Politika

Skupštinske vijesti Info parlament svakodnevno na RTCG-u

Arrhiva

Parlamentarni kanal RTCG je počeo emitovanje novog programskog sadržaja – parlamentarnih vijesti ,,Info parlament“. Vijesti iz crnogorskog Parlamenta prate aktivnosti Skupštine, a biće emitovane četiri puta dnevno – u 17, 18, 19 i 21:30 časova.

“Ovakav programski sadržaj realizuje su u cilju daljeg unapređenja transparentnosti i otvorenosti parlamenta ka građanima i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti”, saopšteno je iz te institucije.

Kako su naveli, na inicijativu crnogorskog Parlamenta, nacionalni javni servis RTCG je u martu ove godine pokrenuo Parlamentarni kanal, koji je posvećen redovnom parlamentarnom radu, čime je realizovan najznačajniji projekat na polju transparentnosti rada parlamenta.

Osim “Info palamenta” na Parlamentarnom kanalu planirana je, kako su istakli i sadržajna programska šema, koja će sadržati najnovije vijesti iz Skupštine, kviz o parlamentu i parlamentarizmu, kao i druge edukativno – kulturne sadržaje koji priliče ovom kanalu i tematski su vezani za njega. Dakle, očekuje se da program bude prilagođen za građane svih uzrasta, kako bi sve generacije razvile pravu sliku o značaju Skupštine Crne Gore i njenom radu i približio ga građanima.

“U tom smislu, u planu je i kreiranje i opremanje novog TV studija koji će se nalaziti u skupštinskom zdanju, a koji će, između ostalog, omogućiti intervjue i emisije sa poslanicima i direktna uključenja iz Skupštine”, zaključuje se u saopštenju.

 

Send this to a friend