Politika

Slike iz Pljevalja i narativ nekih partija su zastrašujući

Snimci koji su se pojavili juče iz Pljevalja moraju na svim nivoima da zabrinu crnogorsko društvo, a pogotovo novu vladajuću većinu. Naglašena je dužnost upravo vladajuće većine da rade posvećeno na ublažavanju a ne na podgrijavanju već dovoljno uzavrele atmosferu, ocijenio je u izjavi za CdM Milos Vukanović, savjetnik u Centru za građansko obrazovanje CGO.

<<<Da li je ovo napad na službeno vozilo?<<<

<<<BS: Najoštrije osuđujemo izlive šovinizma u Pljevljima, na djelu vjerska i nacionalna netrpeljivost<<<

“Posebno brine što se radi o praktično, po nama dostupnim informacijama, prvom imenovanju pripadnika jednog manjinskog naroda na rukovodeću funkciju u policiji od uspostavljanja nove vlasti. To bi u svakom demokratskom društvu trebalo da bude prirodeno, pa su tim više slike iz Pljevalja, ali i narativ nekih partija, zastrašujući. Pri tom, kao da se zaboravlja i da su ta ista Pljevlja multietnički grad. Zbog svega navedenog nadležni moraju sa mnogo više obazrivosti i senzibiliteta da pristupe ovom pitanju”, naglasio je on.

<<<Fejzić: Šovinizam u Pljevljima, imamo li pravo na vazduh, ako nemamo na funkcije<<<

Juče je u Pljevljima održan protest zbog imenovanja Harisa Đurđevića za novog načelnika pljevaljskog Centra bezbjednosti, gdje su okupljeni pjevali “Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska”.

<<<Protest ispred pljevaljske policije zbog imenovanja Đurđevića za načelnika<<<

Odgovarajući na pitanje CdM kuda vode ovakve poruke i uzavrela atmosfera crnogorsko društvo  Vukanović navodi da su zvanični razlozi protivljenja ovom imenovanj navodni stavovi i odnos Harisa Đurđevića ka prošlogodišnjim litijama, “mada poruke okupljenih koji smo juče čuli u Pljevljima ukazuju i na druge, mnogo prizemnije i opasnije motive.”

<<<Građanska inicijativa 21. maj: Šovinističke poruke iz Pljevalja pokazatelj prirode aktuelne vlasti<<<

“Ukoliko postoje određeni dokazi da je Đurđević radio nešto protivzakonito oni trebaju da budu jasno prezentovani javnosti. U suprotnom, nameće se zaključak da iza svega stoji najniži nacionalizam ili ambicije koje su vezane za partijsko kadriranje”, ističe on za CdM.

<<<URA: Nadležni da dalje pokažu da u Crnoj Gori nema mjesta za šovinizam<<<

<<<LP: Eskalacija šovinizma u Pljevljima pravo lice politike ove Vlade<<<

Prema njegovim riječima nada se da će nova partijska većina pokazati da nečiji stavovi ka litijama, vjerska ili nacionalna pripadnost nijesu uslov za diskvalifikaciju već samo ako je neko radio nezakonito i neprofesionalno, a što moraju pratiti činjenice.

<<<DPS: Iza šovinističkog divljanja u Pljevljima stoje partneri ove vlasti<<<

“U suprotnom, principi djelovanja ove vlasti bi bili višestruko rigidniji od prethodne, a samim tim crnogorsko društvo bi uveli u opasnu zonu još intezivnijih podjela”, zaključio je Vukanović u izjavi za CdM.

Jučerašnja dešavanja u Pljevljima su uznemirili javnost i izazvali brojne reakcije. Međutim, Uprava policije i Ministasrtvo unutrašnjih poslova se ovim povodom još nisu oglasili.

“Povodom sinoćnjih dešavanja u Pljevljima, gdje su, kako navodite, okupljeni građani uzvikivali nacionalističke poruke, obavještavam Vas da je od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima dat nalog Centru bezbjednosti Pljevlja da se o događaju obavijesti Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju radi ocjene o postojanju osnova sumnje da li je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti iz njihove stvarne nadležnosti”, saopšteno je CdM-u iz Osnovnog državnog tužilaštva Pljevalja.

 

A.Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nevjerujem
Gost
Nevjerujem

Da rezimiram…znači pogrešno je reći da nikad Pljevlja neće biti Turska ako je ovo pogrešno i kako kažu fašistički to znači da će po njima DPS u, SD, BS, SDP….pljevlja biti turska….jeli tako. A šta sa Rožajima oni su skandirali nikad Rožaje neće biti Srpsko……srpsko ne može ali može Tursko je li tako….objasnite nama neukima

Posmatrac
Gost
Posmatrac

To ti je logika na koju ces tesko dobiti odgovor😁😁da nije smesno bilo bi zalosno. A poenta je razumeti situaciju. I ja bi voleo videti neki odgovor. A da nije provokacija vec razumno

CG ❤
Gost
CG ❤

20 huligana 🤣🤣🤣🤣

ANTI-POP
Gost
ANTI-POP

Da sam iz Pljevalja bilo bi me sramota reci odakle sam

BUBAMARA
Gost
BUBAMARA

Ovo je 21.vijek?!A ovo nije čak ni u vrijeme pećinskih ljudi!

Husein
Gost
Husein

Meni ovo nije zastrasujuce samo bi oni trebali znati da nisu ovo 90 te kad je iza njis stajala sva imovina jugoslavije 😉😉😉😉😉

Leptir
Gost
Leptir

Sta je strasno ovdje..pa gledali smo sramotne antidrzavne litije, godinu dana, dje su ucesnici protestvovali da svoje crkve ne upisu na svoju drzavu nego na tudju…sta vas.moze iznedaditi vise od takvog mentalnog sklopa naroda.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

,, Mir je naša nacija ” hahaha,, Pobjede a ne podjele” hahaha Na prvom ispitu već su popadale maske i fina priča. Sramite se fašisti ili će vam opet Milo biti kriv.

