost
Bnjj iz CG

Ne boj se, nemaju oni petlje ni na hendikepiranu osobu udariti.
Naučili od svog gurua da bačaju kletve, vrijeđaju i tuđu đecu šalju na tuđa ratišta.

Habla
Gost
Habla

Ne brigaj Skrelja … pas koji laje ne ujeda

D sviss poskok
Gost
D sviss poskok

Zbog dude su me stavili u kotor imao sam 21 godinu ona 14 godina.

Gaeta
Gost
Gaeta

Ovo je klasični primjer poltron političara !

river
Gost
river

Pretpostavljam da tu misliš na Mandića.

D sviss poskok
Gost
D sviss poskok

Imam jednu filijalu u svajcarsku staru nemam puno para u nju deset biliona eura nije to mnogo za svajcarsku. Banka je za male porodice.

Nera
Gost
Nera

Đe su građansko četničke partije i nevladine organizacije sada?
Ćute i podržavaju front i sanjaju zakedničku državu.

Ljuta
Gost
Ljuta

I sta je tu loše? ZAJEDNICA?

Bnjj iz CG
Gost
Bnjj iz CG

Eto vam Edi Rama pa se paritet.

Dragan K
Gost
Dragan K

Gos.Škrelja ako dobijete pol.obezbedjenje, posto iskreno mislim da vam treba, jer ovi sa druge strane su dokazani i osudjeni, mislim da bi trebalo da trazite ono dvoje pol.sluzbenika sto su u narodu prepoznati kao tzv crne dvojke. Skoro su svi portali pisali o njima…

Marijana
Gost
Marijana

DF je dno dna. Vjerovatno bi nas tukli da, ne daj Bože, kojim slučajem dođu na vlast.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tebi ne bi škodilo par šamara

Velimir
Gost
Velimir

Psi laju,karavani prolaze!
Tuzan je svako kome je MandicI Pipun istomisljenik!

Sofronije
Gost
Sofronije

A od koga ovaj narod da traži zaštitu od tebe i tebi sličnima?

Talicni Tom
Gost
Talicni Tom

Jasne preporuke su date SPCu I DFu.Mi(DPS) cemo da pokrecemo izglasavanje nekakvih nerazumljivih zakona a vi zayzmite trgove I mitingujte da ne bi slucajhno krenuo kakvi nekontrolosani bunt. Mi moramo stalno simulirati protest da se ne bi desili stvarni koji ce nas zbrisat.

Svevideci
Gost
Svevideci

Klasicni naruceni napad.Valjda vi he konacno jasno kako funkcionise politika u CG.Pozoriste DPSa Fronta I SPC.Sve he u tom trouglu .DPS DF SPC .

Bobija
Gost
Bobija

Tacno tako.Ajde gospodo iz Dps da vidim hajduka kod vas koji ce reci:kad,Dps I Df budu koaliciju ja napustim Dps.IIMALI GA?

Zoro
Gost
Zoro

Ne boj se Luidji…..uz tebe smo…..nece oni….sale se..

Stanisa
Gost
Stanisa

Jedno vrijeme ste g.Papovicu i druga gospodo zaboravili bili Njegosa nejeste ga smjeli spomenut. Hvatali ste se Kralja Nikole e moj Papovicu i ostala gispodo volio bi Kralja Nikolu na sat vremena vratiti pa da vidi ko mu danas vlada CG.

amo
Gost
amo

Ne boj se Skrelja ne laju psi radi sela nego radi sebe,tako i ovi iz DF-a.

Pencilin
Gost
Pencilin

Od kad je DF ušao u skupštinu, potpuno je srozao ljudske i moralne vrijednosti doma. Takvo ponašanje i takve riječi nisu ni za ulicu. Verbalna kanalizacija.

Send this to a friend