Politika

Skupštinska većina odlučila da Jokića smijeni po drugi put

Vladimir Jokić

Nakon odluke predsjednice SO Kotor Dragice Perović da ne zakaže nastavak XIX sjednice na kojoj bi se raspravljalo o razrješenju predsjednika opštine Vladimira Jokića, reagovala je skupštinska većina.

Odbornici DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i odbornice Brune Lončarević odlučili su, na sastanku održanom 19. juna, da se nastavak XIX sjednice Skupštine opštine Kotor održi u ponedjeljak, 24. juna u 10 sati, renosi Skala radio.

Sjednica će se održati u skupštinskoj sali palate Bizanti .

Uz poziv za sjednicu skupštinska većina od 17 odbornika je dostavila i prijedlog Odluke o razrješenju predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Podsjećamo da je 25. marta ove godine predsjednici SO Dragici Perović predata inicijativa za razrješenje predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Foto: Skala radio

Inicijativu je potpisalo 18 odbornika, a za stavljanje ove tačke na dnevni red bilo je potrebno 11 potpisa odbornika lokalnog parlamenta.
Perovićeva je sjednicu SO zakazala za 24. april i nakon konstatovanja kvoruma odložila je na neodređeno vrijeme, dok se ne konsultuje sa resornim ministarstvom.

Sjednicu je nastavila većina od 18 odbornika koji su smijenili predsjednika Jokića.

Uslovi u kojima su zasijedali odbornici još nije viđena u Kotoru.

Jokić je organizovao protest podrške njemu i protivljenje smjeni na kojem je bilo malo Kotorana, ali je zato bilo neprimjerenih ispada, buke i vike.

Potom je Upravni sud, samo dva dana prije održavanje sjednice na kojoj je trebao da se izabere novi predsjednik opštine, prihvatio Jokićevu žalbu i vratio ga na čelno mjesto Kotora. Na taj način je ignorisana volja većina.

Foto: Skala radio

Skupštinska većina je prihvatila odluku suda, bez obzira što smatra da ona nije donešena u skladu sa zakonskim normama. Zbog toga je zatražen nastavak zasijedanja, ali, kako Perovićeva nije željela da udovolji zahtjevu skupštinske većine, oni su odlučili da sami, u skladu sa zakonom, 24. juna održe nastavak XIX sjednice na kome će se raspravljati o ponovnoj smjeni Vladimira Jokića sa mjesta predsjednika opštine.

Podsjetićemo i da je Vladimir Jokić podnio je 23. maja 2019. godine skupštinskom Odboru za izbor i imenovanje zahtjev za naknadu koja mu pripada po zakonu nakon prestanka mandata. On je u zahtjevu tražio da, na osnovu člana 36 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru nadležno skupštinsko tijelo donese rješenje o utvrđivanju prava na naknadu koja mu, nakon prestanka funkcije po zakonu pripada. To je značilo da je bio siguran da je smijenjen po zakonu, jer, ako u to nije vjerovao, nije bilo razloga da zatraži naknadu koja funkcionerima sleduje nakon prestanka mandata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CCCCCC
Gost
CCCCCC

Mali demokrata……. šetnja

Fileopg
Gost
Fileopg

Pl mr Aljeksa Bečić govoraše ako narod odluči da nas neće odma silazimo iz fotelja…No svaka istina mu je takva kad zaśednu u fotelju nikako da ga istresti prosto mu se prosto urasla u debelo mesu….

Vidoje
Gost
Vidoje

Stari dobri CDM je objavljivao sve komentare, osim naravno psovki i sl. Još jednom da vas sram bude sto uništavate ovakav portal.

OKG
Gost
OKG

Ovo jos nijesam cuo da se pored zive predsjednice skupstine neko usudi da zakaze sjednicu. To samo dps okg moze. Da imaju i trunke demokratskog sami bi trazili izbore, ovako samo pokazuju da su okg i nista vise. Mada mi to znamo, svakako.

