Politika

Slađana Vujačić i Časlav Vešović zamjenici gradonačelnika Podgorice

Slađana Vujačić i Časlav Vešović izabrani su za nove zamjenike gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada. Za njihovo imenovanje glasao je 31 odbornik.

Časlav Vešović je diplomirani inženjer elektortehnike, funkciju zamjenika gradonačelnika Podgorice obavljao je u periodu od 07. novembra 2014. do 31. jula 2018. godine. Radno iskustvo je započeo u Atlasmont banci, a u periodu od 2002. do 2018. godine pet puta je biran za odbornika u Skupštini Glavnog grada-Podgorica. Obavljao je i funkciju direktora Javnog preduzeća “Sportski objekti Podgorica” od decembra 2010. do aprila 2012. godine, nakon čega je izabran za portparola Demokratske partije socijalista. Bio je član i  predsjednik Savjeta za civilno vazuhoplovstvo od 2009. do 2017. godine. U periodu od 2002. do 2007. godine imenovan u dva mandata za predsjednika Savjeta mladih Demokratske partije socijalista.

Autor je naučnih radova “Koncept smart card i njena primjena u zdravstvu” i Smart kartica u zdravstvenom sistemu Crne Gore. Prisustvovao je brojnim konferencijama, kongresima i okruglim stolovima u ulozi učesnika i predavača.

Dr Slađana Vujačić je Medicinski fakultet završila u Podgorici 2011. godine, čime je stekla zvanje doktora medicine.  Radni odnos je zasnovala 2012. godine u Domu zdravlja Podgorica, nakon čega, 2013. godine radni angažman nastavlja u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore – Podgorica. Doktorske studije upisuje na Medicinskom fakultetu u Podgorici, a specijalizaciju iz oblasti urgentne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Angažovana je kao edukator na velikom broju stručnih seminara i kurseva, a učestvovala na mnogim kako stručnim tako i edukacijama iz oblasti rodne ravnopravnosti u političkim partijama, značaja jačanja vještine rane identifikacije slučajeva trgovine ljudima sa osvrtom na multiagencijsku saradnju, porodičnog nasilja, smanjenja stigme i diskriminacije i mnogih drugih. Učesnik je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih kongresa.

Jedan je od osnivača Društva ljekara urgentne medicine Crne Gore, stručni saradnik u Ministarstvu zdravlja i član komisija i radnih tijela.  Autor je i koautor naučnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Duda
Gost
Duda

Kamo ga Vlado Vučetić
Oče veli vodu da poskupio
Bliži se nova godina treba oduzeti po tija kruzera nije nimalo jeftino
Mora se inače ne bi on

Smješak
Gost
Smješak

Jel moguće da izabraše neke nove ljude!! Dako nešto na bolje krene sa njima! Srećno vam bilo među tim” vukovima”!

Milica
Gost
Milica

Lijepe biografije. Neka nastave tako!

vuko.m
Gost
vuko.m

Pominjeli ko da Zeta bude opstina…da i mi stavimo naplatne rampe ka Sozini i Aerodromu Golubovce…zar nieste Zetu dosta kulucili …

bodulski borej
Gost
bodulski borej

vidim, lijepa djevojka crnogorka, nadam se castna i pametna, a ne samo sladka.

anton
Gost
anton

koga briga je li Crnogorka.

Crni
Gost
Crni

Nema zivota od medicine pa u politiku…

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Časlav prisustvovao brojnim konferencijama, kongresima, okruglim stolovima… Ja sam prisustvovao brojnim utakmicama, zaludu? Zanimljivo je šta je on radio kao elektroinženjer u Atlas banci?

Mr.Good
Gost
Mr.Good

Dobri ljudi. Svaka cast i nek im je sa srecom.

Mr.Bad
Gost
Mr.Bad

To su moji drugari!

Send this to a friend