Mumi
Gost
Mumi

Meni nije jasan Dritko,ovime i njega vrijedjaju!

Rade
Gost
Rade

ne vrijeđaju njega ,bolje se raspitaj

Commentator
Gost
Commentator

Užasno je da pored nas žive ovakvi mračni umovi. Dobro su se skrivali do skoro, ali džaba, primitivizam ispliva prije ili kasnije. Na ovakvim ispadima možemo zahvaliti novoj vlasti i SPC, njihovoj ideologiji i njihovom “činjenju”. Pitam bivšu vlast je li im sada jasno koliko su neke stvari propustili da urade – da obrazuju naciju na građanskim principima i da… Više »

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Krivokapic sto kaze na ovo ?

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Krivokapic kaze : bravo braco i sestre ! On najgori medu njima

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Kaze bravo i da se ostave na miru ove patriote i casni ljudi kao sto ste vi pre neki dan hvalili one huligane i nacionaliste i zahtevali da se puste i da se odlikuju.

badžana
Gost
badžana

A šta će reći drugo nego IMA LI ŠTA DA SE POPIJE😂

Elv
Gost
Elv

Nikad pameti , zaostao narod , samo napred .

Dejo ikum sa ct
Gost
Dejo ikum sa ct

Nisu trebali. …

Noga Pravde
Gost
Noga Pravde

Sergejeeeee! Dritaneeee! Gdje ste, zsštitnici naši? Je li i ovo Veljović organizovao, ruko pravde?

Dejo i tugomir
Gost
Dejo i tugomir

Da li je ovo realno. ….?

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Sramno ali ipak Zovite Sergeja

Broj 1
Gost
Broj 1

Niko iz vlade nije osjetio potrebu da osudi šovinizam

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

A da se organizuje protest da svi ovi sa snimka budu uhapšeni kao i one objave u Tivtu ! A Zdravko,Dritan i ostali ćute ! Mada vjerujem da podržavaju ove na snimku !

Bojana
Gost
Bojana

Pravo u centar!

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Sada pročitah da je jedna osoba osudjena na 10 mjeseci zatvora zbog mržnje preme Srbima jer je nešto objavio na FB ! A da li će ovi biti uhapšeni i osudjeni ? Ili je pravda selektivna ?

Ja ❤🇲🇪
Gost
Ja ❤🇲🇪

A sta dje vode,vode u ambis iz kojeg nema povratka sve je ura i dritan krivi oce i oni srpski svijet

Jelena savojska
Gost
Jelena savojska

I posle Vučić prica da su Srbi ugrozeni…no laz im je srednje ime..

NK grad
Gost
NK grad

Bice i ovo DPS…

Buc buc
Gost
Buc buc

Samo vi lozite vatre , ako do cega dobje svi smo u cabru , nece biti izuzetka …

Spearhawk
Gost
Spearhawk

Kako to čoče, pa zar oni ne brane džamije i muslimane??? Ništa ne razumijem.

NebojšaSat1927
Gost
NebojšaSat1927

Kuda ovo vodi. ….

Milaagencia1927
Gost
Milaagencia1927

Istina živa. ….

Jelena savojska
Gost
Jelena savojska

Opet je DPS kriv..

oooo
Gost
oooo

Je li zbog ovoga iko zaplakao i zvao Sergeja? Dako cujemo to od nazovi premijera.

Zoran Lubarda
Gost
Zoran Lubarda

Ovi ovo oni tomsona. Isti koeficient inteligencije…

Betoven
Gost
Betoven

Sada ce Dritan reci da je ovo podvala bivse vlasti.

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Ja sam ubjedjen da vjećina političara vladajuće koalicije podržava ove na snimku pa i čelnici URE ! Mada pričaće možda druge priče ,ne zbog javnosti u CG već zbog ovih iz Evrope.Za ove Pljevalja nijesu u CG !

Ateista
Gost
Ateista

Ima li vlasti u ovu drzavu ocigledno nema

kralj
Gost
kralj

Ne grana Abazović na ovo, ne vrišti Krivokapić, ne trči Sekulović da osudi ovo divljštvo i govor mržnje!? Ovo je legitimno?!

Ragnar
Gost
Ragnar

Na svu srecu, moze se reci da velika vecina pljevljaka nije ucestvovala niti podrzava ovo sto je ohrabrujuce!

Hurem
Gost
Hurem

Hoce li i ovima policija ici na vrata da im uruce resenja o kaznama??????????OSVJEZILO

Gaeta
Gost
Gaeta

Stvarno zovite Sergeja,ali na odgovornost.Gospodo apostoli,za sve što bude kako ne treba, u narednom periodu,vi i samo vi ste odgovorni!!!

marius
Gost
marius

A dje nam se izgubi NVO MI (Montenegro International) ? Bili su dobro poceli, a od njih vec duze ni glasa.

Znam
Gost
Znam

Sila naroda hahahaahaj

beharovic serif
Gost
beharovic serif

De je krivokapic koji otvoreno prijeti crnogorcima ? Sa njegovom sutnjoom on odobrava provokacije prijetnje na nacionalnoj osnovi ?

beharovic serif
Gost
beharovic serif

Osudili su covjeka koji je rekao nesto za cetnike DA LI CETE osuditi OVE STO javno prijete ??? Ne zato sto. VRANA VRANI OCI NEVADI ?

Send this to a friend