Politika

Skupština Ujedinjene Crne Gore 15. oktobra

Glavni odbor političkog pokreta Ujedinjena Crna Gora usvojio je deklaraciju o daljem političkom djelovanju i istovremeno zakazao Skupštinu za 15. oktobar, kazali su iz ove partije.

Deklaracija, kako dodaju, potencira istrajnost u pomirenju u Crnoj Gori, osuđuje brutalnost režima i zloupotrebe javnih ovlašćenja, a insistira se na jednovremenim izborima na svim nivoima.

Odlučeno je da prelazni period nove organizacije traje kratko kako se ne bi gubilo vrijeme i kako bi nova stranka bila spremna što prije za političko djelovanje u punom kapacitetu.

Predsjednik političkog pokteta UCG Goran Danilović će sazvati Skupštinu obavještenjem lokalnim strukturama da kandididuju još jednom poslanike za Skupštinu po istoj proceduri i u istoj formi po kojoj je održana i Skupština u Mojkovcu 27. avgusta.

„Kao što smo i govorili, u našoj zemlji može sve da se otme, najlakše stranka ili njeno ime. Ipak, mi smo dokaz da je ljude malo teže oteti i zato nastavljamo dalje. Novi ljudi i ideja ujedinjenja razjedinjenih gradjana, naroda i države naše su prednosti. U narednih par dana Predsjedništvo će shodno ovlaštenjima Glavnog odbora i preporukama koje smo čuli usvojiti i objaviti simboliku pod kojom ćemo nastupati. Ravnopravnost je naša želja i poruka, a ona je nemoguća bez ujedinjenja ideja i potencijala“, dio je iz zaključnog obraćanja Danilovića Glavnom odboru.

UCG, kako kažu, neće dopustiti nikakav pravni vakuum i diskontinuitet u djelovanju ovog političkog pokreta koji je, kako smatraju, prinuđen da se registruje i promijeni ime nakon mojkovačke Skupštine i skandalozne odluke Ministarstva javne uprave da ne prihvati legitimno izraženu volju ogromne većine naših članova, organizacija i organa.

M. B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mina
Gost
mina

Pa i nije neka vijest.Koga briga za to?

AntivirusMNE
Gost
AntivirusMNE

Ah ovih naziva za partije , zaboga: Ujedinjena Crna Gora, Demokratska CG, e blago nama sa srbendama.

Križan
Gost
Križan

Zamisli,
Đedovo dijete Danilovic (on bi sigurno voleo da kaze “dedino dete” 🙂 ) “ujedinjuje” Crnu Goru ?!!?
Veliko-srbin Danilovic, koji je na dan drzavnog udara iz Srbije, kso lazni ministar unutrasnjih poslova, skoknuo do susedne Srbije da “pojasni” da je sve kao iscenirano ?!?!
Koji je to bezobrazluk…drskost …
Ima li obraza ovaj covjek ??!!??

ana
Gost
ana

15 oktobar. zbog čega nećete prije. su čim ste zauzeti

Send this to a friend