Vaso
Gost
Vaso

Koja preśednica?
Ahahahhaha! Ono vam preśednica?????
😂😂😂😂

Sssś😁ale
Gost
Sssś😁ale

Miran Ve$a!

Dokaz
Gost
Dokaz

Član 40- zakona o lokalnoj samoupravi: Skupštinu saziva predsjednik skupštine po potrebi, a najmanje jednom u tri mjeseca. (Ovo je prekrsno vise puta za njenog mandata) Predsjednik skupštine saziva skupštinu, po sopstvenoj inicijativi, na zahtjev predsjednika opštine, jedne trećine odbornika i na inicijativu građana, u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva, odnosno inicijative. Potreban broj građana za podnošenje… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Obavezno. Najmanje još 4-5 puta.
I Mila dovedite za VD preśednika.
Dako počinete.

Aprc
Gost
Aprc

Poslali nekome Jokuću, nema pečata, moraju na popravni!

Vaso
Gost
Vaso

Pečat???? 😂😂😂😂😂
“Druže Tito mi ti se kunemo”😂😂😂
A vidi se da ne mrdaš iz Plužina😂😂😂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

kakva budalaština. Samo predsjednica SO može da zakaže sjednicu

Vaso
Gost
Vaso

Važi kumo😂
Nikad više, to neka vam je jasno!

Vaso
Gost
Vaso

Pečat???? 😂😂😂😂 “Druže Tito mi ti se kunemo”😂 hahahahha, a kukala pameti zaostala, neškolovana, prošetaj malo po Evropi pa vidi kako se radi!

Boba
Gost
Boba

Ne provociraj Ve$a.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovo je onaj srpski pop, što uzima crnogorske nickove. Ja ne komentarišem politiku.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Sad mislite da ponistavate odluku Suda kao prvi put.E jadani li ste..ovo su vam zadnji trzaji…

Mrgud
Gost
Mrgud

Većina je kakva je takva je. Demokrate će to poštovati,ali nažalost kod nas sve ima demokratski predznak.

Ceklin
Gost
Ceklin

Ako nju (Dragicu) ne razrijesite nista nijeste ucunjeli. Sad je ona najgora i najopasnija.A jeste li vidjeli sto je histerisala u komunalnom predizecu kad je imala kontakt sa kamionom za odvoz smeca.

Pitanje
Gost
Pitanje

Zašto ne izbori i onda formiranje vlasti?

Cuca
Gost
Cuca

Nijsmo culi sto kaze predsjednica-pravnica polakote
ljudi , ne hitajte, kazu da pravnik nad pravnicima pogotovo kad sebi treba produzit mandat makar dva dana

Haris
Gost
Haris

izađi mala izađi mala
🎼🎼🎶🎺🎶🎼🎸🎸🎶🎼🎼

Vele
Gost
Vele

Ove bez metlom ne mogu pocerat sa fotelje.

Dragutin
Gost
Dragutin

Dobro je kad dps-ovce mogu. 🤣🤣
Klasično bot pisanje bez razmišljanja.

Sova
Gost
Sova

Dragutine, trebalo bi da su bolji od DPS-a, a ne isti. Novi samar više žulja nego stari. Ako uzimamo movi, treba da bude bolji od staroga. Zašto je to tako teško shvatiti?

Boba
Gost
Boba

Oklagijom! 😂

tofd
Gost
tofd

Bivalo je da neko bude smijenjen i ranije, ali da neko bude smijenjen dva puta u kratkom roku, e to treba biti majstor, a bogami i jak obraz hahahaha

Svjefol
Gost
Svjefol

Demokrate imaju zvucan naslov, ali je to sve sto imaju. Osnov njihove politike je u sloganu “Pobijedi pa podijeli”….

Austa
Gost
Austa

Ajd ne zamlacujete narod nego skratite mandat i idite na izbore

Sova
Gost
Sova

Neće predśedni a da zakaže śednicu.

Send this to a friend